Eğitimlerini Tamamlayan Girişimciler Sertifikalarını Aldı.

Kütahya'da KOSGEB ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde başarılı olanlara sertifikaları törenle verildi. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası(KÜTSO)'ndaki törene Vali Kenan Çiftçi, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, KOSGEB Kütahya Hizmet Merkezi Müdürü Ferruh Tanyel, İş-Kur İl Müdürü Mahmut Yılmaz, daire amirleri ve girişimciler katıldı. İşte detaylar..

Kütahya'da KOSGEB ve İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde başarılı olanlara sertifikaları törenle verildi. 

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası(KÜTSO)'ndaki törene Vali Kenan Çiftçi, KÜTSO Başkanı Nafi Güral, KOSGEB Kütahya Hizmet Merkezi Müdürü Ferruh Tanyel, İş-Kur İl Müdürü Mahmut Yılmaz, daire amirleri ve girişimciler katıldı.

İş-Kur İl Müdürü Mahmut Yılmaz, törende yaptığı konuşmada İl İstihdam Kurulu toplantısında alınan karar gereği 50 kişilik bir gruba Kütahya ve Tavşanlı'da eğitim verdiklerini söyledi. 

Eğitim aşamalarında KOSGEB ve İş-Kur'un çok büyük katkıları olduğunu belirten Yılmaz, 'Bir taraftan ilimizin ihtiyacının analizini yaparken, diğer taraftan kuruma müracaata kendi işini kurmak isteyenlerin beklentisini karşılamak amacıyla bu eğitme bir an önce başlamamız gerekirdi. Bunu son Aralık ayının içine sığdırabildik. Bundan sonraki hedefimiz ilimiz için 100, Tavşanlı ilçemiz için 75, Simav’da 50 kişilik grup olmak üzere bunu programımıza aldık. 2011 yılı içinde inşallah 250 kişiyi eğitimle geliştirerek yeni girişimciler kazandırmak için çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Girişimcilere kendisinin bir şey anlatmasının doğru olmadığını, girişimcilerin bir şeyler söylemeleri gerektiğini ifade eden Vali Kenan Çiftçi ise 'Belgeleri aldıktan sonra, Ziya Paşa'nın dediği gibi 'Aynesi iştir kişinin lafa bakılmaz' 'biz yolumuza bakacağız, işimizi yapacağız' diyeceklerine inanıyorum. Girişimcilik ruhunu, bunun nasıl yapılacağını öğrenmek, karşılaşılacak olan riskleri bilmek önemli.' diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Kenan Çiftçi, KÜTSO Başkanı Nafi Güral ve davetliler tarafından girişimcilere eğitim sertifikaları takdim edildi.

Eğitimlerini tamamlayan girişimcilerimize girişimde bulunacakları sektörlerde başarılar diliyoruz. Gerçekleştirecekleri çalışmaları buradan zevkle duyuracağımızı bildirmek isteriz.

Haberimiz Cihan haber ajansı kaynaklıdır.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.937 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Eğitim / Üniversite
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor