Musluk Suyunu İçirmek İçin 1,5 Milyon Liralık Yatırım Yaptı

Doğadaki kaynak suyu oluşumunu taklit ederek ürettiği Tordes markalı su mineralleştirme cihazlarıyla piyasaya giren Zet Group 1,5 milyon TL yatırımla Türkiye’de üretime başladı. Şirket, sisteminin, musluk suyunun demleyip, içime hazır hale getirdiğini savunuyor.

Doğadaki kaynak suyu oluşumunu taklit ederek ürettiği Tordes markalı su mineralleştirme cihazlarıyla piyasaya giren Zet Group 1,5 milyon TL yatırımla Türkiye’de üretime başladı. Şirket, sisteminin, musluk suyunun demleyip, içime hazır hale getirdiğini savunuyor.

Genel Müdür Ramazan Arıkan, “Evlerimizde çeşmelerden akan şebeke suyu kalite bakımından dünya standartlarının çok üzerinde fakat klor kokusu nedeniyle tercih edilmiyor. Bu teknolojiyle artık çeşmeden kokusuz, sağlıklı ve mineralli su tüketmek mümkün hale geldi.” dedi. Tordes olarak 120 kişiye istihdam imkânı sunduklarını kaydeden Genel Müdür Ramazan Arıkan, “Bir yılı aşkın Ar-Ge çalışmasının ardından 7 katmanlı bir damıtma sistemi kurduk. Doğal mineral taşları kullanarak suyu sağlığa faydalı mineraller bakımından zenginleştiriyoruz. Kendi evinizde çeşmeden bol mineralli su içme imkanı sunuyoruz. Türkiye’de her yıl 10 milyar dolar parayı suya harcıyoruz.” dedi.

Şebeke sularının insan sağlığına zararlı atık ve ağır metalleri içermediğini ifade eden anlatan Arıkan, “Dünya Sağlık örgütünün belirlediği kriterler dikkate alındığında şehir şebeke sularının kalitesi Avrupa ve ABD’den daha iyi durumda. Fakat klor kokusu ve alışkanlıklar nedeniyle tercih edilmiyor. Bizim geliştirdiğimiz cihaz kötü koku ve ağır tadı alarak içimi kolay ve mineralli su haline dönüştürüyor. 7 katmandan oluşan doğal mineral taşları kullanarak suyu demleme yöntemiyle mineralleştiriyoruz. Cihazımız damacana ve pet şişe sularında da kullanıma uygun olarak üretildi.” ifadelerini kullandı.

Yılda 70 Bin Cihaz Satacak, İhracatla Büyüyecek

Tordes Genel Müdürü Arıkan, firma için gerekli yeterlilik belgelerini aldıklarını belirterek, “1,5 milyon TL’lik bir yatırımla üretime başladık. Şu an 10 ana bayi ve 200 adet satış noktasına ulaştık. Ana bayilerimiz ve üretim aşamalarımızda 120 kişiye istihdam sunuyoruz. İlk etapta aylık 2 bin civarında üretim hedefliyoruz.” bilgisini verdi.

Öncelikle Doğu Avrupa ülkeleri, Ortadoğu ve Rusya’ya ihracat çalışmaları yapacaklarını, bu pazarlardan ürünlerine ciddi talep aldıklarını aktaran Ramazan Arıkan, İran, Irak, Suriye, Libya, Romanya ve Ukrayna ile ihracat anlaşmalarını yaptıklarını söyledi. Arıkan, “Yılda 30 bin adet ihracat hedefliyoruz. İç pazarla birlikte yıllık 70 bin satış rakamını rahatlıkla yakalayacağız. Yılsonuna kadar 10 bin adet ürün satarak 1 milyon dolarlık ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Aldığımız talepler bu rakamı rahatlıkla aşacağımızı gösteriyor. Yurt içinde tüm illerde bayilik ve dağıtım ağını tamamladıktan sonra yurt dışında da bayilik vermeye başlayacağız. Planladığımız yeni yatırımları da hızla devreye sokacağız. Hedefimiz orta vadede 5 milyon TL daha yatırım yapmak.” açıklamasında bulundu.

""Test Aldatmacasıyla Zemzem Suyunu  Bile Sağlıksız Çıkarıyorlar"

Piyasada satılan pek çok arıtma cihazının suyu saf hale getirerek faydalı mineralleri yok ettiğini öne süren Tordes Genel Müdürü Arıkan, şöyle konuştu:

İnsanları korkutarak satış yapanlar var. Bir test aletleri var, elektroliz testiyle suyu bulanık ve içilemez gibi gösteriyorlar. Kaynak suyunu veya çeşme suyunu teste tabi tutarak kirli ve sağlıksız su içtiğinizi iddia ediyorlar. Dünya sağlık örgütünün bu arıtma cihazlarıyla ilgili hazırladığı 22 sayfalık rapor var. Bu cihazlardan elde edilen suyun içilmesi halinde kemik erimesi ve ani kalp krizi başta olmak üzere çok sayıda hastalığın oluşabileceği uyarısı yapılıyor. Bu test aldatmacasında zemzem suyu dahil tüm sular sağlıksız çıkıyor. Pek çok ülkede bu ürünler yasaklanmaya başlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazırladığı koruyucu hekimlik birimi de bu cihazların yasaklanması yönünde rapor hazırladı. Yasal boşluklar nedeniyle 300 milyon dolarlık pazarda denetim yapılamıyor. Londra, Paris, New york gibi dünya başkentlerinde şehir şebeke suyu içiliyor. Bizde ise insanlar korkutularak şebeke suyundan uzaklaştırılıyor.

Belediyelerle ve yerel yönetimlerle görüşmelerin sürdüğünü anlatan Arıkan, “Bu cihaz sayesinde evlerdeki şebeke suyu rahatlıkla içilebilir. Bu ülkede su ticari bir meta olmaktan çıkmalı. Yerel yönetimler çeşmelerden sağlıklı su aktığını halka anlatmak için kampanyalar yapmalı. Başbakan Erdoğan ve yerel yöneticiler şebeke suyu içtiğini söyleyerek halka güven vermeli. Çocuk esirgeme kurumu, Huzur evleri ve öğrenci yurtlarıyla görüşerek sağlıklı su tüketilmesi için kampanyalar yapacağız. Sadece 200 TL’ye alınan ürünle sudan büyük tasarruf elde edilebilir.” diye konuştu.

Kaynak: istenhaber.com

Bu içeriği 3.903 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör, Yatırım, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor