Reklamdan Kazandı Sanayici Oldu

Girişimci Aytekin Mert, reklam sektörünün ardından sanayiciliğe de adım attı. Mutfak ekipmanları üreticisi N'dustrio, kısa sürede Hilton, Sushico ve Tchibo gibi markaların tercihi oldu.

Girişimci Aytekin Mert, reklam sektörünün ardından sanayiciliğe de adım attı. Mutfak ekipmanları üreticisi N'dustrio, kısa sürede Hilton, Sushico ve Tchibo gibi markaların tercihi oldu.

Türkiye'nin genç girişimcilerinden Aytekin Mert, reklam dünyasındaki başarısını sanayiciliğe de taşıdı. 26 yaşındayken kendi reklam şirketini kurarak sektöre giren Mert, bugüne kadar yüzlerce firmanın reklam ve halkla ilişkiler hizmetlerini yürüttü. Bugün 60 kişiye istihdam sağlayan Mert'in son yatırımı olan ve mutfak ekipmanları üreten N'dustrio da kısa süre içinde sektöründe kendine yer edindi. Firma aralarında Hilton, Sushico ve Tchibo gibi markların da yer aldığı birçok şirketin tercihi oldu.

750 Dolarla Yola Çıktı

Mert'in başarı öyküsü üniversite yıllarına uzanıyor. "Stajyer olarak başladığım ajansta babamdan ve dedemden öğrendiklerim bana kılavuz oldu" diyen Mert ilk iş tecrübesini şöyle anlatıyor: "Gazetelerin ekonomi servisinde muhabir olarak işe başladım. Ardından bir produksiyon firmasında televizyon dünyasına adım attım. Orada televizyonculuğun, produksiyonun ne olduğunu görmüş oldum. Ben dedim ki bunu bende hazırlayabilirim, kendime güveniyorum, ilişkilerim iyi, gazeteciliği, ekonomiyi biliyorum. 2000 yılında da çalıştığım dönemde maaşım ve pirimlerimle biriktirdiğim 750 dolarlık bir sermayeyle Macromicro adlı kendi şirketimi kurdum."

Sabah kaynaklı haberimizi, girişimci ve yatırımcı okurlarımızın bilgisine sunar, Girişim Haber ekibi olarak Aytekin Mert'i başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 3.787 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor