Microsoft'tan Genç Girişimcilere Destek

Çarpıcı fikirleri olan gençlere fırsat sunan Microsoft, etkinlikte yazılım geliştiriciler, yöneticiler, pazarlamacılar, web tasarımcılar yeni bir şirket kurmayı arzu eden girişimci adayları ile bir araya gelecek. Maratonun sonunda düzenlenen panelde ise olgunlaşan projeler veya şirketler potansiyel fon desteği için değerlendirilecek.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Microsoft Türkiye ve Özyeğin Üniversitesi'nin sponsor olduğu Startup Weekend yarışması Microsoft Türkiye İstanbul Ofisi'nde gerçekleştiriliyor. Hafta sonu boyunca sürecek yarışmada yeni bir şirket kurmayı arzu eden girişimci adayları yatırımcılarla bir araya geliyor.

Çarpıcı fikirleri olan gençlere fırsat sunan Microsoft, etkinlikte yazılım geliştiriciler, yöneticiler, pazarlamacılar, web tasarımcılar yeni bir şirket kurmayı arzu eden girişimci adayları ile bir araya gelecek. Maratonun sonunda düzenlenen panelde ise olgunlaşan projeler veya şirketler potansiyel fon desteği için değerlendirilecek.

Microsoft Türkiye olarak ülkemizin geleceği olan nitelikli girişimci gençleri özendirmek amacıya bu yöndeki etkinlik ve programlara destek vermeye çalıştıklarına dikkat çeken Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen: "Gençlerimizin bu tür yarışmalara katılımını destekleyerek onların iş fikirlerinin gelişmesini ve bu sayede ekonomiye katkıda bulunmalarını arzu ediyoruz. Çünkü girişimcilik yeni ekonominin motoru ve biz genç girişimcilerimize destek olmaya özen gösteriyoruz. Yazılım geliştirmeye ve girişimciliğe ilgi duyan herkesi; Startup Weekend'in yanı sıra öğrencilere yönelik Imagine Cup yarışması DreamSpark, BizSprak, WebsiteSpark gibi programlarla destekliyoruz" dedi. Tek hedeflerinin Türkiye'deki gençlerin içindeki potansiyel girişimcilik ruhunu faaliyete geçirmek olduğunu söyleyen Özmen, girişimci olabilmeleri için sonucu ne kadar hüsran olursa olsun bu uğurda vazgeçmemeleri konusunda gençleri uyararak ancak bu şekilde girişimci olabileceklerini vurguladı.

Yarışmayla ilgili daha detaylı bilgi veren Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme ve Programlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İpek Tunca ise "Öğrencilere daha lise yıllarında Microsoft programlarını ücretsiz kullanma fırsatı veriyoruz. Üniversite yıllarında yazılımlarımıza erişim hakları devam ediyor. Yazılımlarını geliştirerek yollarına girişimci olarak devam etmek isteyenlere ise yazılımlarımızı 3 sene ücretsiz kullanma hakkı veriyoruz. Bunun sonunda başarılı olan şirketler iş ortakları programıyla sunduğumuz bu destekten faydalanabiliyorlar. Sunduğumuz bu programda sadece yazılımlar yok. Hem iş hem teknik alanda da destek sunmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda ürünlerinin pazarlamacılar ve yatırımcılarla bir araya gelmesini ve daha sonra yurt dışına açılmalarını sağlıyoruz. Girişimci ekonominin hak ettiği yere gelebilmesi için bunları yeterli görmüyoruz. Startup Weekend gibi organizasyonları destekliyoruz. Bu organizasyonda girişimciler, pazarlamacılar, fikir sahipleri yazılım geliştiriciler bir araya gelerek bir fikir üzerinde çalışıp bunu şirket haline getirmeye çalışıyorlar. Bunun sonunda hayata geçen birçok fikir ortaya çıkıyor. Birinci olan ekibe, Microsoft Windows phone 7, tüm ekip üyelerine ise Windows 7 Ultimate işletim sistemini hediye ediyoruz. Ayrıca, istekli tüm katılımcılara, Ankara'daki Microsoft Inovasyon Merkezi olanaklarından girişimci olarak yararlanabilmek için değerlendirilecek. Öte yandan Microsoft'un BizSpark programı iş ortağı McBDC ise yarışma birincisine McCoach Mentor programını hediye edeceğiz" dedi.

Startup Weekend ile ilgili "Startup Weekend İstanbul İle Girişim Maratonu Başlıyor!" başlıklı haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.595 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Etkinlik
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor