Hayvansever Girişimciler Aranıyor !

Hayvansever sayısıyla birlikte, hayvanların masrafları da her geçen gün artıyor. Evcil hayvanların ev hayatını kolaylaştıran ürünler ve hizmetler de bir o kadar hızlı çeşitleniyor. Otomatik kedi tuvaletinden, lazerli oyuncaklara kadar bir dizi yeni ürünle pazar payını büyüten pet sektörü, geçen yıl 150 milyon dolarlık bir rakama ulaştı. Buna veterinerlik ve benzeri hizmetler katıldığında ise rakam 500 milyon doları buluyor. İşte detaylar..

Hayvansever sayısıyla birlikte, hayvanların masrafları da her geçen gün artıyor. Evcil hayvanların ev hayatını kolaylaştıran ürünler ve hizmetler de bir o kadar hızlı çeşitleniyor. Otomatik kedi tuvaletinden, lazerli oyuncaklara kadar bir dizi yeni ürünle pazar payını büyüten pet sektörü, geçen yıl 150 milyon dolarlık bir rakama ulaştı. Buna veterinerlik ve benzeri hizmetler katıldığında ise rakam 500 milyon doları buluyor.

Pazardaki gelişmeyi fark edip bu alanda yeni bir girişime soyunan Oktay Çelik ise şu anki gelir seviyesi ve nüfusa göre pet sektörünün kısa vadede 3 milyar dolara ulaşacağını öngörüyor. Bu doğrultuda 2009 yılında Pati Pets mağazasıyla Amerikan orjinli ürünlerin ithalatını yapan Oktay Çelik, “10 yıl gibi bir sürede kişi başına gelir seviyesinin 20 bin dolar olması bekleniyor. Bu yaşam tarzının da değişeceğini ve evcil hayvan sektörünün büyüyeceği konusunda bize önemli sinyaller veriyor” diyor. Bu nedenle sektöre adım attıklarını ve şu an 30’a yakın ürünün pazarlama ve dağıtımını yaptıklarını dile getiren Çelik, satışını yaptıklarını ürünlerin çok renkli olduğunu aktarıyor.

Lazerli oyuncaklara ilgi çok

İthalatını yaptıkları yenilikçi ürünler arasında hayatını kolaylaştıracak ürünlerin tercih sebebi olduğunu dile getiren Oktay Çelik, evde yalnız kalan hayvanları düşünen oyuncakların da en fazla ilgili gören ürünler arasında yer aldığını ifade ediyor. 15 ile 550 lira arasında değişen ürünler arasında en çok talep görenin Scoopfree otomatik kedi tuvaleti olduğunu söyleyen Çelik, bu ürünün zaman ayarlı ve sensörlü olduğunu, dışkının 30 saniye içinde otomatik bir tarak sistemiyle hazneye atıldığını iletiyor. 20 ile 30 gün arasında dolan haznenin ayda bir değiştirilmesi gerektiğini ifade eden Çelik, el değmeden temizliğin yapıldığını aktarıyor.

Öte yandan 2009 yılının en iyi kedi ürünü ödülüne sahip olan Frolicat otomatik kedi lazer oyuncağının da ilgi çeken ürünlerden biri olduğunu söyleyen Çelik, zaman ve hız ayarlı bu ürünün hayvanı hem meşgul eden hem de egzersiz yapmasını sağlayan bir ürün olduğunu dile getiriyor. Çelik, bunun yanı sıra belden kelepçeli tasmanın da tercih edilen ürünler arasında yer aldığını söylüyor.

Bayileşerek büyüyecek

Şirket olarak henüz kısa bir süre kurulmuş olmalarına rağmen İstanbul ve Ankara’da toplam 40 noktada satış yaptıklarını ileten Oktay Çelik, hedeflerinin kısa bir süre içinde 200 noktaya ulaşmak olduğunu dile getiriyor. Şu anda satış noktası sayısı bakımından çok hızlı bir şekilde büyüdüklerini anlatan Çelik, “Ankara bölgesi için şu anda alt bayi çalışması yapıyoruz. Diğer bölgeler içinse görüşme halindeyiz” diye konuşuyor. Bayilik için 20 bin dolarlık bir bütçenin yeterli olacağını aktaran Oktay Çelik, şu an yıllık cirosu 500 bin lira olan bu mağazaların kısa sürede bu rakamı ikiye katlayacağına işaret ederek bayilik çalışmalarını hızlandıracaklarını belirtiyor.

Ekonomist kaynaklı haberimizi hayvansever girişimci ve yatırımcılarımız başta olamk üzere ilgi ve bilgilerinize sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 3.966 kişi okudu.
Kategori: İş Fikirleri, Yeni Girişim
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

Patilim
Patilim
Bu da bizim hayvansever projemiz. Sitemizi gün geçtikce gelişiyor...

http://patilim.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor