FiberLAST, Türkiye'nin İlk Fiber Lazer Makinesini Üretmeyi Başardı

Türkiye'deki KOBİ'ler geliştirdikleri teknolojiyle herkesi şaşırtıyor. Bu firmalardan biri de FiberLAST. Kendi lazer sistemini tasarlayıp geliştiren firma, Türkiye sanayisi için kritik cihazlar üretiyor. Lazerle markalama, etiketleme ve kesim gibi uygulamaları hayata geçiren şirket aynı zamanda Türkiye'nin ilk yerli lazer üretimini yapabilme özelliğine sahip.

Ankaralı FiberLAST, Türkiye'nin ilk fiber lazer makinesini üretmeyi başardı. Yeni cihaz sayesinde her türlü metal kolayca kesiliyor, yazı yazılabiliyor ve makinelerdeki arızalar tamir ediliyor.

Türkiye'deki KOBİ'ler geliştirdikleri teknolojiyle herkesi şaşırtıyor. Bu firmalardan biri de FiberLAST. Kendi lazer sistemini tasarlayıp geliştiren firma, Türkiye sanayisi için kritik cihazlar üretiyor. Lazerle markalama, etiketleme ve kesim gibi uygulamaları hayata geçiren şirket aynı zamanda Türkiye'nin ilk yerli lazer üretimini yapabilme özelliğine sahip. Geliştirilen teknoloji sayesinde adeta milyon dolarlık makineleri lazerle ameliyat etmek mümkün. 

Dinamik Ekibin Başarısı

FiberLAST, dünyadaki dört fiber lazer üreticisinden biri. Ankara'da dört yıl önce kurulan ve sahip olduğu Ar-Ge laboratuvarı sayesinde özel imalatlar gerçekleştiren şirket, Türkiye'de bugüne kadar üretilmeyen fiber lazer sistemlerini üretmeyi başardı. Kısa sürede seri üretime de başlayan firmanın en önemli özelliği üniversite-sanayi- kamu işbirliğini hayata geçirmiş olması. FiberLAST İş Geliştirme Müdürü N. Sedat Kurtaran Bilkent Üniversitesi, TÜBİTAK ve KOSGEB gibi kurumlarla sıkı işbirlikleri yaptıklarını ifade ediyor. Firmanın teknik kadrosunun da alanında en başarılı mühendislerden oluştuğunu belirten Kurtaran, "Firmamızda genç ve dinamik bir kadro var. Aselsan'da ve dünya genelinde çalışma yapan arkadaşlarımızla birlikte bu başarıya imza attık" diyor. 

Sağlık Gereçleri Üretecek

Medikal ürünler de tasarladıklarını ifade eden Kurtaran, konuyla ilgili şu bilgileri veriyor: "Lazer kullanarak ürünlerin üzerine yazı yazmak veya kesmek sanayi açısından çok önemli. Ancak biz bunun medikal tarafına da yöneldik. Yani Lazer kullanılan ameliyatlarda da yerli malı üretimlerimiz olacak." Piyasadaki markalama, kesme işlerinde kullanılan lazer makinelerinin iki bölümden oluştuğunu anlatan Kurtaran, şirketinin şu anda lazer ürettiğini ancak komple makine haline getirmeden pazarlayamadıkları için diğer parçaların da üretimine başlandığını ifade ediyor.

Girişim Haber ekibi olarak dünyadaki dört fiber lazer üreticisinden biri olan FiberLAST'ın başarılarının devamını diliyor, haberimizi girişimci ve yatırımcılarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 6.159 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Reel Sektör, Bilişim / Teknoloji, Ulusal
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor