Yatırım Teşviklerin Kapsamı Genişletildi

Bölgesel teşviklerin kapsamı genişletildi. Müteharrik karakterli araçlar dışında, lojistik merkezi yatırımları ile İstanbul dışında asgari sabit yatırım tutarı 50 milyon TL’nin üzerinde olan öğütülmüş tahıl ürünleri, nişasta ve nişastalı ürünler ile hazır hayvan yemleri imalatı yatırımları, yatırımın yapılacağı bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanacak. İşte detaylar..

Bölgesel teşviklerin kapsamı genişletildi. Müteharrik karakterli araçlar dışında, lojistik merkezi yatırımları ile İstanbul dışında asgari sabit yatırım tutarı 50 milyon TL’nin üzerinde olan öğütülmüş tahıl ürünleri, nişasta ve nişastalı ürünler ile hazır hayvan yemleri imalatı yatırımları, yatırımın yapılacağı bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanacak.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre müteharrik karakterli araçlar hariç olmak üzere lojistik merkezi yatırımları, yatırımın yapılacağı bölgede uygulanan bölgesel desteklerden yararlanacak. İstanbul hariç olmak üzere asgari sabit yatırım tutarı 50 milyon TL’nin üzerinde olan öğütülmüş tahıl ürünleri, nişasta ve nişastalı ürünler ile hazır hayvan yemleri imalatı yatırımları, yatırımın yapılacağı bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanacak.

İstanbul'da Huzurevi ve Öğrenci Yurdu Yatırımları Bölgesel Teşviklerden Yararlanacak

1. Bölge’de yer alan İstanbul’da yapılacak 100 kişilik huzur evi ve hastane yatırımları ile 100 öğrenci kapasiteli öğrenci yurtları bölgesel teşviklerden faydalanacak. 3 Bölge’de bölgesel teşviklerden yararlanacak yatırımlar arasına Hatay. Kahramanmaraş ve Osmaniye’de yapılacak 3 milyon TL tutarındaki, makine ve teçhizat imalatı, Kırıkkale, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir’de yapılacak 3 milyon TL tutarındaki kimyasal madde ve ürünleri imalatı, Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’ta yapılacak 3 milyon TL tutarındaki motosiklet ve bisiklet üretimi yatırımları da bölgesel teşviklerden yararlanacak. 4. Bölge’de Şanlıurfa ve Diyarbakır’da yapılacak 2 milyon TL’lik tutara sahip olan plastik ve kauçuk ürünleri imalatı (iç ve dış lastik imalatı hariç) ile Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te yapılacak 2 milyon TL’lik tutara sahip makine teçhizat imalatı yatırımları kapsama alındı.

İplik ve Dokuma Destekleri Gözden Geçirildi

Yün ipliği, 15 milyon TL’nin üzerindeki iplik yatırımları, 5 milyon TL’nin üzerindeki dokuma yatırımları, akıllı ve çok fonksiyonlu teknik, tekstil, halı, tafting, dokunmamış ve örülmemiş kumaş, çuval hariç iplik ve dokuma sektöründe, modernizasyon haricindeki yatırımlar teşvik kapsamı dışına alındı. Daha (yün ipliği, akıllı ve çok fonksiyonlu teknik tekstil, halı, tafting, dokunmamış ve örülmemiş kumaş, çuval hariç iplik ve dokumayı, modernizasyon yatırımları dışında teşvik kapsamı dışında tutuluyordu.

Tanım Değişikliğine Gidildi

Bu arada bölge bazında desteklenecek sektörlerin bazı tanımlarda değişikliği gidildi. Buna göre daha önce yetişkinlerin eğitilmesi ve diğer eğitim faaliyetlerinin dışında tutulduğu eğitim hizmet ibareleri, okul öncesi eğitim hizmetleri dahil,yetişkinlerin eğitilmesi ve diğer eğitim faaliyetleri hariç şeklinde değiştirildi. Sadece metal ve plastikten imal edilenlerin hariç tutulduğu mobilya imalatı kodu ise sadece plastikten imal edilenler hariç şeklinde düzenlendi.

Kaynak: kamudan.com

Bu içeriği 5.598 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yatırım
Sonraki Haber »

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor