Yatırımcıya 15 Günde Green Card Verilecek!

Obama yönetimi, Amerika'nın göçmen politikasında köklü reformlar yapmaya hazırlanırken, göçmenlik ve vatandaşlık işleriyle ilgili tek yetkili kurum olan USCIS, yatırımcı göçmen vizesinin kolaylaştırılmasını ve işlemlerin hızlandırılmasını teklif etti. Teklife göre ABD yabancı yatırımcıların Green Card başvurularını 15 iş gününde onaylayacak. İşte detaylar..

Obama yönetimi, Amerika'nın göçmen politikasında köklü reformlar yapmaya hazırlanırken, göçmenlik ve vatandaşlık işleriyle ilgili tek yetkili kurum olan USCIS, yatırımcı göçmen vizesinin kolaylaştırılmasını ve işlemlerin hızlandırılmasını teklif etti. Teklife göre ABD yabancı yatırımcıların Green Card başvurularını 15 iş gününde onaylayacak. 

Amerikan ekonomisi için yeni iş sahaları yaratılması çabalarını hatırlatan ve bu konuda EB-5 olarak da bilinen "yatırımcı göçmen vizesinin" rolüne vurgu yapan USCIS (Göçmenlik Departmanı) üç maddeden oluşan önerisinde, ülkeye yatırım yapmak isteyenlerin ve özellikle daha önceden belirlenmiş kalkınmaya muhtaç bölgeleri tercih edenlerin göçmen vizesi işlemlerinin süratle sonuçlandırılmasını, hatta itiraz hakkı da verilerek, gerekirse hakeme gidilmesini öngörüyor.

USCIS Direktörü Alejandros Mayokas, kurumun "www.uscis.gov" web adresinde yayınlanan bu önerileri şöyle açıkladı:

  • "Özellikle yeni iş yaratacak olan yatırımcı göçmenlerin işlemleri hızlandırılsın. Belirli bir ücret karşılığında, yatırımcıların başvurularını 15 takvim günü içerisinde sonuçlandıracak 'özel işlem' hizmeti verilsin.
  • Önceden belirlenmiş bölgelere yönelmek isteyen yatırımcıların göçmen vizesiyle ilgili başvuruları konunun uzmanları tarafından incelensin ve başvuruya ilişkin kararı onlar versin. Bu uzmanlar başvuru sahibi yatırımcı ile doğrudan temasa geçsin, e-mail yoluyla iletişim kursun.
  • Bölgesel merkezlere ilişkin verilen kararlarda gerekirse son sözü söylemek üzere bir 'Karar Heyeti' oluşturulsun. Bu heyetin üyeleri, ekonomist, hukuk müşaviri ve yargıçlar olsun."
  • Tepkiler Değerlendirilecek

    USCIS söz konusu önerileri kendi web sayfasında 17 Haziran'a kadar tutarak, iletilecek görüş, öneri ve eleştirileri bekliyor. Gelen tepki ve yorumlar doğrultusunda EB-5 vizesini kolaylaştırma önerisine son şekli verilecek.

    Amerika "yatırımcı vizesi" kapsamında her yıl 10 bin göçmen vizesi kotası tahsis ediyor. EB-5 başvurularında özellikle bir yatırımcının en az 10 kişiye iş yaratmayı garanti etmesi isteniyor. Ekonomik açıdan daha az gelişmiş ve yatırım gerektiren yerler ise önceden belirlenmiş olan "bölgesel merkez" kategorisinde ele alınıyor. USCIS teklifi de, genel işlemlerin hızlandırılmasının yanı sıra, göçmen olmak isteyen yatırımcıları, bu bölgesel merkezlerden birine yönelmeye teşvik ediyor.

    "Yatırımcının Green Card Başvurusu, 15 İş Gününde Onaylanacak"

    Amerikan Göçmenlik dairesinin yatırımcı göçmenlik işlemlerinin hızlandırılmasıyla ilgili yeni önerilerini ANKA’ya değerlendiren New York barosu göçmenlik ve ticaret avukatı Cahit Akbulut, yeni teklifle ABD’de EB-5 yatırımcı vizesiyle yatırım yapacak yabancıların göçmenlik işlemlerine büyük bir kolaylık getirildiğini söyledi. Akbulut, "Bu şekilde yabancı yatırımcını bu ülkede sürekli oturma izni olan ve ABD vatandaşlığı yolunu açan Green Card başvurusu 15 iş gününde onaylanacak. Bu kişler 3-4 ay gibi kısa bir zamanda Green Card’larını alacak. Yabancı yatırımcıların ortaklığıyla istihdam yaratacak EB-5 projelerinde bazı bürokratik engeller ortadan kalkacak ve bir çok yeni projenin önü açılmış olacak" dedi.

    ANKA kaynaklı haberimizi yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgisine ve bilgisine sunuyoruz.

    Sevgi ve Saygılarımızla,

    Erdem Öztürk / Girişim Haber

    Bu içeriği 4.283 kişi okudu.
    Kategori: Uluslararası
    Yazar Erdem Öztürk Hakkında

    2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

    Yorum Ekle

    Ad Soyad *
    E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
    Web
    KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
    •   Yorum  
    •   Önizle  
    Yükleniyor