Bir Kibritle Yakılan Mangal Kömürü "STARKOR"

Yedi farklı sektörde faaliyet gösteren şirketlere sahip 26 yaşındaki genç girişimci Ali Emre Erişen, beceriksizliğinden para kazanmaya başladı. ir mangalı ancak bir saatte yakabildiği için bir formül geliştirdiğini belirten Erişen, şu an 10 dakikada mangal yapabildiklerini söyledi. Piyasadaki mangal kömüründen farklı özel bir kutuda 5 ile 8 lira arasında satılan kutu içindeki ‘Star Kor’ kömürü..

Yedi farklı sektörde faaliyet gösteren şirketlere sahip 26 yaşındaki genç girişimci Ali Emre Erişen, beceriksizliğinden para kazanmaya başladı.

Bir mangalı ancak bir saatte yakabildiği için bir formül geliştirdiğini belirten Erişen, şu an 10 dakikada mangal yapabildiklerini söyledi. Piyasadaki mangal kömüründen farklı özel bir kutuda 5 ile 8 lira arasında satılan kutu içindeki ‘Star Kor’ kömürü, mangalın üzerine yerleştiriliyor ve tek kibritle 10 dakika içinde tamamen yanıyor. Kutu özel karışımla hamurlaştırıldığı için geç yanıyor. O sırada kutunun içindeki meşe kömürleri kor haline geliyor. Mangalı daha ergonomik hale getiren ve Mayıs 2009′da faaliyete başlayan şirket 740 bin kutuluk satış yaptı. Ayda 5 bin kutu satış hedefleyen şirketin sadece geçen ayki satışı 100 bin kutu oldu.

Ürüne yurtdışından da yoğun ilgi olduğunu anlatan Erişen, dünyanın dört bir yanından sipariş aldıklarını, sadece Almanya’ya 200 bin kutu, Fransa’ya 320 bin kutu göndermek için anlaşma sağladıklarını söyledi. Bunun üzerine Almanya ve Fransa’da bayilik açan şirkete, Fransa’da ünlü bir et markası ‘Kutulara bizim markamızı vur, uzun dönemli işbirliği yapalım’ teklifi sundu. Yurtiçinde yıl sonuna kadar 300 bin kutu daha satmayı planlayan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Erişen, bu teklifi kendi markaları ile büyümek istedikleri için geri çevirdiklerini söyledi. İzmir Kipa ise tek seferde 140 bin adet sipariş verdi. Ancak kaynak yetersizliğinden dolayı siparişler kabul edilmemiş. Erişen, şu an 11 bayiye ulaştıklarını ve Mart 2011′e kadar bu rakamı 81′e tamamlamak istediklerini ifade etti. Erişen, Ukrayna, Rusya, Halep, Norveç, İtalya ve Danimarka’nın ürünü satmak için sıraya girdiğini söyledi. Yurtdışı taleplerin 1,5 milyon kutuya ulaştığı bilgisini veren Erişen, bu başarıda ürünün ucuzluğunun yanında ergonomikliği ile hijyenik olmasının etkisinin büyük olduğunu aktardı.

Bu içeriği 8.619 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör, Yeni Girişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor