İşsizlikte Tek Reçete Girişimci Sayısını Artırmak

Bütün ülkelerin önündeki en büyük ve ortak sorunun işsizlik olduğunu belirten Aşut, "Kriz öncesi işini kaybedenler hala işlerine kavuşamadı. Bütün ekonomistlerin ve hükümetlerin yaptığı bir açıklama var; diyorlar ki, işsizlikte kısa sürede bir iyileşme olmayacak, işsizlikle mücadele uzun zaman alacak. Haklılar, çünkü işsizliği bilinen hiçbir ekonomi politikası ile engelleyemiyorsunuz.

Merhaba,

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut, işsizliği azaltmanın tek reçetesinin girişimci sayısını artırmak olduğunu bildirdi.

İşsizlikle ilgili bütün dünya ekonomilerinin elinde tek bir reçete olduğuna dikkat çeken Aşut, bunun da girişimci sayısını artırmak olduğunu vurguladı.

Bütün ülkelerin önündeki en büyük ve ortak sorunun işsizlik olduğunu belirten Aşut, "Kriz öncesi işini kaybedenler hala işlerine kavuşamadı. Bütün ekonomistlerin ve hükümetlerin yaptığı bir açıklama var; diyorlar ki, işsizlikte kısa sürede bir iyileşme olmayacak, işsizlikle mücadele uzun zaman alacak. Haklılar, çünkü işsizliği bilinen hiçbir ekonomi politikası ile engelleyemiyorsunuz. Böyle bir formül yok. Devlet eli ile istihdam sağlama dönemi bütün dünyada sona erdi. O yüzden, bütün dünya ekonomilerinin elinde tek bir reçete var: Girişimci sayısını artırmak. Girişimcilik kavramı moda değil, ihtiyaçtır. Hele hele, bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için bu çok daha önemli hale geldi. Çünkü bizim için zenginleşmenin kaynağı bu. Bizim hazinemiz girişimci ruhumuzdur. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası son yıllarda girişimciliğe çok büyük önem vermektedir. İşveren sayısını artırmadan iş arayanlara yardımcı olamazsınız." dedi.

Eskiden sermayesiz iş olmadığını hatırlatan Aşut, artık devrin değiştiğini, bilgiye ulaşan, hayal gücü olan, yenilikleri okuyan herkesin zengin olabileceğini kaydetti.

Aşut, "Google, Facebook örnek olabilir. Bunların sermayesi nedir, sadece bilgi ve hayal gücü. Bizim hazinemiz girişimci ruhumuzdur. Bu ülkedeki her kuruşun altında girişimcilik ve alın teri vardır. Petrolümüz, doğalgazımız yok. Bizim değerlerimiz toprağın altında değil, üstündedir. Bugün gençlerimiz eğitimli, bilgili, dil biliyorlar. Her türlü bilgiye, her türlü teknolojiye anında ulaşabiliyorlar. Yani, şimdi bütün dünya ile eşit fırsatlara sahipler. İşte bu yeni nesil, bizi çok daha yüksek hedeflere rahatlıkla ulaştırabilecek potansiyele sahip. Tek yapmamız gereken, gençlerimize bu güveni ve azmi aşılamak. Eksiğimiz, aslında milletimizin mayasında bulunan çalışkanlıktır. Gençlerimize işin ucunu bırakmamayı, pes etmemeyi, çalışkan olmayı, hayallerinin peşinden koşmayı öğretmeliyiz." ifadesini kullandı

Kaynak : haberaktuel

Bu içeriği 2.765 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor