Milli Makineli Tüfek İçin İmzalar Atıldı

Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Türkiye’nin öz kaynakları kullanılarak makineli tüfek üretilecek. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) ilk milli makineli tüfek için düğmeye bastı.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Türkiye’nin öz kaynakları kullanılarak makineli tüfek üretilecek. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) ilk milli makineli tüfek için düğmeye bastı.

Türk makinelisinin üretime başlanması için MKE ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) arasında anlaşma imzalandı. MKE Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, SSM Müsteşarı Murad Bayar, MKE Genel Müdürü Ünal Sipahioğlu’nun yanı sıra asker ve sivil yetkililer katıldı. TSK’nın istediği taktik ve teknik özelliklerini taşıyan, muharebe ortamında, gece ve gündüz her türlü arazi ve hava şartlarında kullanılabilecek milli modern makineli tüfek, Türk mühendisler tarafından tasarlanıp üretilecek. Proje kapsamında ülkemizdeki Ar-Ge kuruluşları ile üniversitelerle işbirliği yapılacak, ayrıca özel sektörden de pek çok sayıda üretici alt yüklenici olarak görev alacak. Projede başarılı olunması durumunda, ihracat imkânları da aranacak.

Öte yandan yine MKE tarafından geliştirilen ve kamuoyunda Mehmetçik-1 adıyla anılan milli piyade tüfeğinin de 3 farklı prototipinin üretildiği kaydedildi. Kritik tasarım aşamasının da bu ay sonu tamamlanacağı belirtildi. MKE, Mehmetçik-1′in tamamen özgün olduğunu ve milli imkânlarla üretildiğini savunsa da, tüfeğin Alman şirketi Heckler & Koch’nun HK-416 piyade tüfeğinin kopyası olduğu iddia ediliyor.

Zaman kaynaklı bu haberimiz, MKE ve Savunma Sanayi'nin ortak girişimiyle üretilmesi amaçlanan savunma silahını duyurmak amacıyla yazılmıştır.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 4.361 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor