Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Girişimcilik Protokolü İmzalandı

Girişimciliğin geliştirilmesine önem verdiklerini belirten Kaplan, “Girişimci potansiyelini sağlıklı bir şekilde rekabetçi hale getirebilirsek, bu gerçekten ülkemiz adına önemli olacaktır. 2023’teki hedeflere böyle varacağız. 2010 yılında 12 bin girişimciye bu eğitimi verdik. Önümüzdeki yıl bu rakamı 15 bine ulaştırmayı hedefliyor...

KOSGEB ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında imzalanan Girişimcilik Protokolünü KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan imzaladı.

İmzadan sonra basına açıklama yapan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan “Kendi İşini Kurmak İsteyenler; Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın (MARKA) KOSGEB işbirliğiyle düzenleyeceği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ ile fırsatı yakalayın. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın ücretsiz düzenleyeceği girişimcilik eğitiminden sertifika alan girişimciler, KOSGEB’in yeni iş kuranlara verdiği 27 Bin TL hibe ve 70 Bin TL faizsiz krediye başvuru hakkına sahip oluyor.” dedi.

İmza töreninde konuşan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ülkenin KOBİ ve girişimciler ile kalkınacağını kaydetti.

Girişimciliğin geliştirilmesine önem verdiklerini belirten Kaplan, “Girişimci potansiyelini sağlıklı bir şekilde rekabetçi hale getirebilirsek, bu gerçekten ülkemiz adına önemli olacaktır. 2023’teki hedeflere böyle varacağız. 2010 yılında 12 bin girişimciye bu eğitimi verdik. Önümüzdeki yıl bu rakamı 15 bine ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni girişimciler yetiştirmeyi planladıklarını vurgulayan Kaplan, Yeni kurulan işletmelerin mevcut banka ve diğer finansman kuruluşlarından destek alabilmesinin zorluklarını bildiğimiz için KOSGEB Yeni Girişimci Desteğini uygulamaya geçirdik. Bu destek bir nevi başlangıç sermayesi niteliğinde. Daha önce de uygulanan bir destekti, ancak limitleri çok düşüktü. Bu kapsamda vereceğimiz hibe desteği 4.000 TL’den 27.000 TL’ye, geri ödemeli destek limitini ise 40.000TL’den 70.000 TL’ye çıkarmış bulunuyoruz. Yeni Girişimci Desteğinde destek oranı 1. ve 2. bölgeler için % 60, 3. ve 4. bölgeler için %70’tir. Kadınlar ve özürlüler için bu oranlar (+) %10 olarak uygulanmaktadır. Bu desteğe başvurabilmek için eğitim sürecini tamamlamış olmak ve destek onay kurullarınca kabul edilebilir bir iş planı sunmak gerekiyor. Bu desteğimizle, ülkemizde başka bir kültürel değişimi sağlamış bulunuyoruz.”dedi.

İmza töreninin ardından KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB’in Yeni Dönem Vizyonu ve Destekleri hakkında bilgilerde verdi.

KOSGEB ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Protolü ile Kalkınma Ajansı’nın Doğu Marmara Bölgesi’ndeki Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu illerinde vereceği 60 saatlik ücretsiz kurslardan sertifika alanlar, girişimcilik desteği için KOSGEB’e başvuru hakkı kazanacak. Başvuruları başarılı bulunan girişimciler 27 Bin TL’ye kadar hibe, 70 Bin TL’ye kadar faizsiz kredi almaya hak kazanabilecekler.

KOSGEB ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı arasında imzalanan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi dört ana modülden oluşmakta ve toplam 60 (altmış) saatlik sınıf içi ders ve atölye çalışmalarını kapsıyor.

Katılımcılardan ücret alınmadığı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin hedef kitlesi kendi işini kurmak isteyen girişimciler olup; eğitimler, genel katılıma açık olarak düzenlenebileceği gibi, belirli bir hedef kitle grubu ile de (kadınlar, bir proje dâhilinde düzenlenen faaliyetlerin katılımcıları, sektörel vs.) kısıtlanabilecek. 

KOSGEB kaynaklı haberimizi girişimcilerimizin ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor