İnternette Yepyeni Bir Alışveriş Konsepti : Avantajix.com

Avantajix, internet üzerinden yapılan harcamalardan sonra üyelerine para iadesi yapmak üzere kurulmuş, Türkiye’nin ilk ve tek “para iade şirketi ve sitesi”dir. Avantajix, internet üzerinden satış yapan mağazalara, ürün ve hizmetlerinin tanıtılması için teknolojik bir platform sunmakta; mağazalar bu platformda yer alabilmek için Avantajix üzerinden çeşitli avantajlar (para iadesi) yaratmakta; Avantajix te abonelerinin bu mağazalardan yapacakları alışveriş üzerine kendisine ödenen para iadesinin % 100'ünü abonelerine dağıtmaktadır.

Avantajix, internet üzerinden yapılan harcamalardan sonra üyelerine para iadesi yapmak üzere kurulmuş, Türkiye’nin ilk ve tek “para iade şirketi ve sitesi”dir.

Avantajix.com, internet üzerinden satış yapan mağazalara, ürün ve hizmetlerinin tanıtılması için teknolojik bir platform sunmakta; mağazalar bu platformda yer alabilmek için Avantajix üzerinden çeşitli avantajlar (para iadesi) yaratmakta; Avantajix te abonelerinin bu mağazalardan yapacakları alışveriş üzerine kendisine ödenen para iadesinin % 100'ünü abonelerine dağıtmaktadır.

Girişimcileri olan Tunç Buyurgan, Güçlü Kayrak, Coşkun Güneş ve Barış E. Aydın 'dan oluşan Avantajix ekibi "Biz Kimiz" sayfasında kendilerini şöyle ifade ediliyor;

İnternet üzerinden müşteri gönderdiğimiz mağazalardan komisyon alıyoruz. Bunu internette bir çok site yapıyor; Bizi diğerlerinden farklı kılan (1) bunu açık açık dillendirip, herkesin gözü önünde yapmamız, ve (2) aldığımız tüm komisyonu -Evet, bize ödenen komisyonun %100’ünü-, o komisyonun geldiği alışverişi yapan üyemize geri vermemiz.

Yani mesela siz, Avantajix.com üzerinden, mesela bir siteyi tıklayıp mesela bir kasko sigortası satın aldınız; Bunun karşılığında o site bize mesela 60 TL “müşteri gönderme komisyonu” veya (bu komisyona yüzyıllardır, her ülkede ve her sektörde değişik isimler verilmiştir) “bayi komisyonu”, “şube masrafı”, “tellaliye”, “hanut”, “yüzde”, “prim”, veya “para iadesi” öder.

Avantajix aldığı bu paranın tamamını size gönül rahatlığı ve bütün şeffaflığıyla ödüyor.  (Ayrıca bildiğiniz gibi Avantajix’e üyelik te ücretsiz.)

Bunlara ilave olarak şu noktaların da altını çizelim:

Sizden hiç bir zaman para istemeyeceğiz.

Üstelik bağımsızlığımızı korumak için reklam da almayacağız.

Bizlere verdiğiniz bilgilerinizi de kimseyle paylaşmayacağız; bu bilgileri sadece size daha iyi hizmet verebilmek için kullanacağız.

Peki bu site nereden para kazanıyor?

Bizim tek kazancımız, komisyon takibi ve sitemizin masrafları için -ve sadece eğer sitemiz sayesinde siz para kazanmaya başladıysanız- hesabınızdan keseceğimiz yıllık 10 TL hizmet bedeli. Yani yukarıdaki örnekte size o yıl gelen ilk para 60 TL ise bunun ilk 10 TL’sini ayırdıktan sonra 50 TL’nizi bankanıza yatırıyoruz. Aynı yıl (365 gün) içinde gelen diğer kazançlarınızdan para almıyoruz. Ve şunu tekrar ediyoruz: Sizden hiç bir zaman para istemiyoruz.

2009 yılında ilk planlarını yapmış olduğumuz bu site, ekibin kurulması, yazılımın hazırlanması ve Türkiye’de bir ilk olan bu fikre partnerlerimizin ikna edilmesi sonrasında 2010 yılında faaliyete geçti."

Avantajix'e yayın hayatında başarılar diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla.

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.163 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Sonraki Haber »

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor