Düşün Taşın Derneği Üniversiteli Sosyal Girişimcilerini Arıyor!

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri sıra dışı sosyal girişimcilik projeleri ve yüzden fazla etkinlik ile gençlerin kendilerini keşfetmeleri ve potansiyellerinin ortaya çıkması için çalışmalar yapan Düşün Taşın Derneği, “Üniversite Temsilcilerini” arıyor. İşte detaylar..

Bugüne kadar gerçekleştirdikleri sıra dışı sosyal girişimcilik projeleri ve yüzden fazla etkinlik ile gençlerin kendilerini keşfetmeleri ve potansiyellerinin ortaya çıkması için çalışmalar yapan Düşün Taşın Derneği, “Üniversite Temsilcilerini” arıyor.

Türkiye’nin En Genç, En Sıra Dışı Derneği Üniversite Temsilcilerini Arıyor

Türkiye’nin en genç ekiplerinden biri olan Düşün Taşın Derneği; “Sosyal Girişimcilik” ve “Sosyal Sorumluluk” projeleri üzerinde faaliyetlerini sürdürüyor. Derneğin en ehemmiyet verdiği kuruluş amacı: Türkiye’de kitap okuma sevgisi ve bilincini arttırmak.

Düşün Taşın Derneği bugüne kadar İstanbul ve çevresinde; 58 farklı mekân ve tarihte Kitap Okuma Günleri, birbirinden farklı 50 konu başlığı ile DüşünME TaşınMA Toplantıları gerçekleştirdi. Dernek 2011’in son çeyreğinde, projelerini Türkiye’nin 7 bölgesinde, 13 ili kapsayan bir Türkiye turnesi ile farklı illerde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Düşün Taşın Derneği projelerinin daha geniş kitlelere ulaşması için üniversiteler ile daha sıkı bir iletişim kurmak amacıyla “Üniversite Temsilcilerini” arıyor.

Dernek, geçtiğimiz dönem gelen davetler doğrultusunda 13 üniversitede sunumlar gerçekleştirdi. Gittiği her  il ve üniversitede projelerini anlattı. Düşün Taşın Derneği bundan sonraki süreçte o illerde ve üniversitelerde projelerini duyurmak, ortak çalışmalar yapmak ve mevcut projelerini farklı illerde de gerçekleştirmek için “Düşün Taşın Derneği Üniversite Temsilciliği” oluşumunu aktif hale getirmeye karar verdi.

Düşün Taşın Derneği “SİZİ ARIYOR!”

Başvuru için http://www.dusuntasin.net/basvuru-formu/ adresindeki formları doldurmanız yeterli. 20 Haziran 2011 tarihine kadar  talepler toplanacak. Temsilcilik adaylığı başvurularını Dernek Yönetim Kurulu olarak değerlendirecek. 26 Haziran 2011 Pazar günü de İstanbul’da Holiday INN otelde bir oryantasyon gerçekleştirilecek. Bu oryantasyon sürecinde adaylara gerekli bilgilendirme ve mülakatlar yapılarak tüm kamuoyuna “Düşün Taşın Derneği Üniversite Temsilcileri “ ilan edilecek.

Düşün Taşın Derneği sizi; Türkiye’nin “Düşünen Taşınan” insanlarını daha güzel bir dünya, daha güzel bir gelecek için birlikte değer üretmeye davet ediyor.

Adaylarda Aranılan Kriterler

  1. Düşün Taşın Derneği’nin vizyonuna uygun bir misyon sahibi olmak.
  2. Kitap okumayı çok ama çok sevmek
  3. Üniversite öğrencisi olmak (en fazla 3.sınıf öğrencisi olabilir)
  4. Girişimcilik ruhuna sahip olmak
  5. En az üç kişilik bir kadroyla çalışmak.
  6. Sürekliliği sağlayabilmek
  7. Yeniliklere açık olmak.
  8. Organizasyon yeteneğine sahip olmak

Düşün Taşın Derneği Hakkında

Düşün Taşın Derneği, 12 Ocak 2010 tarihinde kurulmuş, temelleri 2006 yılında üniversiteli 8 genç tarafından atılmış olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını ve sevgisini arttırmak amacıyla bugüne kadar 100 farklı etkinlik düzenlemiş olan dernek, ‘’Toplu Kitap Okuma Günü’’ kavramını dünya literatürüne taşımak için gönüllü büyük bir genç kitle ile çalışmalarına devam etmektedir. Yaptığı etkinliklere bugüne kadar 23.000 kişinin katıldığı Düşün Taşın Derneği, Türkiye’de herkesin günün her saatine bir sayfa denk gelecek şekilde 24 sayfa kitap okumayı ve okutturmayı kendisine hedef edinmiştir.

Birkaçına Bizzat katılma fırsatı bulduğum Kitap Okuma Günleri çok keyifli ve verimliydi. Böylesi güzel projelere imza atan Düşün Taşın Derneğinde görev ve sorumluk almanızı kesinlikle tavisye ederim.

Bu güzel arayış haberimizi üniversiteli öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor