ProjeKent 2011 Ödüllü Ar-Ge Proje Yarışması Başladı!

İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu tarafından 3. Kez düzenlenecek olan ProjeKent 2011, özellikle ülkemizde Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları sürdüren üniversite ve firmaların uygulama ve teori alanında yaklaşımlarının, yöntemlerinin ve proje sonuçlarının paylaşımının yapıldığı, öğrencilerin Ar-Ge'yi tanıdığı, öğrenci-üniversite-sanayi üçlüsünün aynı platformda buluştuğu, proje yarışmalarıyla yetenekli üniversite öğrencileri ve firmaların bir araya geldiği bir organizasyonu...

İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu tarafından 3. Kez düzenlenecek olan ProjeKent 2011, özellikle ülkemizde Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları sürdüren üniversite ve firmaların uygulama ve teori alanında yaklaşımlarının, yöntemlerinin ve proje sonuçlarının paylaşımının yapıldığı, öğrencilerin Ar-Ge'yi tanıdığı, öğrenci-üniversite-sanayi üçlüsünün aynı platformda buluştuğu, proje yarışmalarıyla yetenekli üniversite öğrencileri ve firmaların bir araya geldiği bir organizasyon. ProjeKent 2011'de yeni olanakların ve fikirlerin ortaya çıkarılması, proje yarışmalarıyla öğrencilerin yaratıcılıklarını uygulamaya dökmelerinin sağlanması, Türkiye'de öğrenim gören 2 milyon üniversite öğrencisine ulaşıp, Ar-Ge çalışmalarına teşvik edilmesi, üniversite öğrencilerinin laboratuvarlarda daha fazla vakit geçirmeleri amaçlanmakta.

Organizasyon 5- 6- 7 Nisan 2011 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde olacak. Etkinliğin Proje yarışması bölümünde şirketlerin, üniversitelerin ve teknokentlerin günümüzde karşılaştıkları gerçek Ar-Ge problemleri kısmından oluşmakta. Proje yarışması 16 Aralık Perşembe günü başlamış ve 15 Mart 2011 tarihine kadar devam edecek. Projelerle ilgili ayrıntılı bilgi ve başvurular www.projekent.org internet sitesi üzerinden alınabiliyor. Proje yarışması şirket yetkilileri ve akademisyenlerden oluşan bir juri tarafından değerlendirilecek ve her proje konusunun ödülleri 5-6-7 Nisan 2011'de düzenlenecek törenle verilecek.

ProjeKent 2011'de baştan sona Ar-Ge'nin anlatıldığı Ar-Ge sunumları dizisi, öğrencilerin birebir projelerle ilgilenebilecekleri proje atölyeleri, mühendislerle birebir çaylı sohbetler, şirketlerin ve öğrencilerin projelerini sergileyecekleri proje fuarı etkinlik süresince tüm Türkiye'den gelen katılımcılarla buluşacak.

Ar-Ge sunumlarında; "Ar-Ge nedir?" den başlayıp, "Patent nasıl alınır?" a kadar sürecek sunum dizisi yer alacak. Bu sunumları birebir Ar-Ge ile ilgilenen mühendisler ve akademisyenler verecekler.
Mühendisler ve akademisyenler sunumların sonrasında oluşturulacak ProjeKent Arena alanında öğrencilerle birebir çaylı sohbet ederek, onlardan daha fazla bilgi alabilecekler.

Öğrencilerin birebir projelerle ilgileneceği Mini ProjeKent alanında, 3 günde bitebilecek projeler ve gerekli malzemeler verilerek, öğrencilerin o projeleri gerçeklemeleri sağlanacaktır.


Ayrıntılı bilgi için www.projekent.org sitesini ziyaret edebilir, Facebook ve Twitter sayfalarından yarışma ile ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Sevgi ve Saygılarımızla
İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.385 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Reel Sektör, Yarışma, Bilişim / Teknoloji
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor