Türk ve Koreli Girişimcilerden İş Birliği Anlaşması

Bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Güney Kore Girişimciler Birliği (Korea Venture Business Association - KOVA) ile işbirliği protokolü imzaladı. Bu işbirliği ile iki ülke arasında 4 milyar dolar olan ticaret hacminin yakın gelecekte 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. İşte detaylar..

Bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Güney Kore Girişimciler Birliği (Korea Venture Business Association - KOVA) ile işbirliği protokolü imzaladı. Bu işbirliği ile iki ülke arasında 4 milyar dolar olan ticaret hacminin yakın gelecekte 10 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor.

Türk ve Koreli girişimcilerden işbirliği protokolü: Hedef 10 milyar dolar ticaret

Güney Kore’nin 10 bin üyesi ile en önemli iş örgütleri arasında yer alan Güney Kore Girişimciler Birliği (Korea Venture Business Association - KOVA), Türkiye’de stratejik ortağı olarak Türkiye Genç İşadamları Derneği’ni (TÜGİAD) seçti. Yapılan ikili görüşmelerin ardından TÜGİAD-KOVA işbirliği protokolü 21 Mart’ta (bugün) İstanbul’da gerçekleştirilen törenle imzalandı. Törene, KOSGEB Daire Başkanı Selma Tezyetiş, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-Güney Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, Ulusal Sanayici İşadamları Derneği (USİAD) Genel Başkanı Fevzi Durgun ve TÜGİAD Internatıonal Başkanı Ferda Kertmelioğlu katıldı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek ve girişimciler arasında güçlü bir network sağlamak amacıyla imzalan protokolle, özellikle yenilikçi sektörlerde işbirliği yapılması öngörülüyor. Türk ve Güney Koreli girişimciler, başta enerji, bio-teknoloji ve bilişim teknolojileri alanlarında olmak üzere, ortak üretim, pazarlama, know-how alış verişi ve proje paylaşımı yapabilecek. İmzalanan işbirliği protokolünü değerlendiren TÜGİAD International Başkanı Ferda Kertmelioğlu, bu anlaşma ile iki ülke arasında 4 milyar dolar olan ticaret hacminin yakın gelecekte 10 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini belirterek, şunları söyledi:

“Güney Kore’de Türkiye’ye karşı olumlu bir bakış var. Tarihsel bağımız yakın zamanda Dünya Futbol Şampiyonası ile daha da güçlendi. Amacımız bu güçlü bağları, dengesi Türkiye lehine olacak şekilde ticarete de büyük ölçüde yansıtmak. Böylece son dönemde özellikle yakın coğrafyamızla yakalanan ticari büyüme ivmesini halka halka uzak pazarlara da taşımayı hedefliyoruz. Uzakdoğu pazarları dinamizmi ile ölçeğiyle çok büyük önem arz ediyor. Güney Kore ve Türkiye arasındaki güçlü işbirliği bu anlamda çok yüksek potansiyele sahip. Bu işbirliği anlaşmasının meyvelerini çok yakın zamanda göreceğiz.”

Avrasya’nın en büyük ekonomisi

KOVA Başkanı Chul Joo Whang da imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye ve Güney Kore’nin güçlü kardeşlik bağlarının da katkısı ile güçlü stratejik ortak olabileceklerini söyledi. Whang, kurulacak ittifakın iki ülkeyi gelecekte Avrasya’nın en büyük ekonomisi olmaya taşıyacağını kaydetti. KOVA hakkında bilgi veren Whang, derneğin 42 ülkede 71 temsilciliği ve yaklaşık 10 bin üyesi bulunduğunu belirterek, üye şirketlerin daha çok iletişim ve bilişim teknolojileri, tekstil ve nano-teknoloji alanlarında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Güney Kore başta olmak üzere Uzak Doğu ile ilgili projeleri olan girişimci ve yatırımcılarımız başta olmak üzere, bu güzel gelişmeyi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 4.933 kişi okudu.
Kategori: Ulusal, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor