‘Teknogirişim Sermayesi Desteği’

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, Teknogirişim Sermayesi Desteği çerçevesinde yeni 100 projeye, proje başına 100 bin TL hibe destek sağlaması...

SATSO Konferans Salonu’nda gençlerin destekten yararlanması için düzenlenen eğitim semineri törenle başladı. Törende konuşan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, kendisinin iş hayatına atılırken kimsenin elinden tutmadığını, ancak şimdiki girişimcilerin çok şanslı olduğunu maddi ve manevi destek gördüklerini söyledi. Genç girişimcilere söz konusu projeden yararlanma çağrısında bulunan Altuğ, “İyi bir fikir getirin, 100 bin TL desteği alın. İyi bir fikir, her zaman para kazanır.” dedi.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise Sakarya’nın 860 bin nüfusa sahip olduğunu ve bu nüfusa her yıl 10 bin kişinin eklendiğini belirterek, mutlaka yeni yatırımlar yapılması gerektiğini kaydetti. Bakanlığın sunduğu imkânın çok güzel bir imkân olduğunu dile getiren Büyük, “Ne yazık ki iyi projeler hazırlayamıyoruz. Bu konuda eksikliğimiz var. İyi bir fikir, iyi bir proje ortaya konulursa mutlaka destek görecektir.” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) öğretim görevlisi Çetin Karakaya ise katılan gençlere bütün evreleriyle projenin nasıl hazırlanacağı konusunda bilgi verdi. Seminerde ayrıca projesi değerlendirmeye alınan Önder Gezgin de genç girişimci projesini ve hazırlık aşamasını anlattı.

Bu içeriği 3.155 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor