Genç Müsiad'lı İşadamları Hedef Büyüttü

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) İzmir Şubesi Gençlik Kurulu, 2011 yılının ilk değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. İlginin yüksek olduğu toplantıda İzmir'in genç iş adamları sosyal ve ekonomik alanlarda kendileri için hedef büyüterek birçok projeyi hayata geçirme kararı aldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) İzmir Şubesi Gençlik Kurulu, 2011 yılının ilk değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. İlginin yüksek olduğu toplantıda İzmir'in genç iş adamları sosyal ve ekonomik alanlarda kendileri için hedef büyüterek birçok projeyi hayata geçirme kararı aldı. 

MÜSİAD'ın tanıtım filmi ile başlayan programda açılış konuşmasını MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Emre Balcı yaptı. Balcı, Genç MÜSİAD'ın yapmış olduğu çalışmalar ile yükselen bir grafik yakaladığını belirtirken önümüzdeki dönemlerde yenilikçi projeleri ile her alanda aktif olma arzusu duyduklarını söyledi. Nisan ayında yaptıkları çalışmalara değinen Balcı, genç milletvekilleri adaylarının meclise girmelerini önemsediklerinden dolayı genç milletvekili adayları ile düzenledikleri dost meclisi toplantılarının önemine işaret etti. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Menemen'de bir ilköğretim okulunun kütüphanesini yenileme kararı aldıklarını açıklayan Balcı, kitap kampanyası başlatacaklarını, sivil toplum örgütlerini bu projelere destek olmaya davet etti. 

Genç MÜSİAD'ın 9-10 Aralık 2011 tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği 3. Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi'nin ve 100. Yıl workshop çalışmalarının büyük önem arz ettiğini altını çizen MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu Başkan yardımcısı İsmail Çiftçioğlu ise yaz sezonunda İzmir'de sivil toplum örgütlerinin, bürokrasinin, siyasilerin, iş adamlarının yani sanayiden kültüre, eğitimden spora bütün bu alanların İzmir temsilcileri ile görüşmeler yapmaya çalışarak bu noktada ufuk değerlendirmesi yapmak istediklerini kaydetti. Çiftçioğlu, 2023 İzmir'inin ve Türkiye'sinin yöneticilerinin bugünün gençleri olduğunu ifade ederek bu görüşmeler ve hedefler neticesinde bugünün gençliğine de bir rota çizmek istediklerini açıkladı. Bu çalışmaları da rapor şeklinde kamuoyuna sunma isteklerinin olduğunu ifade eden Çiftçioğlu 2023 hedeflerinin İzmir açısından realitesini ortaya koymaya çalışacaklarını kaydetti. 

2011 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı ilan edilmesinin ardından MÜSİAD olarak tüm Türkiye'de bu alanda etkinlikler düzenlendiğini hatırlatan Çiftçioğlu, onun değerli şahsiyeti anmak veya anlamaktan önce tanımak için etkinlikler düzenleyeceklerini, çünkü Mehmet Akif Ersoy'un tarihimizin, geçmişimizin, yapılanların ve yapılması gerekenlerin en iyi açıklayıcısı olduğuna dikkat çekti. Toplantıda İzmir üniversitelerinde ortaklaşa proje yapılan topluluklar ile 2011-2012 sezonunda geniş çaplı girişimcilik ve kariyer zirvelerinin düzenleneceğinin de altı çizildi.

Cihan kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 3.746 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Destekleri, Yatırım
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor