Özbekistan'da 2011 "Girişimcilik Yılı" İlan Edildi

Ekonomik alanda yeni bir kalkına süreci içerisinde olan Özbekistan, 2011'i 'orta ölçekli yatırımlar ve girişimcilik' yılı ilan etti. Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, 2011'in orta ölçekli yatırımları ve girişimcileri destekleme yılı ilan edildiğini açıkladı.

Ekonomik alanda yeni bir kalkına süreci içerisinde olan Özbekistan, 2011'i "orta ölçekli yatırımlar ve girişimcilik yılı" ilan etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, 2011'in orta ölçekli yatırımları ve girişimcileri destekleme yılı ilan edildiğini açıkladı.

Kerimov konuyla ilgili açıklamayı Özbekistan anayasasının kabul edilişinin 18.yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptı. Kerimov, ekonomik kalkınmada ülkenin asıl dayanağı olan bu alanı daha da geliştirmek amacıyla böyle bir karar aldıklarını dile getirdi. Özbek lider 2011'in 'orta ölçekli yatırımlar ve girişimcilik' yılı ilan edildiği açıklaması salondakiler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Böyle bir kararla ülkede küçük ve orta ölçekli yatırımlara destek çıkmanın ve bu alanı daha da yaygınlaştırmanın hedeflendiğini dile getiren İslam Kerimov, orta ölçekli yatırımların ekonominin temel dayanağı olduğunu kaydetti. Özbekistan'da aktif girişimcilik ruhunun olması gerektiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Kerimov istenilen ekonomik kalkınmanın ancak bu alanın canlandırılmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çekti.

1997'den beri her yılın ayrı bir adla anıldığı Özbekistan'da 2010 'Olgun Nesil', 2009, 'Köyleri Kalkındırma', 2008, 'Gençler', 2007, 'Sosyal Koruma', 2006 'Hamiler ve Sağlık Çalışanları' ve 2005 ise 'Sağlık' yılı ilan edilmişti.

Darısı ülkemizin başına diyor, bilgilerinize sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 3.431 kişi okudu.
Kategori: Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor