Sanal Alemde 100 Girişimciden 99'u Batacak!

Vural Çakır, Türkiye'ni bugüne kadar görülenden çok daha fazla web girişimine sahne olacağını belirtti. Çakır, araştırılmadan girilen birçok yatırımın iflasla son bulacağını söyledi. İşte İpsos KMG CEO'su Vural Çakır'ın Açıklaması..

İpsos KMG CEO'su Vural Çakır 2011'in trendleri arasında Web yatırımlarının yer alacağını açıkladı.

Vural Çakır, Türkiye'ni bugüne kadar görülenden çok daha fazla web girişimine sahne olacağını belirtti. Çakır, araştırılmadan girilen birçok yatırımın iflasla son bulacağını söyledi.

İpsos KMG CEO'su Vural Çakır'ın Açıklaması

Internet erişiminin ülkede yüzde 50'ye ulaşması demek alışverişten, reklama kadar bir web atlaması yaşanması demek. Türkiye tam da bu noktada. Internet erişimi yüzde 45'ler düzeyinde. Büyük şehirlerde bu rakam yüzde 65 seviyesini aşmış. Yaşlı nüfus dışında yüzde 80'lere ulaşan bir internet erişimi var. Böyle bir ortam medyadan, eğitime, ürün satışlarından sosyal paylaşım sitelerine kadar yüzlerce alanda yeni girişmlerin patlamasına yol açacak. Türkiye, bugüne kadar görülenden çok daha fazla web girişimine sahne olacak. Web girişimcileri genellikle önlerindeki olumlu örneklere bakacaklar. Web'in çabuk ve kolay para kazanılır bir yer olduğu hayalleri ile hareket edecekler. Facebook gibi örneklerin az rastlanan örnekler olduğunu atlayacaklar. Araştırması iyi yapılmayan, pazarlama stratejisi planlanmamış ve buna göre uzun vadeli kaynak ayrılmamış birçok web girişimi başlatılacak; başladıktan kısa bir süre sonra ise "ölü" hale gelecek. Web'de bir girişimci mezarlığı oluşacak.

Kaynak : Dünya

Girişim Haber olarak sizlerle hep güzel haberleri paylaşmak istiyoruz, ancak hayatın gerçeklerini yansıtan bu tür uyarıcı haberleri de yeri geldikçe sizlerle paylaşıyoruz, paylaşıyor olacağız. Uyarı niteliğindeki bu analizi  tüm internet girişimcilerimizin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

 

Bu içeriği 4.419 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor