TÜGİAD Üniversitelerde Ders Oluyor!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyesi genç girişimciler Bahçeşehir Üniversitesi’nde girişimcilik dersleri verecek. Projenin devamında girişimciliğin yüksek lisans programı olması hedefleniyor. İşte detaylar..

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) üyesi genç girişimciler Bahçeşehir Üniversitesi’nde girişimcilik dersleri verecek. Projenin devamında girişimciliğin yüksek lisans programı olması hedefleniyor.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), iş dünyası ve üniversiteleri birleştiren işbirliği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Türkiye’nin ilk enerji tekno kentinin açılmasına öncülük eden TÜGİAD, Uludağ ve Marmara Üniversitelerinin ardından Bahçeşehir Üniversitesi’nde de girişimcilik dersleri verecek. 2011-2012 öğretim yılında Bahçeşehir Üniversitesi’nde TÜGİAD başlıklı ders ile başarılı genç işadamları ve işkadınları kendi hayat hikayelerini anlatarak, gençlere girişimcilik konusunda öğütler verirken, teori ile pratik hayatı birleştirerek deneyimlerini paylaşacak.

Konuyla ilgili protokol Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen törende, TÜGİAD başkanı Murat Coşkunkan, Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Şimşek ve Girişimcilik Komisyonu Başkanı Zeynep Fidan Soysal tarafından imzalandı. Toplantıya girişimcilik derslerinin fikrini ilk defa hayata geçiren TÜGİAD onursal üyesi ve Baymak Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan da katıldı.

Öğrenciler Şirket Kuracak
Üniversitenin tüm bölümlerindeki öğrencilerin seçmeli olarak alabilecekleri dersler kapsamında dönem sonunda öğrencilere sanal sermaye ile sanal bir şirket kurmaları istenecek. Şirketin icra kurulunu oluşturan öğrenciler iş planları, bilançoları, satış ve pazarlama stratejilerini TÜGİAD üyelerinden ve akademisyenlerden oluşan bir jüriye sunacak. Öğrenciler ders notlarının yanında başarı sıralamasına göre sürpriz hediyeler de alacak.

Girişimcilikte Yüksek Lisans!

İmza töreninde konuşan TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Coşkunkan, üniversite ile iş dünyası arasında sağlanacak sinerjinin girişimcilik kültürünün gelişmesine katkı sağlayacağını kaydetti. Girişimciliğin teşviki konusunda birçok çalışma yürüttüklerini kaydeden Coşkunkan, TÜGİAD’ın girişimcilik derslerinin farklı üniversitelerde yaygınlaştırılmasını ve girişimciliğin üniversitelerde yüksek lisans programı olmasını hedeflediklerini kaydetti.

TÜGİAD Hakkında

Türkiye'nin ilk ulusal ve tek uluslararası nitelikli genç işadamları derneği olan TÜGİAD 1986 yılında, kurucu ve onursal başkanımız sayın Jefi Kamhi tarafından genç işadamlarının liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve dayanışma ruhunu geliştirmek suretiyle kamu yararının elde edilmesi, bireysel kalkınma ile beraber toplumsal kalkınmanın gerçekleştirilmesine hizmet edilmesi ve yurt çapında tüm toplumun sosyo-ekonomik düzeyinin geliştirilmesine katkıda bulunulmasını sağlama amacı ile kurulmuştur.

Çağın gerçeği olan genç insan, genç girişimci ve genç Türkiye perspektifinden yola çıkan TÜGİAD kuruluşundan bu yana geçen 25 yılda Türkiye'nin başarısının genç kuşağın başarısına bağlı olduğu gerçeğini savunmakta, genç iş dünyasını gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında başarıyla temsil etmektedir.

Temelde aynı fikir ve perspektifi paylaştığı diğer derneklerle de ortak çalışmalarda bulunmakta, ilgili kurum ve kuruluşlarla görüş ve katkı anlamında işbirliği olanaklarını oluşturmaktadır. Benimsediği hedeflere erişebilmenin kolektif bir çalışma ile mümkün olabileceğine inanan TÜGİAD, bu tür kurum ve kuruluşlar ile işbirliğinin kurulması konusunda tam bir fikir birliği ve güven içerisindedir.

Eğitimler ve dersler hakkında daha detaylı bilgi ve iletişim için www.tugiad.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Girişimcilik lültürümüze katkıları nedeniyle TÜGİAD'a ve projede emeği geçen herkese Girişim Haber olarak teşekkür ediyoruz.

Girişimci ruhlu öğrencilerimizi başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

YTÜ Matematik Mühendisliği mezunu, 2005 yılında yazılım mühendisi olarak bilişim sektöründe çalışma başladı. Şimdilerde data, martech ve ai odaklı projelerde Teknik  Proje Yöneticisi olarak çalışıyor. 2006-2010 yıllarında girişim analizlerini kişisel blogunda paylaştı, Eylül 2010'da yeni medya girişimi Girişim Haber'i kurdu. Yayın Yönetmenliğine ek olarak yazılarıyla da bu platformda yer alıyor.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor