FİGİAD Başkanı Öğrencilere Girişimciliği Anlattı

"İş hayatının içinde girişimcilik nedir ve biz bundan ne anlıyoruz. Kendi ilkelerimiz ve hayata bakışımız nedir. Bunlar üzerine konuşmaya gayret edeceğiz." diyen FİGİAD Başkanı Ahmet Sancar girişimci ve insan olarak herkesin ilk hedefi, dürüst, mütevazı, paylaşımcı ve istişareye önem vermesi gerektiğini söyledi.

Antalya'nın Finike ilçesinde öğrencilere girişimcilik hakkında bilgi verildi. Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksek Okulu (MYO)'nun organize ettiği 'Kariyer Günleri' programının ilk konuşmacısı Finike Girişimci İşadamları Derneği (FİGİAD) Başkanı Ahmet Sancar oldu. 

"İş hayatının içinde girişimcilik nedir ve biz bundan ne anlıyoruz. Kendi ilkelerimiz ve hayata bakışımız nedir. Bunlar üzerine konuşmaya gayret edeceğiz." diyen FİGİAD Başkanı Ahmet Sancar girişimci ve insan olarak herkesin ilk hedefi, dürüst, mütevazı, paylaşımcı ve istişareye önem vermesi gerektiğini söyledi. 

FİGİAD Başkanı Sancar, "Girişimci her ne şart altında olursa olsun dürüst olmalıdır. Babamın dilinden düşürmediği bir söz vardır. Oğlum aldatan değil aldanan ol. Aldatan insan hep aldatmayı düşüneceği için pozitif düşünme yeteneğini kaybeder ve ilerleyemez. İnsanları da hep kendi gibi düşündüğü için kimseye güvenmez ve kimseyle iş yapamaz. Sürekli yalnız kalır ve ortaklıklar sürdüremez." diye konuştu. 

Girişimci insanların mütevazılığı da elden bırakmaması gerektiğini dile getiren Sancar, insanların bulundukları ortamlarda mütevazılıkları ile zirve yaptığını belirtti. Girişimci bir insanın grup içinde veya dışarıda kendini belli etmek adına olur olmaz davranışlardan kaçınması gerektiğini dile getiren FİGİAD Başkanı, 'oturmamızla, kalkmamızla, insanları iyi anlamamızla ve sorunlara yaklaşma biçimimizle gerçek bir girişimci olunabileceğini' ifade etti. 

Girişimcilikte insan piskolojisinin de çok önemli olduğunu vurgulayan dernek başkanı, "Eğer mesleğimiz tamircilikse, öncelikle gelen müşterinin piskolojisini tamir etmeliyiz. Daha sonra da eşyasını." diye konuştu. 

Doğru işin doğru insanlarla yapıldığını anımsatan FİGİAD Başkanı Ahmet Sancar, iş arkadaşlarına, ortaklarına, çalışan işçilerine değer veren girişimcinin iş hayatında yükselişinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

Finike MYO'daki programa Üniversitenin Müdürü Yard. Doç. Dr. M. Göksel Akpınar, FİGİAD Başkanı Ahmet Sancar, derneğin Genel Sekreteri Mustafa Kemal Ercan, dernek üyesi Mustafa Karadağ, eğitmciler ve öğrenciler katıldı.

Cihan kaynaklı haberimizi girişimcilerimizin ve yatırımcılarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.702 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Girişimci Destekleri, Sosyal Girişimcilik
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor