Sınavlara Çalışmanın En İyi ve Eğlenceli Girişimi: SINAVO!

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi mezunları Murat Demir ve Özgür Erten'in Embryonix bünyesinde gerçekleştirdikleri Sınavo projesi ile üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler ücretsiz olarak hem öğrenecek hem de eğlenecek. Detaylar haberimizde..

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi mezunları Murat Demir ve Özgür Erten'in Embryonix bünyesinde gerçekleştirdikleri Sınavo projesi ile üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler ücretsiz olarak hem öğrenecek hem de eğlenecek.

Facebook benzeri bir sosyal paylaşım sitesi olan Sınavo, öğrenciyi ders çalışma stresine sokmadan eğlenerek, öğretmeyi amaçlıyor. 

Girişimcilerle yatırımcıları bir araya getiren Etohum'un, 2011'de destek vereceği ve Etohum fonu tarafından yatırım yapılacak olan girişimler arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi Embryonix bünyesinde oluşturulan "Sınavo" projesi de yer alıyor. Sınavo'nun proje koordinatörleri Demir ve Erten, bu yıl Etohum'a başvuruda bulunan 2 bin 200 girişimci arasında son 15'e kalarak büyük bir başarı gösterdi. Sınavo bu başarısı ile Etohum'un 2011 yılı için oluşturduğu 250 bin liralık sermayeden pay alması bekleniyor.. İzmir Ekonomi Üniversitesi Embryonix birimi himayesinde geliştirilen Sınavo projesi, öğretmenlerle öğrenciler için sınavları kolay bir hale getiren bir eğitim platformu olma özelliği taşıyor. 

Hangi Soruda Takıldığını Söyleyen Test

Öğrencilerin online olarak soruları çözdüğü Sınavo'da, yeni geliştirilen yazılım sayesinde öğrencinin hangi soruyu hangi aralıklarla çözdüğünü, hangi soruya ne kadar zaman ayırdığını, hangi konularda zorlandığını ya da hangi konularda daha başarılı olduğunu analiz etme fırsatı sunuyor.  Analiz sonucunda eşsiz bir istatistik ile öğrencinin kendini Türkiye'de ne noktada olduğunuzu görmesine de olanak sağlıyor. Test çözmeyi oyun haline getiren modülleri ile öğrencilerin sıkılmadan test yapmasını sağlayan eğitim platformu, öğrencilerin için zevkli bir öğrenim şekli olduğu kadar, öğretmenler için de bulunmaz bir eğitim fırsatı.

Sınavo şu anda geliştirme aşamasında, yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olmak için web sitesi üzerinden e-mail grubuna katılabilirsiniz. Girişim Haber olarak SINAVO'ya başarılar diliyoruz.

Bu içeriği 7.511 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Bilişim / Teknoloji, Girişimci Destekleri, Yeni Girişim
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor