KİM Marketler Zinciri, girişimciliği desteklemek amacıyla yeni bir proje başlattı. KİM Marketlerinde, genç girişimci ve kadınlardan raf bedeli alınmayacak. KİM Marketler Zinciri Genel Müdür Hamit Akçay, açıklamasında, marketlerde ''Değer Köşesi'' adıyla oluşturulan reyonlarda, sadece girişimcilerin ürünlerinin satılacağını bildirdi. İşte detaylar..
KİM Marketler Zinciri, girişimciliği desteklemek amacıyla yeni bir proje başlattı. KİM Marketlerinde, genç girişimci ve kadınlardan raf bedeli alınmayacak. KİM Marketler Zinciri Genel Müdür Hamit Akçay, açıklamasında, marketlerde ''Değer Köşesi'' adıyla oluşturulan reyonlarda, sadece girişimcilerin ürünlerinin satılacağını bildirdi.
Yeni sistemin Türkiye genelindeki 54 mağazada uygulanacağını belirten Akçay, Türkiye'de girişimciliğin, pazar sıkıntısı, tüketiciye ulaşamama gibi korkularla, daha başlamadan sona erdiğini, bu projeyle hem girişimcilere fırsat sunmak hem de tüketiciyi yeni ürünlerle tanıştırmak istediklerini, özellikle kadın girişimcilerin ve ev hanımlarının desteklenmesini amaçladıklarını kaydetti.
Bu yılı yatırım ve mağazalaşma yılı olarak gördüklerini belirten Akçay, şunları kaydetti:
''Bizim değer üreten kurum olma hedefimiz var. Bu kapsamda girişimciyi destekleyen projelere ağırlık vereceğiz. Günümüz rekabet koşulları bazı girişimcilere kendini yeterince ifade fırsatı sunmuyor. Eğer bir ülkede girişimcilik ruhu sönmüşse gelecekte bizi zor günler bekliyor demektir.
Girişimcilerin önünü açmak onlara teşvikler sunmak sadece devletin değil özel sektörün de görevi olmalı. Küçük ve orta boy işletmeler veya henüz işletme boyutuna dahi gelememiş kendi el emeğiyle üretim yapan ev kadınları gibi girişimcileri desteklemek üzere bu projeyi hazırladık.''
Akçay, değer köşesinde sergilenecek ürünün, toplumun ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğini, çok sayıda kaybolmaya yüz tutmuş ürün bulunduğunu, bu değerlere tekrar bir mecra açılarak yaşamalarının sağlanabileceğini ifade ederek, reyonda yer alan ürünleri seçerken belirli kriterleri olacağını, ürünlerin özellikle yerli üretim olmasına ve gerekli yasal izinlerin alınmasına dikkat edeceklerini kaydetti.
El yapımı sabun veya oyuncak üreten, yöresel reçel yapan girişimciler bulunduğunu, ev hanımlarının el yapımı tekstil ürünleri ürettiğini belirten Akçay, kendilerine bu yönde müracaatların bulunduğunu, KİM marketlerin de bu değerleri tek çatı altında buluşturmaya ve tüketiciye sunmaya karar verdiğini belirtti.
Akçay, 2012 yılına kadar Marmara bölgesindeki yapılanmalarını tamamlayıp daha sonra Ankara, İzmir, Eskişehir, Konya başta olmak üzere Türkiye genelinde mağazalar açmayı planladıklarını bildirdi. Şu an kapsamlı bir pazar araştırması içinde olduklarını ifade eden Akçay, yıl sonuna kadar toplam çalışan sayısının 2 bin kişiyi aşacağını kaydetti.
Akşam gazetesi kaynaklı haberimizi genç girişimcilerimiz ve kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere, tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.
Sevgi ve Saygılarımızla,
İdris Cin / Girişim Haber