M.I.T. Enterprise Forum dan Türk Girişimcilere Destek!

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (M.I.T) öncülüğünde kurulmuş olan Enterprise Forum artık Türkiye’de de girişimcilere destek olacak. Özellikle ekonomik kriz dönemlerinde işsiz kalan birçok kişinin çareyi kendi işini kurmakta bulmasıyla birlikte, günümüzün yükselen meslekleri arasında ‘girişimcilik’ yerini aldı.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (M.I.T) öncülüğünde kurulmuş olan Enterprise Forum artık Türkiye’de de Girişimcilere destek olacak.

Özellikle ekonomik kriz dönemlerinde işsiz kalan birçok kişinin çareyi kendi işini kurmakta bulmasıyla birlikte, günümüzün yükselen meslekleri arasında ‘girişimcilik’ yerini aldı. Bunun yanı sıra üniversite öğrencileri arasında yapılan araştırmalar da gösteriyor ki gençlerin üçte biri mezun olduktan sonra kendi işini kurmak istiyor. Ancak girişimciler için en büyük sorun genelde sermaye bulmak… Yatırımcılar için sorun ise yeni iş fikirlerini bulmak…

Durum böyle olunca son zamanlarda Yatırımcı ve Girişimcileri bir araya getirme amaçlı projelerin sayısı da oldukça arttı. Son olarak dünyada işletme alanında en bilinen üniversitelerin başında gelen Massachusetts Institute of Technology (M.I.T) öncülüğünde kurulmuş olan M.I.T. Enterprise Forum (M.I.T.EF), Amerika’daki 22 ayrı temsilciliğinden sonra Türkiye’de de kurulan temsilcilikle girişimcilerin desteklenmesine katkı sağlayacak.

Platform kapsamında workshoplar, konferanslar düzenlenerek bilgi paylaşımının sağlanması hedefleniyor. Selçuk Kiper, Çağlan Kuyumcu, Burçin Ergünt, Beliğ Güreller, İlknur Aslan, Bülent Hiçsönmez ve Olgaç Artam’ın yönetim kurulunda gönüllü olarak görev aldığı derneğin kurucu üyeleri ise Tayfun Demirören, Volkan Ekinci ve Atom Damalı…

Bütün Üyeler Gönüllü

Otuz yılı aşkın bir süredir düzenlenen M.I.T. EF, iki binden fazla gönüllü çalışanı ve dünya çapındaki geniş iletişim ağı sayesinde girişimcileri sermaye, kaynak, çalışan ve ilgili sektör uzmanlarıyla bir araya getiriyor. M.I. T.EF’in Türkiye Başkanı Gülsün Bozkurt, M.I. T bünyesindeki derneği diğer derneklerden ayıran özelliğini üyelerin gönüllü olmasıyla açıklıyor. Nobel ödülü almış 80 akademisyeni bünyesinde barındıran M.I.T’nin kalkınmaya yönelik bir felsefeyle ilerlediğini söyleyen Bozkurt, girişimciliğin artmasını teknolojinin ilerlemesine bağlıyor. Bilgiye ulaşmanın sınırları kalkınca girişimciliğin de arttığını söyleyen Bozkurt, M.I. T’nin en önemli ayrıcalığının bilgi aktarımı olduğunu vurguluyor. Bozkurt’a göre girişimciler genelde az anlaşılan insanlar kategorisinde… Bu yüzden de genç girişimciler ancak doğru bilgiyle ilerledikleri zaman başarılı olabilir. “ Kaybetmekten, sınıfta kalmaktan korkmamalı…” diyen Bozkurt, genç girişimcileri sürekli denemeleri, öğrenmek için sürekli istek içinde olmaları gerektiği konusunda uyarıyor. M.I.T.EF bugüne kadar 33 bin 600 şirketin kurulmasını sağlamış. Bilgi paylaşımının önemli olduğunu ancak platformun ana hedefini fikirlerin hayata geçirilmesini sağlayarak şirket kurulmasına destek olmak olarak açıklıyor.

Birinciye 50 Bin Dolar

M.I.T.EF kapsamında genç girişimcileri teşvik etmek amaçlı bu yıl içinde bir de yarışma düzenlenecek. Amaç daha fazla sayıda daha iyi işler çıkarmak ve sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkıda bulunmak… M.I.T Türkiye Business Plan Competition’a başvurular mayıs ayına kadar yapılabilecek. Her başvuru için en az üç kişiden oluşan ekip şartı aranırken, üç ekip üyesinden en az ikisinin Türk vatandaşı olma ve başvuru yapanların şirket sahibi olmamaları zorunluluğu var.

İlk dokuza kalanlara şirket kurma zorunluluğu getirilen yarışmada birinci 50 bin, ikinci 15 bin, üçüncü ise beş bin dolar para ödülü kazanacak.

M.I.T Türkiye Business Plan Competition’ın sponsoru olan Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, yarışmanın kendini ifade etme imkanı bulamamış kişilere büyük fırsat yaratacağı düşüncesinde…

“Bir kereye mahsus değil her yıl düzenlenecek yarışmada yüzlerce fikir yarışacak. Burada önemli olan ilk 25 fikir… Bu fikirlerin patentleri alınacak ve bu kişiler yatırımcılarla buluşturulacak” diyen Bozkurt, iş dünyasının yeni fikirlere ihtiyaç duyduğunu vurguluyor. Bozkurt’a göre mevcut devam ettirildiği zaman bir süre sonra deniz bitiyor…

2010–2011 dönemi içerisinde Business Plan Competition’ın yanı sıra girişimcilerin gelişmesini sağlayacak etkinlikler de düzenlenecek. Bunlar arasında girişimcilik atölyesi, M.I.T. EF Türkiye Konferansı, yuvarlak masa tartışmaları ve örnek olay incelemeleri gibi etkinlikler yer alıyor. Bu etkinlikler sayesinde M.I.T.’ye bağlı diğer kuruluşlarla işbirliği yapabilmek için networking imkanları da sağlanacak.

Kaynak: İştenHaber

Bu içeriği 9.035 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Ulusal
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor