Girişimci Oldular İşyeri Açtılar

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB (Küçük ve Orta İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı) tarafından açılan ‘Girişimciler kursu'na katılan 10 yıllık bayan kuaförü Burcu Bıçak ve Savaş Öztürk projelerinin kabul edilmesiyle 27 bin TL hibe alarak işletme sahibi oldu. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB tarafından açılan ‘Girişimciler kursu'na katılan 10 yıllık bayan kuaförü Burcu Bıçak projesinin kabul edilmesiyle 27 bin TL hibe alarak Merkez Anafartalar Mahallesi üzerinde ‘Burcu Kuaför ve Güzellik Merkezi'ni açan Burcu Bıçak işletmesinde eşi hariç 5 kişi istihdam etmeye başladı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB (Küçük ve Orta İşletmeleri Destekleme ve Geliştirme İdaresi Başkanlığı) tarafından açılan ‘Girişimciler kursu'na katılan 10 yıllık bayan kuaförü Burcu Bıçak ve Savaş Öztürk projelerinin kabul edilmesiyle 27 bin TL hibe alarak işletme sahibi oldu.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB tarafından açılan ‘Girişimciler kursu'na katılan 10 yıllık bayan kuaförü Burcu Bıçak projesinin kabul edilmesiyle 27 bin TL hibe alarak Merkez Anafartalar Mahallesi üzerinde ‘Burcu Kuaför ve Güzellik Merkezi'ni açan Burcu Bıçak işletmesinde eşi hariç 5 kişi istihdam etmeye başladı.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu üyeleri Murat Erbil, Tezcan Ödemiş ile KOSGEB Müdürü Recep Özçelik'i işletme sahibi Burcu Bıçak'ı ziyaret ettiler.

İşletme sahibi Burcu Bıçak, kabul edilen projesi sayesinde hayalindeki mesleği yapıp işinin patronu olduğunu belirterek, "İnandım ve başardım. Aldığım eğitim ve geliştirdiğim projem ile Manisalıların hizmetindeyim. İçinde girişimcilik ruhu olan herkes bu kurslara katılsın ve hayalindeki işe kavuşsun" dedi. KOSGEB Müdürü Recep Özçelik, işletme sahibi Burcu Bıçak'ın işini geliştirmesi halinde 2 yıl geri ödemesiz ‘0' faizle 70 bin TL daha kredi alabileceğini ifade etti.

"İçinde Girişimcilik Ruhu Olan Katılsın"

Eylül-Kasım ayları arasında Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB tarafından düzenlenen ‘Girişimcilik Kursu'na katılan Burcu Bıçak hazırladığı ‘İşte Bayan Kuaförü ve güzellik böyle olur' projesi ile hayalindeki işletmenin sahibi oldu. Manisa TSO Başkan yardımcısı Murat Erbil ve Yönetim Kurulu Üyesi Tezcan Ödemiş ile KOSGEB Müdürü Recep Özçelik'e başından geçen süreci anlatan Bıçak, "Projem kabul edildi ve 27 bin TL hibe destek aldım. Çok mutluyum. Hayalimdeki işe kavuştum. 10 yıldır içinde bulunduğum bu sektörde artık işletmem var. Burada 5 kişiyi istihdam ediyorum" dedi.

Hızlı Balık, Yavaş Balığı Yer

Manisa TSO Başkan Yardımcısı Murat Erbil'de işletme sahibi Burcu Bıçak'ı tebrik etti. Erbil, ‘Girişimcileri bilgilendirmek ve onlara fırsat vermek için KOSGEB ile birlikte Eylül ve Kasım aylarında ‘Girişimcilik Kursu' açmıştık. Bu kursa katılan Burcu Hanım inandı ve sonunda başardı. Artık çağımız hızlı balığın yavaş balığı yediği bir çağdır. İşsizlik oranının yüzde 12 olduğu Türkiye'de bu işletme de istihdama katkı olacak" dedi.

Dilerse 70 bin TL Daha Alabilir

KOSGEB Manisa Müdürü Recep Özçelik'te Burcu Bıçak'ın işini büyütüp geliştirmesi halinde 70 bin TL kredi daha alabileceğini söyledi. Özçelik, "Şuana kadar 12 kurs açtık. 284 mezunumuz var. Mezunlarımızın 15'i iş yerlerini açtı. KOSBGEB olarak Manisa'da girişimcilerimize verdiğimiz destek 260 TL'yi buldu" dedi. İşletme sahibi Burcu Bıçak da Manisa'da içinde girişimcilik ruhu bulunan herkesin Manisa TSO ve KOSBGEB tarafından açılan kurslara katılmalarını istedi.

Savaş Öztürk, Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi'nde İş Yerini Açtı

Girişimcilik Kursuna başarıyla tamamlayan Savaş Öztürk'te Manisa Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi'nde iş yerini açtı. KOSGEB'İn faizsiz kredi ve hibe desteğinden faydalanan Öztürk, 600 metre kapalı alanda saç işleme ve metal şekillendirme üzerine kurduğu işyerinde 18 kişi istihdam edecek. Tüm metalleri sınıflandırarak yan sanayi üretimi yapan firma, CNC makineleriyle sıfır hatayla üretim yapacak. Ve Aynı zamanda 3 boyutlu tasarım programı ile müşterilerine dijital ortamda proje üretecek. Yurt dışı bağlantılarını da kuran firma yetkilileri, İtalyan firmalarıyla işbirliği içindeler.

Aldığı destek ile hayallerini süsleyen iş yerini açma fırsatı bulduğunu belirten firma sahibi Savaş Öztürk, iş yerine ziyarete gelen Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri Murat Erbil, Tezcan Ödemiş ve KOSGEB Müdürü Recep Özçelik'e desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Kaynak : mtso.org

Bu içeriği 9.501 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Girişimci Destekleri, Yatırım, Kadın Girişimci
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor