"İşte Bizde Varız" Yarışmasının Finali İstanbul'da Gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ve British Council arasında 2009 yılında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen İşte Biz de Varız, Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması İstanbul’da 27 Nisan 2011 tarihinde saat 13:00’te, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan ulusal final ile son buldu. İşte detaylar..

Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ve British Council arasında 2009 yılında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen İşte Biz de Varız, Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması 27 Nisan 2011 'de İstanbul'da yapılan ulusal final ile son buldu.

Şubat ayında duyurusunu sizlerle paylaştığımız "İşte Bizde Varız, Girişimcilik ve Yenilikçilik" yarışması 27 Nisan 2011 tarihinde saat 13:00’te, Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan ulusal final ile son buldu.

Biz de Varız 2011 Ulusal Finali’nin jüri üyeliği görevini üstlenen isimler arasında Aynur Bektaş, Hey Tekstil AŞ kurucusu, girişimci ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı; Gamze Cizreli, Big Chefs Kurucusu, girişimci, (2010 Yılı İş Kadını), Endeavor Danışma Kurulu Üyesi; Sema Şentürk, MEB Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Projeler Şube Müdürü; Buke Çuhadar, Endeavor Derneği İletişim ve Özel Projeler Müdürü, Emine Çarkçıoğlu, British Council Eğitim Projeleri Müdürü ve Networking Academy Kurucusu Ertuğrul Belen yer aldı.

İşte Biz De Varız III, meslek liselerinde okuyan 14 - 18 yaş arası gençlere yönelik olarak geliştirilmiş bir yarışmadır. Yarışmaya bu yıl, Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı tüm Türkiye’den 702 okul katılım gösterdi. Katılan okullar, 5 kişilik takımlar kurarak bölgelerindeki ihtiyaçlar, özellikler, eğitim alanları ve bölgeye has ürünlerden yola çıkarak girişimciliklerini sergileyebilecekleri iş planları ile başvuruda bulundular.

Sırasıyla Trabzon, Gaziantep ve İzmir şehirlerinde yapılan bölge finallerindeki yarışmalara katılan 64 okul içinden seçilen toplam 21 okulun katılmaya hak kazandığı ulusal final yarışmasında en başarılı bulunan takım Kingston Üniversitesi’nin davetlisi olarak İngiltere’de düzenlenecek olan girişimcilik kampına katılma hakkı kazandı. 2. olan takıma dizüstü bilgisayar ve 3. takıma dijital fotoğraf makinası ödülü verildi. 

Aşağıda kazanan takımlar hakkında bilgileri bulabilirsiniz:

1.   Takım: Düzce Kız Teknik ve Meslek Lisesi – Melek’in Melekleri: Öğütülen fındık kabuğundan düşük kalorili ve glutensiz un üretimi ile piyasadaki katkılı diyet unlara alternatif geliştirdiler.

2.   Takım: Manisa İsmet İnönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi – Nav – Eyes: Görme engelliler için bir navigasyon sistemi geliştirdiler. Bu system ile görme engelliler gitmek istedikleri yerin adresini sesli olarak girebilecek ve cihazın yönlendirmesi ile kismeye ihtiyaç duymadan ve engellere takılmadan istedikleri yere varabilecekler.

3.   Takım: Gaziantep Şahinbey Kız Teknik ve Meslek Lisesi – Bamem: Eğitsel içerikli ve pedagojik destekli çizgi film geliştirdiler, tüm animasyon ve müzik kendilerine ait.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Özel Ödülü: Bitlis Güroymak Kız Teknik ve Meslek Lisesi: Güroymak’ta tütün üretimi yerine, geçmişte de yapılan ipekböcekçiliğini geliştiren ekip Bursa’ya rakip olmayı hedefliyor. İşletmelerinde kadın istihdamını sağlayacak olan ekip bölgedeki işsizliğe de bir çözüm olacak.

Yarışmayla ilgili diğer detayları www.istebizdevariz.com adresinden öğrenebilirsiniz. Yarışmada dereceye giren takımlar başta olmak üzere katılan tüm takım ve öğrencileri tebrik ediyor, haberimizi siz değerli okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.811 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Etkinlik, Ulusal, Yarışma
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor