20 bin Makine İmalatçısı Limitsiz Kredi Alacak

Eximbank ile geçen ay 500 milyon dolarlık yurtdışı satış kredisi anlaşmasına imza atan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, dün de Halkbank ile kredi limiti belli olmayan bir anlaşma imzaladı. İşbirliği anlaşmasını bir toplantı ile duyuran Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, tanıtılan projenin ‘öncelikli ürün’ kategorisine alındığını da duyurdu. Böylece kredi almaya gelenler ‘bankanın eski müşterisi’ gibi muamele görecek. Bir aylık kredilere yüzde 8 faiz uygulanan Türkiye’de sundukları bu imkânı KOBİ’lere destek olarak niteleyen Aydın, toplantıya katılan Halkbank bölge müdürleri ve ticari şube müdürlerine, “Anadolu’yu karış karış dolaşacağız. Finansmana ihtiyacı olan sanayicileri bir bir bulacağız.” diye seslendi.

Eximbank ile geçen ay 500 milyon dolarlık yurtdışı satış kredisi anlaşmasına imza atan Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği, dün de Halkbank ile kredi limiti belli olmayan bir anlaşma imzaladı.

İşbirliği anlaşmasını bir toplantı ile duyuran Halkbank Genel Müdürü Hüseyin Aydın, tanıtılan projenin ‘öncelikli ürün’ kategorisine alındığını da duyurdu. Böylece kredi almaya gelenler ‘bankanın eski müşterisi’ gibi muamele görecek. Bir aylık kredilere yüzde 8 faiz uygulanan Türkiye’de sundukları bu imkânı KOBİ’lere destek olarak niteleyen Aydın, toplantıya katılan Halkbank bölge müdürleri ve ticari şube müdürlerine, “Anadolu’yu karış karış dolaşacağız. Finansmana ihtiyacı olan sanayicileri bir bir bulacağız.” diye seslendi.

Makine ve Aksamları İhracatçı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran ise bu fırsatı değerlendirmek isteyen birçok makinecinin ortaklıklar kuracağını açıkladı. Bu anlaşmaların gelişmiş ülkedeki muadillerinin Türkiye’ye gelip müşteriye “Siparişi ver. Ben yapayım. Sen üretime başladıktan 3 yıl sonra ödemeye başla.” gibi teklifler sunduğunu aktaran Dalgakıran, Batı’nın sürdürülebilirliği için olmazsa olmazı saydığı teknoloji üretim ve satımına Türkiye’nin kavuşacağı finans desteği ile ortak olacağını vurguladı. Türkiye makine sanayinin 2010′da 22 milyar dolarlık ithalat yaptığını, iç üretim olmasa bu rakamın 35 milyar doları dahi geçeceğini ifade eden birlik başkanı, bu sebeple Halkbank ile yapılan anlaşmanın sadece sektörleri ile ilgili olmadığını, cari açığı olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.

İştenhaber kaynaklı bu haberimizi makina imalatçısı okurlarımızın bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.630 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Reel Sektör, Yatırım
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor