YGA ile Anadolu'ya Tersine Beyin Göçü Devam Ediyor!

Young Guru Academy (YGA) tarafından düzenlenen "Anadolu'ya Beyin Göçü" projesi Turkcell sponsorluğunda Eskişehir'de gerçekleştirildi. Çoğunluğu Turkcell yöneticilerinden oluşan gönüllüler 18 haftalık program sonunda 1000 öğrenciye diplomalarını verdi. Daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek için sosyal sorumlu liderler yetiştirmek vizyonuyla 2000 yılında kurulmuş uluslararası sivil toplum örgütü YGA’nın (Young Guru Academy) “Anadolu’ya Beyin Göçü” Projesi’nin diploma töreni; Eskişehir’de gerçekleştirildi. İşte detaylar..

Young Guru Academy (YGA) tarafından düzenlenen "Anadolu'ya Beyin Göçü" projesi Turkcell sponsorluğunda Eskişehir'de gerçekleştirildi. Çoğunluğu Turkcell yöneticilerinden oluşan gönüllüler 18 haftalık program sonunda 1000 öğrenciye diplomalarını verdi.

Daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek için sosyal sorumlu liderler yetiştirmek vizyonuyla 2000 yılında kurulmuş uluslararası sivil toplum örgütü YGA’nın (Young Guru Academy) “Anadolu’ya Beyin Göçü”  Projesi’nin diploma töreni; Eskişehir’de gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş YGA gönüllüleri ve Turkcell, Microsoft ve Yapı Kredi’de çalışan profesyoneller, Eskişehir’deki ilköğretim okullarında geleceğin liderlerini keşfetmek ve yetiştirmek için gönüllü öğretmenlik yaptılar.

Maldivler Tatili Yerine Anadolu'da Gönüllü Öğretmenlik

15 günlük izninizde Maldivler'e mi giderdiniz yoksa daha iyi bir Türkiye için gönüllü öğretmenlik mi yapardınız?

"Anadolu'ya Beyin Göçü" projesi kapsamında Turkcell, Yapı Kredi ve Microsoft çalışanları, YGA gönüllüleri ile birlikte gönüllü olarak 2 haftalık dönemler halinde binlerce 6 ve 7. sınıf öğrencisiyle "Oku Düşün Paylaş" seansları gerçekleştirdiler. Onlar yıllık izinlerinde tatil yapmak yerine gönüllü öğretmenlik yapmayı seçtiler.

İlköğretim Öğrencilerine Liderlik, Yaratıcılık ve Özgüven Eğitimleri Verdiler

Sabancı Üniversitesi’nden Sezin Aydın, Turkcell’den Elif İçören, Aslı Dizdar, Mehmet Yakar, Hande Harunoğlu, Kemal Yücel, Tuba Kara,  Yapı Kredi’den Deniz Sülar,  ve Microsoft’tan Çağlar İşçioğlu projenin gönüllü beyin göçü elçileri oldu. Eskişehir’deki 8 ilköğretim okulunda 18 hafta boyunca, ilköğretim çağındaki öğrencilerin özgüvenli, sosyal sorumluluk bilincine sahip, okuyan, araştıran, yaratıcı düşünen, yazan ve paylaşan bireyler olmasına katkıda bulundular. Lider adayları geleceğin liderlerinin vizyonlarını açtılar, onlara rol model oldular.

1000 Sorumlu Lider Diplomalarını Aldı

Bu anlamlı projenin diploma töreni 3000 kişinin katılımıyla 22 Ocak’ta Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. 18 Hafta boyunca daha iyi bir dünya için hayal kurmaktan , hayalleri gerçeğe dönüştürmeye giden yolda  okuyan , düşünen ve paylaşan 1000 sorumlu lider, YGA diplomalarını aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen projenin mezuniyet töreninde,YGA Vakfı Kurucusu Sinan Yaman, İlköğretim Genel Müdürü İbrahim ER ve Turkcell İş Destek’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş konuşma yaptı. Selen Kocabaş, böyle anlamlı bir projenin içinde yer alıyor olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Anadolu’ya Beyin Göçü” Projesi Hakkında

Proje, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü ve YGA arasında imzalanan iş birliği protokolü doğrultusunda, Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun YGA gönüllülerinin ve iş dünyasının saygın kuruluşlarında görev yapan profesyonellerin, belirlenen okullarda "Yıldızlar Liderlik Okulu" projesini hayata geçirmesini içeriyor.

Proje gönüllüleri, Türkiye'nin farklı yerlerinde geleceğin vicdanı zekası yüksek liderlerini yetiştirmek için gönüllü olarak çalışıyorlar. Dünyada ilk kez gerçekleşen bu projeyle Anadolu'dan büyük şehirlere, yurtdışına gerçekleşen beyin göçü, tam tersine Anadolu için beyin gücüne dönüşüyor.

Proje kapsamında ilköğretim öğrencilerine;

  • Birlikte başarmak
  • Vizyoner liderler
  • Pozitif düşünce gücü
  • Sorumluluk-iç disiplin,
  • Hayal katilleri-önyargı,
  • Kararlılık,
  • Tutku-başarı,
  • Öfke-sabır,
  • Korku-cesaret,
  • Bencillik-bensizlik,
  • Zihinsel manileri aşmak
  • Hatalardan ders almak

 konularını içeren program uygulanıyor.

YGA Nedir? Ne iş yapar?

YGA, daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek için sosyal sorumlu liderler yetiştirmek vizyonuyla 2000 yılında kurulmuş olan  uluslararası bir sivil toplum örgütüdür. YGA Liderlik Okulu 3 aşamadan oluşur: Lider Keşfetme, Lider Yetiştirme ve Liderlik Gelişim Programı. Dünyanın en çok başvuru alan sivil toplum örgütü olan YGA ya her yıl 30 binin üzerinde üniversite öğrencisi başvurur. Seçilen 2 bin lider adayı YGA Liderlik Zirvesi’ne katılır. YGA Liderlik Zirvesi sonrası seçilen 400 lider adayı, 2 yıl boyunca YGA’nın sosyal sorumluluk projelerinde görev alarak YGA Liderlik Programı’nın üst aşamalarına - YGA Uluslararası  Liderlik Okulu ve YGA Amerika Liderlik Kampı - katılmaya hak kazanırlar. Lider Yetiştirme Programını başarıyla tamamlayan geleceğin liderleri, liderlik becerilerini; daha iyi bir dünya için birlikte kurdukları hayalleri sosyal sorumluluk projelerine dönüştürüp hayata geçirirken geliştirirler.

Girişim Haber olarak bu anlamlı sosyal sorumluluk girişimini projelendiren YGA'yı ve  projeye gönüllü olarak destek veren tüm profesyonelleri tebrik ediyoruz. Bu ve benzer girşimlerin örnek olmasını, daha da çoğalmasını temenni ediyor, siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 7.885 kişi okudu.
Kategori: Sosyal Girişimcilik, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor