Endeavor 2011 Girişimci Zirvesi San Fransisco'da Gerçekleşti

Bir çok ülkede Etkin Girişimciliği destekleyerek, sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın itici gücü olmayı ve global bir değişimin öncülüğünü yapmayı hedefleyen Endeavor’ın 2011 Girişimcilik Zirvesi ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlendi. Girişimciliği özendirmeyi ve başarılı girişimcilere hem destek olmayı hem de yol göstermeyi hedefleyen Endeavor 2011 Zirvesi ABD’nin San Francisco kentinde tüm dünyadan girişimcileri bir araya topladı. İşte detaylar..

Bir çok ülkede Etkin Girişimciliği destekleyerek, sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın itici gücü olmayı ve global bir değişimin öncülüğünü yapmayı hedefleyen Endeavor’ın 2011 Girişimcilik Zirvesi 28-30 Haziran 2011 tarihlerinde ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlendi.

Girişimciliği özendirmeyi ve başarılı girişimcilere hem destek olmayı hem de yol göstermeyi hedefleyen Endeavor 2011 Zirvesi ABD’nin San Francisco kentinde tüm dünyadan girişimcileri bir araya topladı.

15 farklı ülkeden 350’den fazla girişimci ve mentorun katıldığı zirvede Google, Dell, Kleiner Perkins, Ning ve IBM gibi önemli kurumlardan üst düzey yöneticiler, LinkedIn’in Kurucusu, Endeavor Global Yönetim Kurulu Üyesi Reid Hoffman, salesforce.com’un kurucusu ve CEOsu Marc Benioff gibi önemli konuşmacılar yer aldı. Girişimci ve mentorlar arası interaktif özel seanslar ve atölye çalışmaları, pazar uzmanlarından sektör odaklı panelleri ve girişimci hikayeleri aktarımları Zirve’nin programını oluşturdu. Girişimci ve mentorlar arası interaktif özel seanslar ve atölye çalışmaları, pazar uzmanlarından sektör odaklı panelleri ve girişimci hikayeleri aktarımları Zirve’nin programını oluşturdu.

Endeavor 2011 Zirve’sine katılan Türkiye Ekibinden, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Say yapılan paralel bölgesel seanslarda (Latin Amerika, Kuzeydoğu Asya ve MENA Bölgesi) MENA Panelinde konuşmacıydı. Panelin moderatörlüğünü Health Central CEO’su Chris Schroeder yaptı.

“Türkiye yatırım için hem yerel hem global yatırım için çok uygun bir ekosistem”

Konferans’a çok sayıda Türk girişimci katılırken, Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Say, Zirve’de Türkiye’de girişimciliğin son 10 yılını özetleyen bir konuşma yaptı. Mustafa Say, konferansta yaptığı konuşmada Türkiye’nin girişimcilik iklimini şöyle değerlendirdi: “Türkiye son 10 yıldır çok ciddi değişiklikler geçirdi. Hükümet, pazar odaklı ve yabancı yatırımın gelmesi konusunda çok açık. Türkiye, hem yerel hem de global yatırım için çok uygun bir ekosistem. Dünyadaki 17. en büyük ekonomi demografisi olarak tüketen genç bir nüfusa sahip olması ciddi bir avantaj. Risk sermayesi yatırımı, melek yatırımlar ve devletin girişimciliğe desteği bakımından Türkiye henüz emekleme aşamasında. Yeni nesil girişimcilik, daha eğitimli kesimden geliyor. Gittigidiyor.com’un eBay tarafından satın alınması Türkiye’de gerçekleşen en büyük yatırım. Endeavor Türkiye Danışma Kurulu çok ciddi bir ağa sahip ayrıca hizmet ve çözümler konusunda çok gelişme kaydettik.”

Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu iki gün süren Endeavor 2011 Zirvesi’nin önemini şu sözlerle açıklıyor; “Lider bir girişimci platformu olan Endeavor’ın önemli hedeflerinden biri girişimcilerinin globalleşmesine destek olmaktır. Bu bağlamda San Francisco’da gerçekleşen Endeavor Girişimci Zirvesi girişimcilerimize verdiğimiz desteğin en güzel örneklerinden biri. Toplam 15 ülkeden dünyaca tanınmış efsane girişimciler, Endeavor Girişimcileri, yatırımcılar, iş adamları ve eğitmenler üç gün boyunca bu Zirve’de bir araya geldi. Bu Zirve networking açısından üç boyutlu bir platform. Farklı ülkelerden girişimciler kendi aralarında iletişim kurabilirken, Zirve üst düzey iş adamlarına da birbirleriyle tanışıp iş fırsatları geliştirme imkânı yaratıyor. Aynı zamanda, girişimciler üst düzey liderlerden rehberlik desteği alıyor ve fikir alışverişi yapabiliyorlar. Özellikle de bir rehbere ortalama beş girişimci düşmesi girişimciler için eşi benzeri olmayan bir fırsat. Girişimcilere özel tasarlanmış MBA’den daha değerli olan, bilginin yanında deneyimin, başarıların yanında hataların paylaşıldığı bu etkinlik tüm katılımcılar için ilham kaynağı olacak.”

Abraaj Capital’dan Walid Bakr ise “Yatırım konusunda dış faktörler de iç faktörler kadar önemli. Öncelikle bölgenin teknolojik, teknik gücü yatırımcılar tarafından ciddiye alınmıyordu. Maktoob gibi örnekler ve bireysel katkılarla bölgede büyük firmaların doğuşu başlıyor. Ayrıca dünya ticareti 4% büyürken, bu büyüme oranının MENA bölgesinde 11%’i bulması bölgenin potansiyelini kanıtlıyor. Arapların 67%’si ülke dışında yaşıyor ve bu bölgelerde ciddi bir yakınlaşma söz konusu. Stratejik olarak bölge güçleniyor. Girişimcilikteki en büyük tehdit: Başarısızlık korkusu, bürokratik sistem ve eksik sosyal güvence. Çok farklı bir eğitim yaklaşımı gerçekleştirilmesi gerekiyor.” yorumun getirdi.

Zirve’de; Endeavor Türkiye’den de geniş bir katılımcı grubu hem konferanslarda yer aldı hem de ikili görüşmelerde bulundu. Zirve’ye Türkiye’den Endeavor Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Say, Endeavor Danışma Kurulu Üyesi Ziya Boyacıgiller, Endeavor Girişimcilerinden Alemşah Öztürk- 41?29!, Aytül Erçil-Vistek Isra Vision, Bahadır Kuru-PIWorks, Erdem Yurdanur- Kokteyl/ Mackolik.com, Fırat İşbecer-Pozitron, Melih Ödemiş-yemeksepeti.com, Özyeğin Üniversitesi’nden İhsan Elgin ve Big Bang Ventures Ortağı Pamir Gelenbe katıldı. Zirve’ye katılan Endeavor Girişimcilerinin talepleri doğrultusunda Zirvede bulunan girişimcilik dünyasının önde gelen isimleri ve yatırımcılarla birebir görüşmeler organize edildi. Endeavor Girişimcileri bu toplantılarda finansmandan iş geliştirmeye ve pazarlama stratejisine birçok konuda mentorluk desteği aldı.

Endeavor 2011 Girişimci Zirvesi haberimizi girişimci ve yatırımcılarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Sevgi ve Saygılarımla,

İdris Cin / Girişim Haber

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor