Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB), hayata geçirdiği eğitim programı ile 250 kursiyere hem patronluk öğretti hem de para kazandırdı. Eğitimin ardından kendi iş yerlerini açacak kursiyerler, 27 bin lira hibe para ve 70bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi kullanmaya hak kazanacak.

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB), hayata geçirdiği eğitim programı ile 250 kursiyere hem patronluk öğretti hem de para kazandırdı.

Eğitimin ardından kendi iş yerlerini açacak kursiyerler, 27 bin lira hibe para ve 70bin TL'ye kadar sıfır faizli kredi kullanmaya hak kazanacak.

İSTESOB, sektöre eğitimli eleman yetiştirmeye devam ediyor. Birliğin KOSGEB VE İŞKUR ile ortaklaşa yürüttüğü 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi' kurslarının ikinci etabı tamamlandı. 60 saatlik eğitimlerin neticesinde 50 kursiyer programı sona erdi. Böylece genç patron adayı sayısı 250'ye çıkmış oldu.

Bir yandan iş yerleri kapanırken diğer yandan genç patron adayları yetiştirdiklerine dikkat çeken İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz, "İşsizliğin yüzde 12'lere geldiği bir dönemde küçük esnafı temsil eden birlik olarak sektörün müteşebbis ihtiyacına cevap vermek istiyoruz." dedi.

Kursa katılan genç patron adayları ise bu eğitim projesinden oldukça umutlandıklarını ifade ederek, günlük hayatta ihtiyaç duyulacak konuları öğrenmeye başladıklarını kaydetti. Yeni bir iş kurmanın heyecanını da yaşayan kursiyerler İSTESOB, KOSGEB ve İŞKUR kurumlarına böylesine anlamlı bir kursu ortaklaşa düzenledikleri için teşekkür etti.

Kaynak : Star

Bu içeriği 4.741 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor