Boruya 30 Milyon Dolar Yatırdı 50 Ülkeye İhracat Yapacak

Banyo ürünleri, radyatör, kombi, plastik kalıplar ve ısıtma-soğutma sistemleri alanında ürettiği ürünleri devlet başkanlarının evini süsleyen Sanica, boru sektörüne iddialı giriş yaptı. İşte detaylar..

Banyo ürünleri, radyatör, kombi, plastik kalıplar ve ısıtma-soğutma sistemleri alanında ürettiği ürünleri devlet başkanlarının evini süsleyen Sanica, boru sektörüne iddialı giriş yaptı.

Bir yıl önce 30 milyon dolar yatırımla inşaatına başladığı iki boru fabrikasında üretim yapıyor. İki adet 10 bin metrekare kapalı alana kurulan fabrikada işlenen ürünlerin ilk satışını Azerbaycan’a gerçekleştiren şirket, 4 aylık sürede 12 ülkeye ihracat yaptı. İlave 8 ülke ise boru siparişi verdi. Bu ülkelere de ocak sonuna kadar ürünlerin ulaştırılacağını aktaran Fatinoğlu Holding Başkan Yardımcısı Ali Fatinoğlu, 2011 sonuna kadar boru ihracatında 50 ülkeyi bulacaklarını söyledi.

Türkiye pazarında da kendine güçlü yer edinen şirket, sektördeki en büyük dağıtıcı firmalarla anlaşma imzaladı. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da bayi organizasyonu için düzenlediği toplantıya İstanbul’un en büyük dağıtıcıları katıldı. Toplantının ardından İstanbul’da 25 dağıtım noktası oluşturan şirket 34 ilin önde gelen bayileri ile de el sıkıştı. Toplam cironun 2 milyar lira olduğu boru sektöründe üç yıl içinde yüzde 10 pazar payı hedeflediklerini söyleyen Fatinoğlu, yatırımları hız kesmeden devam ettireceklerini, şu an boru için tüm planları bitirmediklerini aktardı. Fatinoğlu’nun verdiği bilgilere göre şirket, Anadolu’daki bir şehirde bulunan organize sanayi bölgesinde bir üretim merkezi oluşturmak için kolları sıvadı. Burayla ilgili yer tahsisi onayı çıktı. Bunun üzerine İtalya’dan ve Türkiye’den yeni makine siparişleri verildi. Boru için 20 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını aktaran Fatinoğlu, şu ana kadar bu iş için 100 kişiyi istihdam ettiklerini söyledi.

Banyo ürünleri, radyatör, kombi, plastik kalıplar ve ısıtma-soğutma sistemleri üretimini de yapan şirket 2010′da yüzde 50′den fazla büyüdü. Fatinoğlu Holding’in geçen yıl 120 milyon lira olan cirosu bu yıl sonunda 200 milyon liraya yaklaşmış durumda. Sektöre kısa sürede böylesi büyük bir atılımla girmelerini, “Emin olduk, sonra sahaya çıktık. Hem ürün kalitesi, hem dağıtım ağı hem de fiyat ile fark oluşturacağız.” diye yorumlayan Fatinoğlu, şu an ısıtma sistemlerinde kullanılan ve birbirlerinin alternatifi olan iki farklı boru tipini üreten tek şirket olduklarını hatırlattı.

Türkiye’de sadece bir firmanın üretip sattığı sessiz boru işine de el atan Sanica, bunun için makine parkurunu fabrikasına kurmuş. Test üretimini bitirip seri üretime başladıklarını söyleyen Ali Fatinoğlu, “Türkiye’de yapılan üretimin aynısını iki kat daha hızla yapabileceğiz. Bu da bize fiyat avantajı sağlayacak.” dedi. 1987′de memur çocukları Nesimi ve Ali Fatinoğlu kardeşler tarafından kurulan şirket Türkiye’de laminant banyo dolabı ile akrilik hidro masajlı küvet ve jakuzi üretti. Yıllık 520 bin üretim kapasitesi ile dünyanın en güçlü üreticisi konumunda. 78 ülkeye ihracat yapıyor. Şirket Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan Ekvator Ginesi Cumhurbaşkanlığı’na kadar birçok saray ve malikaneye ürün gönderdi. Ürün gamındaki mini havuzları da birçok işadamının villasına gönderen Ali Fatinoğlu, “Aslında bu ülkede birçok kişide para var.” diyor.

İştenHaber kaynaklı bu haberi ilgi ve bilginize sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 3.993 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor