40.000 Kadına 73 Milyon Lira Kredi Desteği Sağladı

Kadınların iş hayatında daha aktif rol alması için kamu ve özel sektör tarafından yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Kadınların iş hayatında daha aktif rol alması için kamu ve özel sektör tarafından yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı.

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Aliye Kavaf, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve yoksulluğun önlenmesi amacıyla uygulanan mikro kredi programlarının 81 ile yaygınlaştırılması yönünde çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Kavaf, bugüne kadar valilikler ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliği ile il özel idaresi, bağışlar ve diğer finansman kaynaklarından karşılanmak üzere toplam 48 ilde 40 bin 247 kadının kredi aldığını, dağıtılan toplam kredi miktarının yaklaşık 73 milyon lira olduğunu bildirdi. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 40. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Tek Kanatla Geleceğe Uçamayız" temalı "Çalışma Hayatında Kadın Konferansı'nın açılışında konuşan Bakan Kavaf, bir ülkenin ekonomik refahı ve kalkınmışlığı açısından kadının iş gücü piyasası içinde yer almasının son derece önemli olduğunu söyledi. Devlet Bakanı Kavaf, kadınların çalışma hayatına katılımlarının sağlanmasında devlet politikalarının önemli olduğunu, en üst politik belge olan 2007-2013 9. Kalkınma Planı'nda kadınların iş gücü piyasasında daha fazla yer almalarının önemine vurgu yapıldığını aktardı. Kadının çalışma hayatına katılımının artırılması ve kadın-erkek eşitliğinin sağlanması konusunda yapılan yasa değişiklikleri hakkında bilgi veren Kavaf, Ebeveyn İzni Kanun Tasarısı'nın TBMM'nin gündeminde yer aldığını hatırlattı. Kavaf, Türkiye'de kadın istihdamının geliştirilmesine yönelik Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ve AB Komisyonu işbirliği ile "Aktif İşgücü Programları Projesi" yürütüldüğünü belirtti. Ayrıca, esnaf ve sanatkar tüm KOBİ'lere yönelik "Yeni Kredi Destek Paketi" kapsamında ilk üç ay ödemesiz işletme başına üst limiti 25 bin lira tutarında kredi sağlanıyor. İşletme sahibinin kadın olması halinde işletme başına üst limiti 30 bin lira tutarında kredi veriliyor.

TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner de Türkiye'nin tüm karar mekanizmalarında kadına ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye, dünyadaki en güçlü 5 kadından birini yetiştirmiş olabilir. TÜSİAD iki kez kadın başkan seçmiş olabilir. Ama bilmeliyiz ki, zincir ancak güçlü halkaları kadar değil, zayıf halkaları kadar güçlüdür." dedi.

Sabancı: Dişlerinizi sıkıp gülümsemeye devam edin.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, en son yaşanan krizin erkeklerin risk alma veya ölesiye rekabet gibi özelliklerinin felakete yol açabileceğini gösterdiğini ifade etti. Sabancı, "Finansal krizden önce de birçok başarılı şirket, ataerkil hiyerarşilerin yerine, işbirliği ve network kurma gibi global dünyanın gerektirdiği yönetim biçimlerine önem vermeye başlamıştı. Bu gibi özelliklerde kadınlar doğuştan avantajlıdır." dedi. Ancak hep beraber moral bozmadan çözüm yolları aramak gerektiğini belirten Sabancı, iş hayatındaki kadınlara önerilerini ise şöyle sıraladı: "Pes etmeyin, yardım isteyin, en zor şartlarda bile dişlerinizi sıkıp, gülümsemeye devam edin."

Zaman Ekonomi kaynaklı bu haberimizi 'girişimci kadın' okurlarımız ilgilerine ve bilgilerine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 5.606 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Sosyal Girişimcilik

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor