Amerikalı Yatırımcılardan 1 Yılda 50 Milyon Dolar Topladı

Los Angeles'ta yaşayan başarılı işadamı Nevin Şanlı tarafından geçen yıl kurulan Astrum Fonu, bir yılda yatırımcılardan 50 milyon dolar para topladı. ABD'de ticari emlak yatırımlarına ağırlık veren Astrum, önümüzdeki süreçte fon için 70 milyon dolar daha para toplamayı planlıyor. ABD'de 10 farklı ticari binanın her birine 10'ar milyon dolar yatırım yapmayı planlayan Astrum, satın alacağı binalardan elde edeceği gelirleri de yatırımcılarla paylaşacak.

Los Angeles'ta yaşayan başarılı işadamı Nevin Şanlı tarafından geçen yıl kurulan Astrum Fonu, bir yılda yatırımcılardan 50 milyon dolar para topladı. ABD'de ticari emlak yatırımlarına ağırlık veren Astrum, önümüzdeki süreçte fon için 70 milyon dolar daha para toplamayı planlıyor. ABD'de 10 farklı  ticari binanın her birine 10'ar milyon dolar yatırım yapmayı planlayan Astrum, satın alacağı binalardan elde edeceği gelirleri de yatırımcılarla paylaşacak. 

Toplanan fonların geçerlilik süresi ise 5 yıl ile sınırlı. Astrum, toplam varlıkların değerinin yüzde 1'ini yönetim ücreti olarak alacak. Kurulduğu günden beri aralarında Türkiye'nin de bulunduğu farklı Avrupa ülkelerine sekiz roadshow'a katılan Nevin Şanlı, Astrum Fonuna gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını, yatırımcılarından yüksek oranda talep aldıklarını söyledi. 

Yatırımcıların genelde bireysel, aile şirketleri ve varlıklı kişiler adına hareket eden yatırımcılar olduğuna dikkat çeken Şanlı, Astrum Fon ile yatırımcıların krizden etkilenen Amerikan emlak pazarından yüksek kar etme imkanı bulacaklarını ifade etti. 

Son olarak Nisan ayında Brüksel ve İstanbul'da roadshow'a katılan Nevin Şanlı ve Larry Kosmont, Amerikan emlak piyasasına ilgi duyan yatırımcılarla buluştu. Şanlı ayrıca CNBC ve  Bloomberg televizyonlarında röportajlar gerçekleştirdi, pek çok gazetede haber olarak yer aldı.

Şanlı, gelecek roadshow konferansı 11 Mayıs'ta Beverly Hills Montage Hotel'de gerçekleştirecek. Astrum'un Avrupa'daki roadshow konferanslarının uçuş sponsoru ise Türk Hava Yolları oldu. Los Angeles merkezli şirket değerlendirme üzerine uzman Sanli Pastore & Hill'in de kurucularından olan Şanlı, Los Angeles'ta Türk CEO'ların biraraya geldiği Medeterrian Dinner etkiliğinin öncülerinden.

Turkavenue.com kaynaklı haberimizi okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.962 kişi okudu.
Kategori: Başarı Hikayeleri, Uluslararası
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor