Türkiye'nin En Başarılı Turizm Yatırımları Belli Oldu

Eurobank Tekfen tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Katıldığı ve Burhan Silahtaroğlu’nun onur ödülü aldığı Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011 Araştırması sonuçları açıklandı. İşte detaylar..

Eurobank Tekfen tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Katıldığı ve Burhan Silahtaroğlu’nun onur ödülü aldığı Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011 Araştırması sonuçları açıklandı.

Türk Turizm sektöründe yatırımları teşvik etmek ve sektöre katkı sağlamak hedefi ile organize edilen araştırmada, İstanbul Kongre Merkezi, Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımı olarak büyük ödülü kazandı. Büyük ödülün yanı sıra, 12 farklı kategoride en başarılı yatırımların da ödüllendirildiği törende ayrıca, Türk turizm sektörünün gelişiminde büyük rol oynayan, sektörün duayen ismi, Semahat Arsel ve Burhan Silahtaroğlu’na onur ödülleri takdim edildi.

Araştırma sonuçlarına göre :
Havayolu Şirketleri Kategorisinde                : Türk Hava Yolları,
Beş Yıldızlı Büyük Oteller Kategorisinde       : Çırağan Kempinski
5 Yıldızlı Oteller Kıyı Otelleri Kategorisinde   : Calista Luxury Resort
Butik Oteller Kategorisinde                        : Pera Palace Hotel
Kongre Otelleri Kategorisinde                     : Rixos Sungate
Kent Otelleri Zinciri Kategorisinde               : Rixos Otelleri
Marina İşletmeleri Kategorisinde                : Göcek Marina
Kültür Turizmi İşletmeleri Kategorisinde      : Zeugma Mozaik Müzesi
Sağlık Turizmi İşletmeleri Kategorisinde      : Güral Harlek Thermal Resort&Spa
Doğa Turizmi İşletmeleri Kategorisinde       : Güral Sapanca Wellness
Spor Turizmi İşletmeleri kategorisinde        : Gloria Golf Resort
kendi alanlarında, Türkiye’nin en başarılı turizm yatırımları olarak açıklandı.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay : “Boğazköy Sfenksi, 100 Yıl Sonra Ait Olduğu Anadolu Topraklarına Geri Dönecek.”

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez’in açılış konuşması ile başlayan törende daha sonra, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay söz aldı. Ertuğrul Günay yaptığı konuşmada, Türk turizm sektörünün dünyada, ilk 10 içerisinde yer aldığını söyledi. Türkiye’nin, yüksek kültür gruplarının merkezi olması gerektiğinin altını çizen Ertuğrul Günay, Güneydoğu’da bulunan Gaziantep, Nemrut ve Mardin gibi kültür ve gastronomi açısından zengin olan tüm şehirlerimizin dünyaya tanıtılması için gereken her şeyi yapacaklarını belirtti.
 
Yapılan araştırmada, “Kültür Turizmi İşletmeleri” kategorisinde birinci seçilen Zeugma Mozaik Müzesi adına ödülü kabul eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır ve Eskişehir’de iki yeni müzenin daha açılacağının müjdesini verdi. Ertuğrul Günay, yaptığı   konuşmada, 99 yıl önce Türkiye’den Almanya’ya kaçırılan “Boğazköy Sfenksi”nin Anadolu topraklarına döneceğini söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ertuğrul Günay : “Boğaz kazısı sırasında bulunan ve 99 yıl önce Almanya’ya kaçırılan “Boğazköy Sfenksi”, boğaz kazısının 100. yılı dolmadan, koparıldığı topraklara geri dönecek. Beş bin yıl sonra ait olduğu topraklara dönecek olan “Boğazköy Sfenksi” Çorum Hatuşaş’ta sergilenecek, darısı bu topraklardan koparılıp götürülen diğer tarihi eserlerin başına” dedi.
 
Turizm, Türkiye’nin Geleceği …

Eurobank Tekfen olarak, küçük bir pansiyon yatırımını da, beş yıldızlı dev bir otel yatırımını da aynı görüyoruz ve destekliyoruz.

Türk Turizm Sektörünün, yaşanan global ekonomik krizde bile yatırımlarını sürdürmesi, yarattığı iş hacmi, istihdamı ve gelirleri ile Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birini oluşturduğuna dikkat çeken Eurobank Tekfen Genel Müdür Mehmet Sönmez, “Turizm sektörünü Türkiye’nin geleceği olarak görüyoruz. Küçük bir pansiyon yatırımı da, beş yıldızlı dev bir otel yatırımı da bizim için aynı. Hepsini destekliyoruz” dedi. Mehmet Sönmez, banka olarak her geçen gün dev adımlarla büyüyen turizm sektörünü desteklemeye devam edeceklerini ve sektör ile birlikte büyümelerini sürdüreceklerini, sözlerine ekledi.
 
Sektör Onur Ödülü Burhan Silahtaroğlu’na …

TC Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın konuşması sonrasında, turizm sektörünün bugün geldiği noktada büyük emeği olan, girişimciliği ve hayata geçirdiği projeleriyle sektörün temel taşlarını oluşturan, sektöre yön veren, öncülük eden, iş dünyasının büyük duayeni Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu’na onur ödülü takdim edildi.
 
Onur ödülünü Eurobank Tekfen Yönetim Kurul Başkanı Mehmet Erten’den alan Silkar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Silahtaroğlu, verilen onur ödülünden duyduğu mutluluğu belirttikten sonra, Dünya’nın en büyük açık hava müzesi olan Türkiye’nin var olan turizm potansiyelinin çok iyi kullanılması gerektiğini dile getirdi. Kültürel ve doğal güzelliklerimizin değerini bilmemiz gerektiğinin de altını çizen Burhan Silahtaroğlu, Antalya’nın sahip olduğu anfi tiyatroları ve tarihi değerleri ile tüm dünyada bulunan sayılı kültür ve festival başkentlerinden biri olabileceğini söyledi.
 
Onur ödüllerinin takdimi sonrasında, başta Türkiye’nin En başarılı Turizm Yatırımı olmak üzere,  12 farklı kategoride en başarılı yatırımı yapan kurum ve kuruluşlara ödülleri takdim edildi.
 
Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımı Ödülü - İstanbul Kongre Merkezi

Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011 Araştırması ödül töreninde “Büyük Turizm Yatırımları” kategorisinde birincilik ödülü İstanbul Kongre Merkezi’nin oldu. İstanbul Kongre Merkezi olarak ödülü, İstanbul Kongre Merkezi Genel Müdürü Müjdat Oral aldı.
 
İstanbul Kongre Merkezi :

Temeli 14 Şubat 2008’de atılan, 7 kat yer altı ve 5 kat yer üstü olarak Türkiye’nin en büyük kongre ve kültür merkezi olarak inşa edilen İstanbul Kongre Merkezi’nin toplam maliyeti 330 milyon TL oldu.  Son sistem teknolojinin kullanıldığı ve canlı yayın ile simültane çeviri odalarının da olduğu merkezde, 3 bin 500 kişilik çok amaçlı salon dışında 500 metrekare ile 1300 metrekare arasında değişen farklı büyüklüklerde 5 adet salon bulunuyor. IMF Guvernörler Toplantısı için 1000 adet 20 metrekare büyüklüğünde çalışma ofisleri de oluşturulan kongre merkezi 850 araç kapasiteli bir otoparka da sahip.
 
En Başarılı Havayolu Ödülü  Türk Hava Yolları’nın oldu …

Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2010 Araştırmasında, Türk Hava Yolları, “En Başarılı Havayolu Şirketleri” kategorisinde birinci oldu. Her geçen gün yaptığı başarılı yatırımlar ile dünyanın önde gelen havayolları arasına giren THY adına ödülü, Türk hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil aldı. Temel Kotil yaptığı konuşmada, THY’nin hedefinin, Türkiye’yi Dünya’da en ulaşılabilir ülke yapmak olduğunu dile getirdi.
 
Ödüller sahiplerini Buluyor …

Ödül töreninde, Pera Palace Hotel adına ödülü, Beşiktaş Turizm Yatırımları Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Kalkavan ve Genel Müdür Pınar Kartal Timer, Calista Luxury Resort adına Özdağan Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm Yatırımları Sorumlusu Ali Özdoğan, Çırağan Kempinski adına, Bölge satış ve Pazarlama Direktörü Can Göktaş,  Rixos Otelleri adına, Rixos Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, Güral Harlek Thermal Resort & Spa adına, Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli, Güral Sapanca Wellness Park adına, Kütahya Seramik Porselen Turizm AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Hediye Güral Gür, Gloria Golf Resort adına, CEO Özgür Çinkılıç, Göcek Marina adına, D-Marin Marinalar Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, Zeugma Mozaik Müzesi adına, TC Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ödülleri teslim aldı.

Turizm Yatırımları Araştırması 2011 :
Farklı kategorilerde yüzlerce başvurunun yapıldığı araştırmaya, www.turizmyatirimlari.com sitesi üzerinden çok sayıda turizm yatırımcısı firma aday olarak başvurdu. Ayrıca yine aynı site üzerinden, kamuoyu tarafından da çok sayıda yatırım da aday olarak gösterildi. Araştırma kategorilerinde aday olan ve aday gösterilen yatırımlar daha sonra, turizm meslek kuruluşları temsilcileri, turizm işletmecileri, akademisyenler, yatırım uzmanları, gezginler, basın mensupları ve iş dünyasının farklı sektörlerinden çok sayıda saygın temsilcinin yer aldığı büyük jürinin değerlendirmesine sunuldu. Son derece zorlu geçen ve tüm başvuruların geniş bir açıyla yatırım başarısı kriterlerine göre incelendiği, değerlendirme süreci sonunda, en başarılı yatırımlar belirlenmiş oldu.

 

 

Turizm sektörüyle ilgilenen girişimci ve yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla,

İdris Cin / Girişim Haber

Bu içeriği 5.948 kişi okudu.
Kategori: Etkinlik, Ulusal, Yarışma, Yatırım
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor