Simidi Saraya Sokan Girişimci Parayı Kazandı

ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, dün Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesinde düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katıldı. ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, dün Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi’nde düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katıldı. Panelin oturum başkanlığını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın yaptı.

ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, dün Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesinde düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katıldı.

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri, dün Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi’nde düzenlenen bir panele konuşmacı olarak katıldı. Panelin oturum başkanlığını Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Işık Yargın yaptı. Panele öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Yargın, panelin açılış konuşmasında Kadın Girişimciler Kurulu’nun, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde kuruluş süreci, kurulma sebepleri ve işleyişi hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Rıfat HİSARCIKLIOĞLU'nun Büyük Desteği Oldu

Yargın ülkemizde 81 ilin 79’unda kadın girişimciler kurullarının oluşturulduğunu belirterek başladığı konuşmasında, Türkiye’nin 75 milyon olan nüfusunun yarısını kadınların teşkil ettiğini buna karşın iş ve diğer birçok alanda kadınların çok fazla söz sahibi olmadığını vurguladı. Türkiye’de girişimci sayısının 1 milyon 300 bin olduğunu belirten Yargın, bunun içinde kadınların payının 70 ile 80 bin arasında değiştiğini ve bu gerçekler nedeniyle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun gayretleri ile bu kurulların ülke genelinde oluşturulduğunu söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Öğrencileriyle Buluşuyorum

Türkiye’nin yaş ortalamasının 28,5 olduğunu ve işsizlik oranının da tüm dünyada dalga dalga arttığı gibi ülkemizde de artış gösterdiğini belirten Yargın, bir amaçlarının da kadın girişimciler olarak ülkemizdeki işsizlik sorununa katkı yapmak olduğunu söyledi. İşsizlik konusunda özellikle gençlerle buluşarak eğitsel çalışmalar yaptıklarını söyleyen Yargın, Akdeniz Üniversitesi ve ona bağlı birimlerde sık sık bu tip söyleşilere katıldıklarını ifade etti.

Girişimci Olmak İçin Sermaya Önemli Değil

Ülke ekonomisinin kalkınması ile girişimci sayısının artmasını doğru orantılı olarak değerlendiren Yargın, girişimci olmak için sanılanın aksine sermayeden önce, bilgi ve cesarete ihtiyaç olduğunu belirtti. Yargın dünyada kabul gören ve son dönemlerde moda akımlar arasına giren “İnovasyon” konusuna da değinerek, “İnavasyonun tam Türkçe karşılığı bulunmamakla birlikte biz buna kısaca yenilik veya fark yaratma diyoruz. Biraz önce de söylediğim üzere girişimci olmak için sermaye de lazım belki ama öncelikle bilgi ve cesaret sahibi olup fark yaratmak çok önemli” dedi.

Simidi Saraya Sokan Girişimci Parayı Kazandı

Ülkemizdeki yenilik ve fark yaratmaya ilişkin örnekleri verirken, “Simit saraya girdi” diyen Yargın, düne kadar sokakta satılan simidin bugün “Simit Dünyası” adı altında Amerika’ya bile açıldığını, İstanbul İstiklal Caddesi’nde en yüksek kirayı veren işletmenin de bir simit sarayı olduğunu söyledi. Bu sayede simit sarayının son yapılan araştırmada Mc Donald’s’lar ile yarışır hale geldiğini de belirten Yargın, günümüzde artık tüm icatların yapıldığını ve artık başarılı olanların farklılıklar ve yeniliklerle belirli noktalara gelebildiğini vurguladı.

Memuriyetten İstifa Edip Ticarete Atıldım

Yargın’ın konuşmasının ardından söz alan ALTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Fatma Taşpınar ise, günümüzde yükseköğrenim gören gençlerin hedefleri arasında mezun olduktan sonra KPSS’ye girerek memur olmak olduğunu gözlemlediğini belirtti. Kendisinin 17 yaşında memur olduğunu, bu arada yükseköğrenimini tamamladıktan 4 yıl sonra da hemen memuriyetten istifa ederek ticarete atıldığını söyleyen Taşpınar, memuriyetten istifa ettiğinde ailesinin şiddetle kendisine karşı çıktığını belirtti. Taşpınar, sanılanın aksine elindeki tek sermayenin de istifa ettiğinde aldığı son maaşı olduğunu söyledi.

Kaynak : Yenialanya.com

Bu içeriği 5.174 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Reel Sektör
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor