Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Kadın Girişimciler Komisyonu’nun, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Merkez Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında düzenlediği, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 kadın girişimciye, Almira Otel’de düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu’nun düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 kadın girişimci, iş dünyasının yeni demir leydileri olduklarını tescilleyen sertifikalarına kavuştu.
Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Kadın Girişimciler Komisyonu’nun, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Merkez Müdürlüğü ile imzaladığı protokol kapsamında düzenlediği, ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni tamamlayan 30 kadın girişimciye, Almira Otel’de düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
Sertifika törenine; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Bursa Valiliği Kadın Statüsü Birimi Koordinatörü Emine Yıldız, KOSGEB Bursa Merkez Müdürü Ahmet Akdağ, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı İlhan Parseker, BUGİAD Başkanı Hayati Canlılar, BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi ile iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.
3 Ocak’ta başlayan eğitimin 1 Şubat’ta sona erdiğini belirten BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi, 200’ü aşkın başvuru arasından, iş fikri ve projesi bulunan 30 kadın girişimci adayını belirlediklerini söyledi.
Kalkınmanın temelinde, girişimci gücün bulunduğunu belirten Ataygeldi, “Toplam 69 saatten oluşan eğitimimiz; ‘uygulamalı eğitim iş kurma’, ‘pazarlama planı’, ‘üretim planı’, ‘yönetim planı’, ‘finansal planı’ başlıklarını kapsadı. Eğitimini tamamlayan kadın girişimci adaylarımızdan iş kurmak isteyenler, KOSGEB’in 27 bin TL’lik hibe ve 70 bin TL’lik destek programlarından yararlanabilecekler” diye konuştu.
BUGİAD’lı kadın girişimciler olarak, iş dünyasına 30 kadın girişimci kazandırmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Ataygeldi, girişimci adaylarına rol model olmaya devam edeceklerini ifade etti.
İşsizliği Panzehiri Girişimcilik
KOSGEB Bursa Merkez Müdürü Ahmet Akdağ ise ekonominin temel göstergelerinde iyileşmelerin bulunduğunu belirterek, çözüm bekleyen en önemli sorunun işsizlik olduğunu söyledi.
İşsizlikle mücadelenin en etkin yöntemlerinden birinin de girişimci sayısını artırmaktan geçtiğini vurgulayan Akdağ, “Girişimcilik destek programları ile girişimciliği teşvik etmeyi amaçladık. Bu konuda yerel dinamiklerle işbirliği içerisindeyiz. BUGİAD’a sergilediği işbirliğinden ve duyarlılığından dolayı kurumum adına teşekkür ederim” dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker de 1980’de 50 milyar dolar büyüklüğündeki ekonominin, bugün, 700 milyar dolarlık büyüklüğe eriştiğini söyledi.
Parseker, ulaşılan bu başarıda, özel sektörün girişimci vasfının bulunduğunu belirterek, BUGİAD’ı girişimciliği teşvik eden tutumundan dolayı tebrik etti.
İçimizdeki Girişimci Cevher
Bursa Valisi Şahabettin Harput da Bursa’nın marka değerinden söz etti.
Bursa’nın gücünün, Türkiye’nin gücü anlamına geldiğini ifade eden Harput, “Sayısız nimetlerle donatılmış bir şehirde yaşıyoruz. Ancak üzülerek ifade etmeliyim ki bu güzel şehirde yaşayanlar olarak, Bursa’nın zenginliklerinin yüzde 10’unu dahi değerlendiremiyoruz. Sade vatandaşından bürokratına, yerel yöneticisinden iş dünyasına kadar, Bursalılık bilincindeki herkese, önemli görevler düşüyor. Gelin, elbirliğiyle şehrimizi hak ettiği noktaya taşıyalım. İçimizdeki girişimcilik cevherini keşfedelim. Keşfetmekle yetinmeyip, girişimci adaylarına destek olalım. Bu bağlamda, BUGİAD’lı kadın girişimcileri, sergiledikleri örnek tutumdan ötürü kutluyorum” diye konuştu.
Güral Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Sevim Güral Olgun da girişimcilik macerasından söz etti.
Kütahya’nın ilk kadın girişimcisi olduğunu belirten Olgun, “İş dünyasına adım atmaya niyetlendiğim yıllarda, Kütahya’da kendime rol model alabileceğim bir kadın girişimcinin bulunmayışının sancılarını yaşadım. Firmamızın yönetim kurulu başkanı babam, aydın bir insandı. İş kadını olabilme taleplerime ilk başlarda, pek sıcak bakmayan babam, ısrarlarım karşısında firma yönetiminde bana da şans verdi. Çok çalıştım, çabaladım. Bana verilen şansı iyi değerlendirdim. Kütahya’da 2 mağazamızla hizmet veren bir konumdan, bugün, Türkiye genelinde 80 mağaza ile hizmet veren bir büyüklüğe ulaştık. Kadın girişimcilerin daha da artması en büyük dileğim. Bu bağlamda, birbirimize rol model olmanın mutluluğunu yaşıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. Sertifikalarını alan 30 kadın girişimci, iş dünyasına adım atacak olmanın mutluluğunu yaşadı.
Kadın girişimcilerimizi tebrik ediyor, iş dünyasında başarılar diliyoruz. Bugiad kaynaklı haberimizi okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.
Sevgi ve Saygılarımızla,
Erdem Öztürk / Girişim Haber