Sansürden Servet Kazanan Bir Girişimci: Gabriel Ramuglia

YouTube'un ilk kapandığı zamanlarda ortalık toz dumanken vtunnel.com, ktunnel.com gibi birbirinin benzeri proxy siteler kullanıma açılmış ve büyük rağbet görmüştü. İşte o siteleri büyük oranda elinde tutan Amerikalı Gabriel Ramuglia, yasağın ilk döneminde YouTube’e girmek isteyen Türk kullanıcıların imdadına yetişir. Ancak

YouTube'un ilk kapandığı zamanlarda ortalık toz dumanken vtunnel.com, ktunnel.com gibi birbirinin benzeri proxy siteler kullanıma açılmış ve büyük rağbet görmüştü.

İşte o siteleri büyük oranda elinde tutan Amerikalı Gabriel Ramuglia, yasağın ilk döneminde YouTube’e girmek isteyen Türk kullanıcıların imdadına yetişir. Ancak özellikle Türkiye'den gelen aşırı talep yüzünden birara sunucuları ardarda çökmeye başlar. Sunucu kapasitesini artırmak ya da Türkiye'den gelecek talebi engellemek arasında bir seçim yapmak zorunda kalan Ramuglia, yasağın ülkemizde uygulandığı ilk aylarda sunucu kirası ve bant genişliği için ayda 15 bin dolar öder hale gelmeye başlar. Ve sansür tahmininden çok daha fazla, yani 2.5 sene kadar sürünce de, Ramuglia işlettiği sitelerin reklam gelirleri sayesinde bir servet kazanmış.

27 yaşındaki genç girişimci, son bir-iki yıldır işlettiği siteleri ziyaret eden Türk kullanıcı sayısının 0,5-1 milyon arasında değiştiğini belirtiyor. Risk almasına rağmen kendisine daha iyi bir yaşam standardı sağladığı için Türk halkına minnettar olduğunu ifade eden Ramuglia, son olarak Florida'ya kayıtlı arabasının plakasına "VTUNNEL" yazdırmayı da başarabilmiş.

Hürriyet Daily News'in Ramuglia ile gerçekleştirdiği röportajın tam metnini buradan okuyabilirsiniz.

Kaynak: pclab.com.tr

Bu içeriği 4.637 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Bilişim / Teknoloji
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

« Önceki Haber

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor