Türkiye’ye 100 Milyar Dolar Yatırım Bekleniyor

1754 yılında Londrada kurulan, Edinburg Dükü Prens Philip Başkanlığındaki Kraliyet Sanatı, Üretim ve Ticareti Geliştirme Cemiyeti tek Türk Üyesi Strateji Uzmanı Ali Serim ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

1754 yılında Londrada kurulan, Edinburg Dükü Prens Philip Başkanlığındaki Kraliyet Sanatı, Üretim ve Ticareti Geliştirme Cemiyeti tek Türk Üyesi Strateji Uzmanı Ali Serim ekonomik gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali Serim yaptığı açıklamada: “Türkiye yakaladığı büyümeyle yatırımcıların hala çok sıcak baktığı bir ülke olmayı sürdürüyor. 2002’de 230 milyar ABD doları olan gayrisafi yurtiçi hasıla 742 milyar dolara kadar yükseldi. Son 7 yılda reel gayrisafi yurtiçi hasıla yıllık ortalama % 4,3 arttı, 83 milyar ABD dolarının üzerinde doğrudan yabancı yatırım çeken ekonomisiyle 2008-2010 yılları için doğrudan yabancı yatırımda dünyanın en cazip 15. ülkesi oldu. Ülkemiz şüphesiz dünyanın en güzel ülkesi ama yatırımcı güzellikten ziyade hukuka, bürokrasi ve iş gücüne bakıyor.

Yapılması gerekenler olsa da hukuk sistemimiz yabancı yatırımcıyı rahatlatıyor, hızlı hareket etme yeteneğini geliştiren bürokrasimiz gayet iyi performans sergiliyor. 24 milyonu aşkın genç ve eğitimli iş gücümüzle bölgemizdeki yegane ülkeyiz” dedi. Sözlerine 73 milyonluk nüfusun, AB ile karşılaştırıldığında en kalabalık genç nüfusa sahip olduğu, 28,8 yaş ortalamasının gelecek ve potansiyel anlamı taşıdığının altını çizerek devam eden Ali Serim cari açık konusundaki hassasiyeti hatırlatmakla birlikte ekonomi yönetimine ilişkin olumlu konuştu.

Yapılan açıklamada gelecek üç yıl içinde 100 milyar dolarlık yabancı yatırımın ülkemize gelme ihtimalinin azımsanmayacak ölçüde olduğu ifade edilirken, Türk İşadamlarının geniş bir coğraftyada imza attıkları projelerle en etkili reklamı yaptıkları ifade edildi. Kazakistan’dan Mısır’a uluslararası birçok havalımanının Türk firmalarca işletilmesi, Türk holdinglerce yapılmış uluslararası ortaklıklar ve satın almaların başarısı, Dubai’de ki Zabeel Saray Otelin’den tutun da Moskova’da ki Mercury City Tower’a kadar farklı coğrafyalardaki anıtsal inşaat projelerine atılan imzaların gelecek yatırımlara katkı sağladığı, Türk İş Çevreleri’nin ulaştığı organizasyon kabiliyeti ve profesyonelliğin ispatları olarak yatırımcıyı ülkemizde iş yapmaya motive ettiği, TOBB ve İTO’nun önemli işler yaptığı belirtildi.

Kraliyet Sanatı, Üretim ve Ticareti Geliştirme Cemiyeti:

Yeni fikirleri ön plana çıkarmak ve teşvik etmek amacıyla çeşitli faaliyetler yürüten Kraliyet Sanatı, Üretim ve Ticareti Geliştirme Cemiyeti geçmişten günümüze Benjamin Franklin, Adam Smith, Stephen Hawking, Nelson Mandela gibi üyelerinin çalışmalarıyla önemli düşünce ve projeler geliştirdi. Gelişmekte olan ülkelerdeki içme suyu problemleri, telif haklarının yeniden tanımlanması ve düzenlenmesi, kişisel karbon ticareti, sanat - ekoloji ilişkisi ve ekonomik gelişme konularına yoğunlaşan Cemiyet, üyelerini dünyanın kendi alanlarında seçkin ve önde gelen uzmanları arasından seçiyor.

Haber Türk Ekonomi kaynaklı haberimizi girişimci ve yatırmcı okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 3.445 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yatırım, İş Dünyası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor