Özyeğin, "Girişimci Fabrikası"nda Müteşebbis Yetiştirecek

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan Girişim Fabrikası müteşebbis yetiştiriyor. Merkezde her sene 8 ile 16 arasındaki yeni firma sahibi 12 ay süre ile eğitilecek. Teorik eğitim alacak müteşebbis adayları, Turkcell’in tecrübesinden faydalanacak. İşte detaylar..

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde kurulan Girişim Fabrikası müteşebbis yetiştiriyor. Merkezde her sene 8 ile 16 arasındaki yeni firma sahibi 12 ay süre ile eğitilecek. Teorik eğitim alacak müteşebbis adayları, Turkcell’in tecrübesinden faydalanacak.

Girişim Fabrikası ismi verilen merkez, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Rektör Erhan Erkut ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in katıldığı törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, tüm tekstilcilerin kaygı duyduğu Çin’de AVM yatırımı yaptığını kaydetti.

Türkiye’nin senede 750 bin insana istihdam sağlaması gerektiğini belirten Özyeğin, “Ülkemizde işsizlik oranı yüzde 11. Umuyorum Girişim Fabrikası her insanın kendi işini kurmasına imkân tanıyacak.” dedi. Hüsnü Özyeğin de 1987′de Finansbank’ı kurduktan sonra 11 değişik ülkede çok sayıda şirket daha açtığını söyledi. Rusya’daki bankacılık faaliyetlerini anlatan Özyeğin, “Günde 4 bin Rus vatandaşına tüketici kredisi veriyoruz. Günde 200 otomobil kredisi veriyoruz. Rusya’da otomobil kredilerinde altıncıyız. Geçen hafta Rusya’da HSBC ve Barclays gibi iki dünya devi bireysel bankacılıktan çıkmaya karar verdiler. Biz Rusya’da bireysel bankacılıkta büyüyoruz.” dedi.

Projenin pek çok kuruma iyi bir örnek teşkil edebileceğine dikkat çeken Ciliv, “Girişimciliğin başarılı olması için şartlar oluşmalı. Ekonomik bunalımın en hararetli olduğu zamanlarda Turkcell olarak 5 milyar lira altyapı yatırımı yaptık. Hem ses hem de datada dünyanın en iyi altyapılarından birini oluşturduk.” dedi.

İştenHaber kaynaklı haberimizi tüm girişimci okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor