9. Altın Örümcek Web Ödülleri'ne Başvurular Başladı!

DorukNet’in sektörün gelişimi için üstlendiği ve desteklediği Altın Örümcek Web Ödülleri’nin 9.suna başvurular başladı ve 31 Ocak 2011 tarihine dek devam edecek. Bu yıl "Alışveriş ve Yaşam Merkezleri (AVM)" ile "Video Web Siteleri" kategorileri eklenerek toplam 35 kategoriye ulaşan Altın Örümcek’te, 2 aşamalı değerlendirme sürecinden sonra finale kalan sitelerin belirlenip açıklanmasının ardından jüri üyeleri, finalist siteler arasında son bir kez daha değerlendirme yaparak, her bir kategorinin birinci, ikinci ve üçüncüsünü belirliyor. İşte detaylar..

DorukNet’in sektörün gelişimi için üstlendiği ve desteklediği Altın Örümcek Web Ödülleri’nin 9.suna başvurular başladı ve 31 Ocak 2011 tarihine dek devam edecek.

Bu yıl "Alışveriş ve Yaşam Merkezleri (AVM)" ile "Video Web Siteleri" kategorileri eklenerek toplam 35 kategoriye ulaşan Altın Örümcek’te, 2 aşamalı değerlendirme sürecinden sonra finale kalan sitelerin belirlenip açıklanmasının ardından jüri üyeleri, finalist siteler arasında son bir kez daha değerlendirme yaparak, her bir kategorinin birinci, ikinci ve üçüncüsünü belirliyor.

Bir web sitesi eğer içeriği uygun ise en fazla 3 farklı kategoriye başvuru yapabiliyor ve tasarım, içerik, özellik-işlevsellik, kullanılabilirlik ve standart uygunluğu ve çapraz tarayıcı uyumluluğu kriterlerine göre değerlendiriliyor.

Jüri tarafından söz konusu kriterlere göre değerlendirilen ve finale kalan siteler ayrıca, Engelsiz Erişim Grubu tarafından da, sitelerin görme engellilere, internet teknolojileri kullanılarak web ortamında sunulan bilgi, hizmet ve ürünlerden ne derecede faydalanabilmesine olanak tanıdığı ve görme engellileri sanal aleme ne derecede dahil ve entegre edebildiğine göre değerlendiriliyor.

Jüri tarafından gerçekleştirilen ön eleme ve grup değerlendirmelerinin ardından finale kalan tüm siteler, final değerlendirmelerinin başlamasıyla birlikte halk oylamasına da sunuluyor.

9. Altın Örümcek Organizasyon Takvimi şöyle:

Etkinlikler Yıla Yayılacak

DorukNet Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şenol Doyranlı, geçen yıl yarışmaya 4 bine yakın web sitesi başvurusu aldıklarını, bu yıl geçen yılların istatistiklerine bakıldığında yüzde 50 artışla, 6 bine yakın başvuru beklediklerini belirtti.

Altın Örümcek’e bu yıl, AVM ve Video Web Siteleri kategori eklendiğini ve toplamda 35 kategoriye ulaşıldığını kaydeden Doyranlı, bu değişiklikleri 50′yi aşkın jüri üyesinin fikirlerini alarak yaptıklarının altını çizdi.
Doyranlı, Altın Örümcek’in şirketler ve ajanslar açısından, ”bir yönetmenin, en iyi film Oscar’ını alması” gibi bir prestij sağladığını dile getirdi.

Altın Örümcek’in kabul gördüğüne ve hiçbir zaman ”bir kitlenin yarışması” şeklinde algılanmadığına dikkati çeken Doyranlı, ”DorukNet, Altın Örümcek’e 9 yıldır çok ciddi destek veriyor, vermeye de devam edecek. Türkiye’nin Web Oscarları olarak görüyoruz ancak, Altın Örümcek, DorukNet’in yarışması değil, sektörün yarışması, organizasyonu” dedi.

Şenol Doyranlı, Altın Örümcek’in sadece büyük markaların yarıştığı bir organizasyon olmadığına işaret ederek, şöyle devam etti:

”Asıl amacı da, başarılı web projelerinin duyulmasını sağlamak, bunları desteklemek. Büyük markaların arkasında zaten büyük pazarlama bütçeleri var. Takip eden yıllarda, başarılı web projelerini, bu organizasyon maddi olarak da destekleyecek. Altın Örümcek’in bir amacı, yurt dışına da bir şekilde ulaşabilmeyi, çok başarılı projesi olan girişimcilere katkıda bulunmayı sağlamak.”

Altın Örümcek kapsamında yıl içinde web dünyasının tanınmış isimlerini Türkiye’ye getirmeyi de içeren etkinlikler planladıklarını ve bunu kısa süre içinde gerçekleştirileceğini bildiren Doyranlı, ”O zaman, bu organizasyonun sektöre yaptığı katkı daha da büyüyecek” dedi.

Doyranlı, şirketlerin 31 Ocak 2011 tarihi gelmeden önce yarışmaya girmeleri önerisinde bulunurken, başvurular son güne bırakıldığında yanlış başvuru yapılabildiğine dikkati çekti. Başvuru hakkındaki bütün bilgileri detaylı bir şekilde başvuru sayfasından inceleyebilirsiniz.

Girişim Haber ekibi olarak tüm web girişimcilerimizin bilgisine, yatırımcılarımızın ilgisine sunuyor, ülkemiz web sektörü için her anlamda verimli ve başarılı bir Web Ödülleri olmasını diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.952 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Ulusal, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor