Türk İşadamlarının Müthiş Bir Müteşebbis Ruhu Var

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülke olarak petrol ve doğal gazımız olmadığını ancak Türk işadamlarının müthiş bir müteşebbis ruhu olduğunu belirteerk, "Bununla da başaramayacağımız iş yok" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülke olarak petrol ve doğal gazımız olmadığını ancak Türk işadamlarının müthiş bir müteşebbis ruhu olduğunu belirteerk, "Bununla da başaramayacağımız iş yok" dedi.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) tarafından düzenlenen Kurumlar ve Gelirler vergisi ile ihracatta ilk 10'a giren mükelleflere ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Rizeliler'in Türkiye,nin en akıllı insanları olduğunu belirterek, "TOBB olarak son dönemde kadın ve genç girişimcilerin sayılarının artmasına büyük önem veriyoruz. Bununla uğraşmamızın nedeni toplum olarak zengin olmak istememizdir. Zengin olmak ve işsizliği çözebilmenin yolu girişimciliği arttırmaktır. Türkiye'nin 72 milyon nüfusu var. 1 milyon 300 bin girişimcisi var. Japonya'nın 120 milyon nüfusu 6 milyon 300 bin girişimcisi var. Yani Japonya,ya göre dört kat girişimci eksiğimiz var. Girişimci sayısını arttırabilmek için genç ve kadın girişimcileri desteklemeliyiz" şeklinde konuştu.

Özel sektör yatırımlarının artması için bir takım kanuni düzenlemelerin şart olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Eski borçlar kanunu ile işlerimizi yürütmekte zorlandığımızdan dolayı bu kanunların günümüze uyarlanmasını istedik. Sağ olsun hükümet ve meclis bir haftada bu kanunları çıkarttı. Önümüzdeki dönemde perakende sektörünü düzenleyen kanunlara ihtiyacımız var. Vergisini ödemeyenler cezalandırıldığı gibi vergisini düzenli ödeyenlerin de ödüllendirilmesi lazım. Başbakan bir genelge yayınlıyor. Yerli mal alımında yüzde 15 indirim uygulanmasını istiyor. Ama bir türlü uygulanmadı. Bu uygulanırsa yerli malımız müthiş bir avantaj kazanır. Krize rağmen 16 ülkenin gerçekleştirdiği işi gerçekleştirdik. Biz şimdi koşmak istiyoruz. Önümüzde müthiş bir fırsat var. Türkiye etrafındaki üç saatlik uçuş mesafesinde tam 9.4 trilyon dolarlık bir pazar var. Bu bölgenin en gelişmiş özel sektörü Türkiye'dir. Bu pazardan istifade etmeliyiz. 1985'lerde 300 bin turist geliyordu bugün 29 milyon turist geliyor. Yüzde 90'ı tarım ürünü olan 3 milyar dolar ihracattan bugün 130 milyar dolarlık mal satar hale geldik. Bunun da yüzde 92'si sanayi ürünüdür. Bugün Avrupa,da satılan her üç beyaz eşya ve televizyondan biri Türk malı. Bizim petrol ve doğal gazımız yok ama müthiş bir müteşebbis ruhumuz var. Başaramayacağımız iş yok."dedi.

DHA kaynaklı haberimizde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ülkemizdeki girişimciler hakkında verdiği bilgileri girişimci ve yatırımcı okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 4.315 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, İş Dünyası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor