İki Türk Girişimci Limocart ile Las Vegas'da Görücüye Çıkıyor

Projenin mucidi Columbia Üniversitesi’nde genetik bilimi üzerine doktora yapan ve New York merkezli teknoloji firması RHXO Technology Group Başkan ve CEO’su olan Mesut Darendeli. Genç girişimci LimoCart adını verdikleri proje ile yakında tüm limuzin dünyasının dikkatini üzerlerine çekeceklerini söylüyor.

Dünyanın ilk Global limuzin ve araç rezervasyon sistemi Limocart, 14 Şubat'ta Las Vegas’ta düzenlenecek fuarda taşımacılık  dünyasına  tanıtılmaya hazırlanıyor. 

Proje teknolojik ayağını geliştiren Mesut Darendeli ile projeyi finansman ortağı olarak destek veren ve ABD'deki en fazla araç filosuna sahip Türk girişimcilerden Emin Kahyaoğlu, 'limuzin dünyasının Expedia'sını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. 

Projenin mucidi Columbia Üniversitesi’nde genetik bilimi üzerine doktora yapan ve New York merkezli teknoloji firması RHXO Technology Group Başkan ve CEO’su olan Mesut Darendeli. Genç girişimci LimoCart adını verdikleri proje ile yakında tüm limuzin dünyasının dikkatini üzerlerine çekeceklerini söylüyor. 30 yaşındaki Gaziantepli genç girişimcinin yazılım ve internet konusundaki uzmanlığı lise çağlarına kadar uzanıyor. Projenin diğer ortağı Emin Kahyaoglu sektörün yabancı sayılmayacak bir isim. New Jersey eyaletinin Teaneck şehrinde 100'e araca yakın filosu ile hizmet veren Kismet International Inc'in sahibi. Kısmet Limo, sadece limuzin değil, her türlü VIP hizmet veren, otobüsten minivan'a her türlü araç kiralama servisi veren bir şirket.

Limocart ile Dünya Avucunuzun İçinde

Dünyanın her yerinde, büyük metropollerden, küçük kasabalara varıncaya kadar birçok noktada hizmet veren taksi, limuzin, minivan, otobüs, kargo taşıma gibi araçları, web sitesi üzerinden aynı bünyede barındıran bir servis sağlayıcı. Bu servis yardımı ile Dünyanın herhangi bir yerindeki kiralama şirketi yada firma, sistemini global dünyaya entegre edebiliyor. Böylece bir anda milyarlarca kişinin ulaşabileceği bir sistemin içinde yer alabiliyor.

2009 Ağustos ayıda başlanan proje çalışmaları RHXO mühendisleri ve yazılım uzmanlarından oluşan bir ekip tarafından yürütülüyor. Uzun ve soluksuz bir ön çalışmanın ardından yaklaşık 600.000 Amerikan doları bütçe ile oluşturulan proje, 14 Şubat 2011 tarihinde aktif olarak hayata geçirilecek. 20’nin üstünde dil desteği ile Limocart’ta ilk defa karayolu ulaşımında böylesine kapsamlı bir online kiralama sistemi devreye girmiş olacak. “Ground Transportation” denen bu sistemde onbinlerce firma yer alabilecek.

Limuzin Özel Şöförü ile Kapınızda

İstanbul’dan New York’a gitmekte olan bir kişi, elindeki iphone, ipad yada laptopu ile daha havaalanındayken, JFK’den Manhattan’a yapacağı konforlu yolculuk için limuzinini seçebiliyor. Üstelik Feedback (geri bildirim) yöntemi ile memnuniyetinizi anında bildirebildiğiniz sistemde, binlerce araç arasından en uygun fiyatı anında seçebiliyorsunuz.

Limocart 14 Şubat'ta Las Vegas'ta Görücüye Çıkıyor

Limocart yaklaşık iki yıldır Las Vegas ve Atlantic City’deki büyük limuzin ve kara taşımacılığı fuarlarına ve şovlarına katılıyor. Limocart’ın 14-16 Şubat 2011’de Las Vegas Paris otelde gerçekleştireceği lansmana yaklaşık 5000 kişinin katılması bekleniyor. 

Turkavenue portalından Ertan Turhan'la röportaj yapan Limocart'ın girişimci ortağı Mesut Derelinin vermiş olduğu cevapları sizlerle paylaşıyoruz.

Ertan Turhan: Limocart nasıl geliştirildi?

M.D.: “ Yaklaşık 2 yıllık süreçte ben 12 yıllık yazılım ve teknolji tecrubemi Limocart'a aktardım. Ekibimle birlikte yorucu ama bir o kadar da zevkli bir geliştirme sürecini paylaştık.”

Ertan Turhan: Projenin ortağı aynı zamanda taşımacılık konusunda çok tecrübeli bir isim. Emin Kahyaoğlu bu süreçte nasıl yer aldı?

M.D.: “Yepyeni fikirleri ve teknolojik girişimciliğini çok iyi koklayan, Emin Kahyaoğlu 20 senelik limuzin sirketi sahibi olarak bu konudaki tüm tecrubelerini bize aktardı.Taşımacılık sektörünün içinden gelen böylesine tecrübeli bir isim ile birlikte, tüm ABD’de endustirinin önde gelen liderleri ile toplantılar ve çalışmalar gerçekleştirerek sistemin, hem şirketler, hemde müşteriler için en verimli şekilde olması icin çalıştık.”

Ertan Turhan: Peki, 14 Şubat’ta Las Vegas’taki Paris otelinde projenizi büyük bir lansman ile duyuracaksınız. Bundan sonra da teknolojik olarak geliştirme süreçleri devam edecek mi?

M.D.: “Sistemi geliştirmeye tabiki devam edeceğiz. Çünkü devamlılık isteyen ve sürekli teknoloji ile ilerlemesi gereken bir proje. Hem müşterilerimizin hem de servis sağlayıcı şirketlerin sistemden maksimum yararlanabilmesi için birçok yeni özelliği de bu süreçlerde geliştiryor olacağız. Hedefimiz dünyanın en büyük kentlerinden, en küçük kasabalarına kadar çok değişik noktalarda hizmet veren servis sağlayıcı şirketlerin sisteme kayıt olmasını ve böylece müşterilerine daha iyi hizmet verebilmesini sağlamak.”

Ertan Turhan: Limocart’ta müşteriler için sunulacak hizmetlerden bahsedebilir misiniz? 

M.D.: Müşteriler gerçek zamanlı uçus bilgisi takibi yapabilecek. Hem şirketler hemde müşteri icin 24 saat teknik destek sunuyoruz. Kurumsal müşterilerin kendi kontrol panelleri ile sürekli aynı şirket şoför ve aracı kullanabilecek. Sanal satış elemanı özelliği ile herkesin evinde oturduğu yerden Limocart sistemi ile çalışan kendi web sitesini oluşturup ek gelir elde edebilecek. Ayrıca iPhoe, iPad ve Android özellikli telefon ve tablet bilgisayarlar üzerinde tasarlanan özel Limocart aplikasyonları ile mobil ortamda rezervasyon yapılabilecek. 

Ertan Turhan: Sistemin teknik özelliklerinden bahsedebilir misiniz? 

M.D.:  Şirketlerin sistem üzerindeki araçlarını GPS Tracking ile gerçek zamanlı olarak takip edebilecek. Sistem üzerinde otomatik olarak indirim kuponları oluşturabilecek. Bağımsız API’ler ile şirketin kendi web sitesi veya başka web siteleri üzerinde rezervasyon almasına olanak tanıyacak. Her şirketin Limocart üzerinde sub-domain ile extra bir websitesine ihtiyac duymadan kendi sayfasını yaratabilecek. Sisteme entegre tam muhasebe yazılımı ile extra muhasebe programı kullanmadan islem yapılabilecek. Ayrıca sisteme entegre detaylı rapor alınabilecek.

Girişim Haber ekibi olarak; Amerika da hayata geçecek olan Limocart Türk girişimine yürekten başarılar diliyoruz. Turkavenue kaynaklı haberimizi siz okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 5.660 kişi okudu.
Kategori: Reel Sektör, Bilişim / Teknoloji, Ulusal, Yeni Girişim
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor