Hayvancılık Hibe, Kredi ve Teşvikleri Seminerleri

Hayvancılık sektöründe faaliyet göstermek istiyorsanız, gerçekleştireceğiniz yatırımınızda hibe ve kredi imkanlarından faydalanmak istiyorsanız, ancak mevcut destekler, hibe ve kredi olanaklarıyla ilgili doğru bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, 8 farklı şehirde gerçekleştirilecek seminerleri kaçırmayın. İşte detaylar..

Hayvancılık sektöründe faaliyet göstermek istiyorsanız, gerçekleştireceğiniz yatırımınızda hibe ve kredi imkanlarından faydalanmak istiyorsanız, ancak mevcut destekler, hibe ve kredi olanaklarıyla ilgili doğru bilgiye sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, 8 farklı şehirde gerçekleştirilecek seminerleri kaçırmayın.

Hayvancılık sektörü, Türkiye’de gündemi en çok meşgul eden, riskleri ve fırsatları bir arada barındıran önemli sektörlerin başında gelmekte. Avrupa Birliği üyelik sürecinde 4 milyon ton kayıtlı süt üretiminin 25 milyon tona çıkarılması için büyük ve modern süt işletmelerinin kurulması gerekmekte, besicilik sektörünün gelişimi için gerek Avrupa Birliği gerekse kamu kurumları tarafından Cumhuriyet tarihinde görülmemiş büyüklükte farklı hibe ve teşvik sistemleri geliştirilmekte.

Hayvancılıkla ilgili teşvikler, hibe desteklemeleri ve kredi imkanları önümüzdeki dönemlerde farklı kurumlar tarafından artarak devam edecek. Hayvancılık sektöründe bulunan birçok üreticinin ve sektöre yeni girecek girişimcilerin mevcut desteklemelerle ilgili yeterince bilgi sahibi olmaması, hibe ve kredi desteklemelerinin farklı kanallar üzerinen karışık bir şekilde ilerlemesinden dolayı oluşan bilgi kirliliği ve girişimcilerin hibe mekanizmalarıyla ilgili bilgilenme taleplerinden yola çıkarak, Kipu Danışmanlık Ltd. tarafından farklı illerde 1’er günlük “Hayvancılık Hibe, Kredi ve Teşvikleri Seminerleri “ organize edilmesi öngörülmüş.

Bir çok girişimci ve yatırımcının, mevcut desteklemelerden habersiz olarak yatırımlarını sadece özkaynaklarıyla gerçekleştirmek istemeleri nedeniyle daha işin başında ilerleyemediği ve tüm özkaynakların yatırımda kullanıldıktan sonra yönetim/uygulama aşamasında işletme sermayesi ve nakit ihtiyacı nedeniyle kapasite gelişimi sağlayamadığı gözlemlenmiş.  Bu noktadan hareketle hayvancılıkla ilgili olarak başta Avrupa Birliği, Kamu Kurumları ve Kalkınma ve Kırsal Kalkınma Ajansları olmak üzere tüm hibe ve kredi mekanizmalarınn aktarıldığı, bölgeler özelinde devlet teşviklerinin paylaşıldığı, başarılı bir yatırım planlaması için izlenmesi gereken süreçlerin aktarıldığı seminerler organize edilecek.

Hayvancılıkla ilgili yeni bir yatırım yapmayı düşünüyorsanız, ya da mevcut tesisinizi geliştirmek, kapasitesini artırmak, modern bir üretim/işleme tesisine dönüştürmek istiyorsanız, bir çok kurumun vermiş olduğu hibe ve kredi destekleri yatırım maliyetlerinin karşılanması için önem arz etmekte.

Kesinleşen Seminer Tarih ve Yerleri

14 Haziran 2011 Salı – Denizli
16 Haziran 2011 Perşembe – Bursa
17 Haziran 2011 Cuma – Balıkesir
18 Haziran 2011 Cumartesi – İzmir
20 Haziran 2011 Pazartesi – Erzurum
21 Haziran 2011 Salı – Van
23 Haziran 2011 Perşembe – Diyarbakır
25 Haziran 2011 Cumartesi – İstanbul

Seminer Konusu: Büyük baş ve küçük baş yetiştiricilik, et ve süt üretimi/işlemesi, kümes hayvancılığı, arıcılık, ipek böcekçiliği ve su ürünleri/balıkçılık sektörlerinde üretim ve işleme alanında faaliyet gösteren ya da gösterecek işletmeler/bireysel  girişimciler/danışmanlar için tüm yurtdışı ve yurtiçi fon kaynakları, hibe desteklemeleri, kredi imkanları ve kamu teşviklerinın detaylı olarak aktarılması; hibe ve kredilerden faydalanabilmek için yapılması gereken hazırlıklar ve yol haritasının oluşturulması, ideal yatırımlar ve modernizasyon çalışması için deneyimler doğrultusunda fizibilite ve planlama çalışmaları.

Seminer Hedef Kitlesi:

  • Büyükbaş ve küçükbaş et ve süt besiciliği ile uğraşan çiftçiler ve üreticiler, Hayvancılık sektörüne girmeyi planlayan bireysel girişimciler, yatırımcılar, sanayiciler, çiftlikler, tarımsal işletme ve KOBİ temsilcileri
  • Kanatlı sektör, kümes hayvancılığı, kıyı balıkçılığı, kültür balıkçılığı, su ürünleri, arıcılık, ipek böcekçiliği gibi sektörlerde üretim, işleme, soğuk muhafaza, paketleme, pazarlama gibi alanlarda faaliyet gösteren/gösterecek firmalar, bireysel girişimciler ve profesyoneller
  • Başta Avrupa Birliği olmak üzere hayvancılıkla ilgili hibe destekleri ve kredi imkanları konusunda uzmanlaşmak isteyen profesyoneller, mühendisler ve danışmanlar
  • Damızlık birlikleri, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri, Süt üreticileri birlikleri, Veteriner Hekim Odaları, Gıda Mühendisleri Odaları, Ziraat Odaları, Ziraat Mühendisleri Odaları ve diğer meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çalışanları ve üyeleri
  • İlgili sektörlerde görev alan kamu çalışanları, uzmanlar, tarım portföyünde ve kredi hizmetlerinde yer alan banka personelleri, akademisyenler, veteriner hekimler, zooteknistler, ziraat mühendisleri, muhasebeci ve mali müşavirler, yeminli mali müşavirler, yatırım danışmanları, kariyerini bu alana oluşturmak isteyen öğrenciler ve araştırmacılar

Seminerin Kapsamı:

Seminer kapsamında ağırlıklı olarak hayvancılık yatırımında öz kaynak dışında kullanılabilecek tüm kaynakların tanıtılması ve deneyimler doğrultusunda başvuru koşullarının ve izlenmesi gereken süreçlerin paylaşılması amaçlanıyor. Bununla birlikte seminer 4 temel bölümden oluşuyor;

  • Türkiye’de hayvancılığın geleceği, AB üyelik sürecinde sektörde fırsatlar ve tehditler.
  • Hayvancılıkla ilgili tüm Yurtdışı ve Yurtiçi Fon Kaynaklı Hibe, Kredi ve Teşvikler. İlgili tüm kurumların, donör kuruluşların ve kamu kurumlarının tanıtımı.
  • Hibe ve kredilerden faydalanabilmek için yapılması gereken hazırlıklar, izlenmesi gereken süreçler ve adımlar, ideal yol haritasının oluşturulması.
  • İdeal bir hayvancılık işletmesi için optimum kapasitenin oluşturulması, hibe ve kredilerden faydalanabilmek için uygun yatırım yeri ve teknoloji seçimi, fon kaynaklarına başvuru için iş planı ve fizibilite oluşturulması.

Seminer Bedeli, Kayıt ve Katılım:

Seminere katılmak için müracaat etmek ve eğitimle ilgili diğer tüm detaylar için KİPU seminer sayfasını incelemenizi tavsiye ediyoruz. Başvuru formu sayfanın altındadır.

Hayvancılık sektöründeki girişimci ve yatırımcı okurlarımız başta olmak üzere seminerleri tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor