Kosgeb Destekli Factoring Projesi: Hızlı Factoring

Genç girişimci Alper Acarlı nın geliştirdiği yeni iş fikri kosgeb kursunda tek başına birinci oldu.Acarlı, mütevazi imkanlarıyla başlattığı kendi projesini kosgeb ve esnaf sanatkarlar odasına sundu.Proje Kosgeb tarafından yüzlerce proje arasından destek alan tek proje oldu.Esnaf sanatkarlar odası başkanlığı tarafından da desteklenme kararı alındı.

26 yaşındaki iktisat mezunu genç girişimci Alper Acarlı nın geliştirdiği yeni iş fikri kosgeb kursunda desteklenen projelerden oldu. Acarlı, mütevazi imkanlarıyla başlattığı kendi projesini Kosgeb ve esnaf sanatkarlar odasına sundu. Proje Kosgeb tarafından yüzlerce proje arasından destek alan projelerden bir tanesi oldu. Esnaf sanatkarlar odası başkanlığı tarafından da desteklenme kararı alındı.

Yatırımcılarında ilgisini çeken iş fikri şöyle;

Piyasada esnaf ve orta ölçekli işletmelerin ellerindeki çekleri gününden önce bozdurma ihtiyaçları birçoğu açısından sorun oluşturmaktadır.Gerek nakit ihtiyacı gerekse zamanın önemi açısından bakıldığında vadesi gelmemiş faturalı çekleri nakde çevirme konusunda piyasalarda derin bir sıkıntı yaşanmaktadır.

Sektörlerdeki bu açığı fark eden iktisat mezunu Acarlı, hizlifactoring.com adlı internet sitesi proje fikrini geliştirdi.Hızlı Factoring ,  ilk bakışta bir Factoring firmasını andırıyor olsa da aslında çok farklı işleyişi var.

Bir esnaf olduğunuzu düşünün , elinizde vadesi gelmemiş faturalı çekiniz var , nakit ihtiyacınızdan dolayı bunu bozdurmak istiyorsunuz.Factoring ve finans firmalarının listesini çıkarıp tek tek hepsine fax çekersiniz.Ve kendilerine gelen evrakların istihbaratını yapan Factoring firmalarının size cevap vermelerini beklersiniz.

Hızlı Factoring , adından da anlaşılacağı gibi bu işleyişi başlı başına değiştiriyor ve finans piyasasına yepyeni bir konsept getiriyor.Artık bir esnafın yapması gereken çok basit.Önce hizlifactoring.com a 2 dakikada üye oluyorsunuz.Daha sonra sisteme çeki ekliyorsunuz.Çekiniz sadece sistem tarafından onaylanan Factoring firmaları tarafından görülebiliyor.Factoring firmaları anında çekinize teklif gönderiyor.Siz ise gelen teklifleri değerlendiriyorsunuz.Tekliflere online olarak bilgisayarınızın başından cevap gönderiyorsunuz ve anlaşmaya varıyorsunuz.Tüm bunlar en geç 10 dakika içersinde olup bitiyor.

Kosgeb in girişimcilik destek kurslarına başvuran binlerce proje arasından seçilenlerle birlikte kursu tamamlayıp sertifikayı alan Alper Acarlı , projesiyle destek almaya hak kazandı.Aynı zamanda bu proje tek başına birinci seçildi.Sitede Kosgeb logosunu görmekte mümkün.Ayrıca esnaf ve sanatkarlar odasıda projeye tanıtım ve röportajlar açısından destek veriyor.Büyük ölçekli birkaç yatırım firmasıda Alper Acarlı ile görüşmeler halinde.

Girişim Haber ekibi olarak Hızlı Factoring projesine başarılar diliyor, siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 8.603 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Girişimci Destekleri, İş Fikirleri
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor