Türkiye'de Engellenen Fizy Uluslararası Ödül Kazandı!

Geçtiğimiz günlerde telif haklarıyla ilgili bir dava nedeniyle ülkemizde erişimi engellenen "yerli girişim" Fizy, dünyaca ünlü Mashable Ödülleri'nde "En iyi müzik keşfetme servisi" dalında 1. seçildi. Fizy'nin Mashable'daki tanımında sitenin kolay kullanımı basit ama işlevsel dizaynıyla dikkat çektiği belirtiliyor. Müzik çalma listesi oluşturulabilen Fizy'de 75 milyondan fazla MP3'e ulaşılabiliyor ve site 26 dili destekliyor. İşte detaylar..

Geçtiğimiz günlerde telif haklarıyla ilgili bir dava nedeniyle ülkemizde erişimi engellenen "yerli girişim" Fizy, dünyaca ünlü Mashable Ödülleri'nde "En iyi müzik keşfetme servisi" dalında 1. seçildi.

Fizy'nin Mashable'daki tanımında sitenin kolay kullanımı basit ama işlevsel dizaynıyla dikkat çektiği belirtiliyor. Müzik çalma listesi oluşturulabilen Fizy'de 75 milyondan fazla MP3'e ulaşılabiliyor ve site 26 dili destekliyor.

Yarışmada 1 milyon 300 bin kişinin verdiği oylar sonucunda dünyanın kendi dallarındaki en iyi web siteleri, uygulamaları ve teknolojik ürünleri belli oldu. Mashable tarafından düzenlenen yarışmada birincileri sitenin okuyucuları belirledi. Tüm kategorilerdeki sonuçları bu sayfadan görebilirsiniz.

"En iyi müzik keşfetme servisi" kategorisinde finale kaldığında sizlere duyurduğumuz Fizy, uluslararası arenada bu güzel gelişmeleri yaşarken ülkemizde MÜYAP ile telif hakları konusunda anlaşılamadığı için mahkeme kararıyla engellenmişti.

İnternet sektöründeki tüm dünya otoritelerinin son derece önemli gördüğü bir yarışma olan Mashable Ödülleri'nde 1. olan bir girişimin ülkemiz otoritelerince anlaşılamamasını sektörümüz adına büyük bir talihsizlik olarak yorumluyor ve anlaşmazlığın bir an önce çözülmesini diliyoruz. Kategorisinde dünya şampiyonu olan bir spor takımının ülkesi tarafından cezalandırılması ne kadar anlamsız ve vahim bir durumsa Fizy'nin erişime engellemesi de aynı derecede anlamsız ve vahimdir.

Diğer taraftan bu başarısıyla dikkatleri daha da üzerine çeken Fizy, ülkemizde de gereken ilgiliyi görmeye başlayacak gibi görünüyor. İşte bu ilginin ilk örneği; Webrazzi'de son dakika haberi olarak yayınlanan  Turkcell'in Fizy ilgisi.

Kazandığı bu ödülle bir anlamda dünyanın "En iyi müzik keşfetme servisi" seçilen ve bu 1.cilik ödülünü ülkemize getirerek kullanıcılarını onurlandıran ve web girişimcilerimizi cesaretlendiren Fizy ekibini tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.673 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Bilişim / Teknoloji, Ulusal, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor