TOBB'dan GGH'ye Özel Girişimcilik Haber Bülteni

5-12 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası kapsamında dünyada olduğu gibi ülkemizde de TOBB himayesinde pek çok etkinlik düzenlenmişti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) geride bıraktığımız bu haftaya özel bir "Girişimcilik Haber Bülteni" yayınladı. İşte detaylar..

5-12 Kasım 2010 tarihleri arasında düzenlenen Global Girişimcilik Haftası kapsamında dünyada olduğu gibi ülkemizde de TOBB himayesinde pek çok etkinlik düzenlenmişti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) geride bıraktığımız bu haftaya özel bir "Girişimcilik Haber Bülteni" yayınladı.

İşte bu bültenden sizin için seçtiğimiz bazı başlıklar ve satır araları;

Girişimcilik kavramı moda değil, ihtiyaç
Girişimcilik kavramının moda olduğu için değil, tam tersine büyük ve ortak bir ihtiyaç olduğu için ön plana çıktığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Hele hele, bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için bu çok daha önemli hale geldi. Çünkü bizim için zenginleşmenin de kaynağı bu." diye konuştu.

Kamu ekonomide etkin hale gelirse girişimcinin önü kapanır
Kamu ekonominin içinde ne kadar düşük oyuncu olursa o zaman özel sektörün önü açılır. Ne zaman kamu ekonomide etkin hale gelirse o zaman girişimcini önü kapanır.

1,3 milyon girişimcinin 80 bini kadın
TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş da kadın işsizlerin yüzde 20’leri bulduğu İstanbul’da kalkınma ajanslarının rotasını mutlaka kadına çevirmek gerektiğini kaydetti.

Dünya Ekonomi Forumu 2010 Küresel Cinsiyet Eşitliği raporuna göre Türkiye’nin kadının ekonomiye katılma ve ekonomide fırsat olanağı sıralamasında 134 ülke arasında sondan 4. sırada olduğuna dikkati çeken Bektaş, ‘’Sadece Suudi Arabistan, Pakistan ve Yemen’de kadının ekonomideki yeri Türkiye’den daha geride. Raporun yayınlandığı son 5 yıla bakıldığında Türkiye dünya sıralamasında 2006 yılında 105’inci sırada. 2009 yılında 24 sıra birden gerileyerek 129. sıraya geçmiş. Ekonomi hızla büyümesine rağmen kadının ekonomideki yeri güçlenmiyor’’ dedi.

Girişimciliğe destek masaya yatırıldı
Global Girişimcilik Haftası kapsamında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde düzenlenen Girişimcilik Kongresi’nin ilk gününde “Türkiye’de Girişimcilik Nasıl Destekleniyor?” ve “Türkiye’de Girişimcilik Nasıl Desteklenmeli?” konularının ele alındığı iki oturum yapıldı.

Girişimciler yemekte buluştu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Girişimcilik Kongresi için Ankara’da toplanan Kadın ve Genç Girişimci Kurulları üyeleri ilk gün yapılan toplantıların ardından akşam birlikte yemek yediler. Yemeğe TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da katıldı.

Girişimcilerin en büyük korkusu siyasetteki gerginlik
Türkiye ekonomisinin geleceğinden umutlu olan genç ve kadın girişimcilerin yüzde 35’i ekonominin önünde en büyük risk olarak siyasi ortamın gerginleşmesini görüyor. Bu konuyu daha önce haber yapmıştık.

Girişimciler başarı öykülerini ve örnek projelerini paylaştı
TOBB Girişimcilik Kongresi’nin ikinci gününde düzenlenen oturumlarda girişimciler başarıya nasıl ulaştıklarını anlatırken, kadın girişimci ve genç girişimci kurullarının gerçekleştirdiği örnek projeler dile getirildi.

TOBB Girişimcilik Haber Bülteni'nin tamamına buradan erişebilirsiniz. İlgi ve bilgilerinize sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.131 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, İş Dünyası
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

yasemin polat
yasemin polat
Kendi şahsi görüşüm olarak ,Türkiye'de evde oturan çalışmayan bayanlarımız oranı çok fazla bu da demektirki teşvik edici şeyler yapmak lazım,burda her ilin belediye ve halk eğitim merkezlerine iş düşüyor bayanların ilgilenebileceği ,yapabileceği ilgi alanlarına uygun meslek bölümleri açıp  hocalarla benimsettirilip ,onları daha ileriye taşıyacak morali ve manevi desteği sağlamak lazım ..halkeğitim merkezleri ,bir kuförlük veya dikiş nakış bölümleriyle sınırlı kalmamalı farklı ticaret yolları açılmalı diye düşünüyorum...sorunun çekirdeğine inmeden hiçbir ilerlemenin olacağınıda sanmıyorum....

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor