"İş Yok" Diye Çalışmayan Kocasına İnat Kendi İşini Kurdu!

Çorum'da 8 yıl önce iş olmadığı için çalışmadığını söyleyen eşinden boşanan ev hanımı, insanların isterse iş bulabileceğini göstermek için kendi işini kurdu. Kentin Gazi Mahallesindeki Turgut Özal İş Merkezinde 3 yıl önce faaliyete başlayan çeyiz dükkanında 8 kişiyi istihdam eden Necla Demirel, girişimciliğiyle örnek olduğu için Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kadın Girişimcilik Kurulu tarafından ödüllendirildi. İşte detaylar..

Çorum'da 8 yıl önce iş olmadığı için çalışmadığını söyleyen eşinden boşanan ev hanımı, insanların isterse iş bulabileceğini göstermek için kendi işini kurdu.

Kentin Gazi Mahallesindeki Turgut Özal İş Merkezinde 3 yıl önce faaliyete başlayan çeyiz dükkanında 8 kişiyi istihdam eden Necla Demirel, girişimciliğiyle örnek olduğu için Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kadın Girişimcilik Kurulu tarafından ödüllendirildi.

Yaşadığı süreci AA muhabirine anlatan Necla Demirel, eşinin sürekli “iş olmadığı” gerekçesiyle çalışmadığını, bu nedenle 8 yıl önce eşinden boşandığını belirtti.

Ayrılmasının ardından üniversite ve lisede okuyan iki çocuğuyla ailesinin yanına yerleştiğini dile getiren Demirel, ailesine yük olmamak ve çocuklarını okutmak için çocuk bakıcılığından, özel bir hastanenin temizlik şirketinde çalışmaya kadar birçok işte çalıştığını ifade etti.

Gündüz işten sonra evde dikişi makinesinin başına geçerek diktiği nevresim takımlarını iş yerindeki kadınlara satarak bütçesine katkı sağladığını kaydeden Demirel, “Üniversitede okuyan oğlum da, nevresimlere de çıt çıt takardı. Dikiş dikerek hem stresimi atıyordum, hem de çocuklarımın eğitimini sağlıyordum” dedi.

Demirel, ancak bunlarla yetinmek istemediğini ve arkadaşlarının tavsiyesi üzerine 3 yıl önce Çorum Kadın İş Geliştirme Merkezinde (KİŞGEM) açılan girişimcilik eğitimlerine katıldığını belirterek, eğitim sonunda “Çeyiz Dükkanı” Projesini merkeze sunduğunu, kabul edilmesinin ardından 4 bin lira hibe ve bankadan aldığı krediyle işinin patronu olduğunu anlattı.

Riske Girdiğimi, İflas Edeceğimi Söylediler

Demirel, ilk zamanlar tezgaha koyacak mal bulamadığını belirterek, şunları anlattı:

“Çevremdeki bazı insanlar, 'riske girdiğimi, yakın zamanda iflas edeceğimi' söyledi. Ben ise özellikle çalışmayan eski eşime, 'isteyince iş bulunabileceğini' ispatlamak için dükkanımı açtım. İnsan çalışmak isteyince bütün engelleri aşıyor. Nevresimden seccadeye, yastık kılıflarından yatak örtülerine kadar her çeşit çeyiz eşyasını üretiyoruz, çok sayıda mağazaya ürünlerimizi satıyoruz. Yakın zamanda işimi daha da büyüterek yeni bir dükkana geçmeyi düşünüyorum. Şu anda 2'si dikiş ve 6 satış elemanı olmak üzere 8 kadını istihdam ediyorum.”

İnanmalı ve Cesaret Etmeli

Kadınların özellikle eşlerinden ayrıldıktan sonra kendilerini mağdur hissetmemesi gerektiğini vurgulayan Demirel, “İnsanlar inanmalı ve cesaret etmeli. Her yerde iş var, sanmıyorum ki insan çalışmak isteyince iş bulamasın. Özellikle kadınlara önerim, kimseye muhtaç olmamak için kendilerine güvensinler” dedi.

Cesaretiyle kadınlara örnek olan Necla Demirel, ÇTSO Kadın Girişimciler Kurulu tarafından girişimci ruhundan ve cesaretinden dolayı plaketle ödüllendirildi.

Girişim Haber olarak Necla Demirel'i tebrik ediyor, Anadolu Ajansı kaynaklı haberimizi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorumlar

doğancan
doğancan
Gerçekten harika bir girişimcilik hikayesiymiş. İşte Türk kadını böyle olmalı. Evde pinekleyen hayırsız kocasıyla sefalet çekmek yerine, kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli.
aynur
aynur
Bende yıllardır iş kurmayı düşünüyorum ama imkan olmadıgı için beceremedim.kosgebe nasıl başvuru yapabilirim.Bilgisi olan varmı.6 ay kursmu görüyorz önce

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor