Girişimcilik Kültürü Ekonomimizin Sigortasıdır

Bolu Belediyesi'nin katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda "Söz Şimdi Kadınlarda" adlı bir girişimcilik paneli düzenlendi. İşte detaylar..

Bolu Belediyesi'nin katkılarıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda "Söz Şimdi Kadınlarda" adlı bir girişimcilik paneli düzenlendi.

Panele Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, AİBÜ İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Davarcıoğlu Özaktaş İstanbul Kadın Girişimciler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mutlu Alkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda açılış konuşması yapan Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, "İnanıyorum ki burada bulunan herkesin hem fikir olacağı konulardan bir tanesi girişimcilik konusu. Ekonomimizi geleceğe başarı ile taşıyacak olanlar 2023'e koşar adım giden Türkiye'yi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasına sokacak yapıyı inşa edecek olanlar girişimcilerimiz olacaktır. Girişimcilerimiz ve girişimcilik kültürü her durumda ve zeminde ekonomimizin sigortasıdır. Bizler bu amaç etrafında TOBB bünyesinde 81 ilde örgütlü bir şekilde oluşturulan kurulun Bolu temsilcileri olarak bu önemli ve değerli amaca kendi çabalarımızla ortak olmaya çalışıyoruz. Bu hedef doğrultusunda ki çalışmalarımızı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada aralıksız bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Yardımcısı Davarcıoğlu'nun ardından Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu'da bir konuşma yaparak, "Türkiye bu gün dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi olmuştur. Türkiye her şeyden önce büyük hedefleri olan bir ülkedir. Cumhuriyetin 100'üncü yılında ilk 10 ülkeden birisi olmayı kendisine ana hedef olarak seçmiştir. Bizler inanıyoruz ki ülkemizi bu hedeflere taşıyacak olan özel sektörümüz ve girişimcilerimiz olacaktır. İhtiyacımız olan tek şey girişimcilik potansiyelimizi en verimli biçimde değerlendirebilmektir" dedi.

Vali Yardımcısı Necdet Özeroğlu ise, "Nüfusun yarısını oluşturan kadınlarımızın toplum içindeki yeri konusunda %50'ye hiçbir alanda ulaşamayız. Türkiye'de kadının iş gücüne katılım oranı %20'lerde, erkeklerin oranı ise %70 olarak görünüyor. Ümit ediyorum ki kadın girişimcilerimizin çoğalmasıyla birlikte hanımların iş gücüne katılımları ileriki günlerde daha da artacaktır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panel programına geçildi. Panelde ilk konuşmayı AİBÜ İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatma Davarcıoğlu Özaktaş yaptı. Özaktaş, Dünyada ve ülkemizde yaşanan krizlerin hem erkek, hem de kadın işsizliğini artırdığını vurgulayarak, işsizliğine neden olan faktörleri ve yıllara göre kadınların iş gücüne katılım oranları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İkinci konuşma ise İstanbul Kadın Girişimciler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mutlu Alkan tarafından yapıldı. Alkan kendi hayatından kesitler sunarak başladığı konuşmasında bir iş kadını olarak edindiği deneyimleri ve tecrübeleri katılımcılarla paylaştı.

Panelde son konuşmayı ise TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş yaptı. Türkiye'nin çok genç bir nüfusa sahip olduğunu ama buna rağmen 26 milyon kadından sadece 6 milyonunun iş gücüne katkı sağladığını vurgulayarak dünyadan ve ülkemizden örneklerle kıyaslamalarda bulundu.

Panel sonrasında ise Bolu Belediyesi ve TSO Kadın Girişimciler Kurulu işbirliği ile düzenlenen kursları tamamlayanlara başarı belgeleri verildi.

Daha sonra panele katılan konuşmacılara da çeşitli hediyeler takdim edilerek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi'nde kursiyerler tarafından yapılan ürünlere ait serginin açılışı yapıldı.

Bolu Belediye Başkanlığı kaynaklı haberimizi, yatırımcı, girişimci ve özellikle bayan okurlarımızın ilgi ve bilgilerine sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla
Hasan Turgut Özdemir / Girişim Haber

Bu içeriği 5.046 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Etkinlik, Ulusal, İş Dünyası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor