Özbekistan En İyi Girişimcilerini Belirledi

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un himayesinde ve desteğinde yapılan yarışmada girişimciler 2011’in en iyileri olmak için yarıştı. Katılımcılar, 'En iyi girişimci', 'En iyi çiftçi', 'En iyi sanatkar' , 'En iyi bayan girişimci', 'En genç girişimci' ‘En iyi aile şirketi’ ve 'En iyi proje' dallarında yarıştı.

Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası (ÖTSO) organizasyonuyla düzenlenen '2011 Yılın Girişimcileri' yarışması neticelendi. İlçe, il ve ülke elemelerinden geçerek finale kalan en başarılı girişimciler, Taşkent’te düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Taşkent’teki Türkistan Kültür Sarayı’nda düzenlenen törende birinci olanlara ödüllerini Başbakan Yardımcısı Abdullah Aripov takdim etti. Tören, yarışmanın final etabına kalan katılımcıların sahnede tanıtılmalarıyla başladı.

Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un himayesinde ve desteğinde yapılan yarışmada girişimciler 2011’in en iyileri olmak için yarıştı. Katılımcılar, 'En iyi girişimci', 'En iyi çiftçi', 'En iyi sanatkar' , 'En iyi bayan girişimci', 'En genç girişimci' ‘En iyi aile şirketi’ ve 'En iyi proje' dallarında yarıştı.

Yarışmada ilk etap olan ‘En iyi girişimci’, ‘En iyi çiftçi’ ve ‘En iyi sanatkâr’, dallarında birinci olanlara cumhurbaşkanı ödülü olarak geçen yıl Özbekistan’da üretimi başlanan ‘Chevrolet Spark’ otomobil hediye edildi. Birincilerin isimlerinin yazılı olduğu zarfı Başbakan Yardımcısı Aripov açtı.

Kalabalık bir davetli kitlesinin iştirak ettiği yarışmanın final gecesinde üç ana dalda birinci olanlara araba anahtarını Aripov takdim etti. Yarışmada en iyi çiftçi dalında 85 yaşındaki Nadırhan Törakulov mutlu sona ulaştı. İhtiyar çiftçinin birinci olması davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Aripov, törende yaptığı konuşmada ise girişimcileri ticari ve ekonomik hayatta daha aktif olmaya çağırdı ve bu süreçte devletin gereken desteği esirgemeyeceğini kaydetti.

En iyi çiftçi dalında Özbekistan’ın Afganistan’a sınır kenti Tirmiz’den birinci olan 85 yaşındaki Törakulov ödül sonrasındaki ilk duygularını açıkladı. Törakulov “Bu devletimizin bana verilen büyük bir ödülü oldu. Yarışmanın özellikle gençlere okul görevi gördüğü kanaatindeyim. Gençlerin bizim gibi böyle başarılar yakalamalarını diliyorum. Genç girişimcilere benim gibi bir ihtiyarın azmini örnek alarak işlerine başarılı ve azimli şekilde sarılmalarını tavsiye ediyorum.” dedi.

Bu arada ‘En iyi girişimci’, ‘En iyi çiftçi’ ve ‘En iyi sanatkar’ dalında üçüncülük ödülü bayanlara gitti. Bu üç dalda bayanlar üçüncü oldu. Bayanların bu üç dalda derece almayı büyük alkış aldı. Dereceye giren bayanlar üçüncülük madalyası ve nakit para ödülüyle ödüllendirildi.

Cihan(CHA) kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 4.745 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası, Tarım / Hayvancılık, Yarışma
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor